Bokashi Organko (16 L) + Bokashi posip 1 kg, Črno-Oranžen | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

Bokashi Organko (16 L) + Bokashi posip 1 kg, Črno-Oranžen Na zalogi

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko omogoča odgovorno ravnanje z biološkimi odpadki. S pomočjo posipa, obogatenega z efektivnimi mikroorganizmi (EM), ki sproži fermentacijo, pridelate prvovrstno kompostno osnovo, organsko gnojilo za ekološki vrt ali rastline ter naravno čistilo za odtoke.

Piktogrami: Različni materiali , Izdelano v EU , Brez BPA
Blagovna znamka: Skaza Exceeding Expectations
44,99 € Cena vsebuje DDV
DODAJ V

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko omogoča odgovorno ravnanje z biološkimi odpadki. S pomočjo posipa, obogatenega z efektivnimi mikroorganizmi (EM), ki sproži fermentacijo, pridelate prvovrstno kompostno osnovo, organsko gnojilo za ekološki vrt ali rastline ter naravno čistilo za odtoke. Set je primeren za vse, ki imate lasten vrt ter večjo količino bioloških odpadkov. Medtem ko poteka popolna fermentacija v enem kompostniku, vam je na voljo za zbiranje bioloških odpadkov drugi kompostnik.

UPORABA IZDELKA

Zaživite krožno gospodarjenje in življenjski slog brez odpadkov – naj biološki odpadki postanejo vir novega življenja, doma pridelana hrana pa naravna in zdrava!

  1. Pred vnosom odpadkov na cedilo v kompostniku potresite 1 merico posipa za biološke odpadke.

  2. Odpadke stresite v kompostnik, pri čemer večje kose pred vnosom razrežite na manjše.

  3. Po vsakem vnosu nove plasti odpadkov dodajte 1 merico posipa. Pri večjih količinah odpadkov dodajte več posipa. Predlagamo 20 ml na 5 cm odpadkov.

  4. S priloženim ravnalom potlačite odpadke in kompostnik pokrijte s pokrovom ter preverite, da tesni. Kompostnik mora biti ves čas zaprt. Odprite ga le takrat, kadar vanj stresate odpadke.

  5. Vsake 3-5 dni odtočite fermentacijsko tekočino. Pridelana fermentacijska tekočina je nerazredčena primerna za vzdrževanje čistih odtokov in higienizacijo greznice, razredčena z vodo pa odlično gnojilo za zalivanje sobnih in vrtnih rastlin.

  6. Ko je kompostnik poln, odpadno maso izpraznite v zabojnik za biološke odpadke, na kompostni kup ali zakopljite v zemljo.

Volumen:
16L
Dimenzija:
38 x 27 x 32 cm
Pakiranje:
1
Tehnični podatki:

reciklirani, okolju prijazni materiali, izdelano v EU.

Glavna kategorija:
Bokashi Organko
Znamka:

Skaza Exceeding Expectations

Z razvojem inovativnih produktov, ki so narejeni iz eko materiala, ohranjamo lepši planet in našim uporabnikom nudimo rešitve, ki jim omogočajo lepše življenje.

 • STARTER SET: komplet vključuje vse potrebno tako za popolne začetnike kot za že navdušene uporabnike.
 • EFEKTIVNI MIKROORGANIZMI: s pomočjo delovanja mikroorganizmov v EM posipu odpadki ne gnijejo, ohranijo vitamine, minerale in rudnine.
 • PRVOVRSTNA OSNOVA ZA KOMPOST: pri procesu fermentacije se razgradijo nekateri pesticidi in ostale okolju škodljive snovi, nastala zmes predstavlja prvovrstno osnovo za kompost.
 • DIMENZIJE: 38 x 27 x 32 cm (V x Š x D), prostornina – 16 L, material – reciklirani, okolju prijazni materiali, izdelano v EU.

VSEBINA KOMPLETA

 • 1 x Kompostnik, 16 L
 • 1 x EM posip, 1 kg
 • 1 x Merica za posip
 • 1 x Odcejalno sito
 • 1 x Ravnalo
 • 1 x Odcejalni lonček
 • 1 x Navodila za uporabo
Piktogrami
 • Različni materiali
 • Izdelano v EU
 • Brez BPA
Barva:
Vulcan mix
VSE KAR PRINESEM DOMOV UPORABIM
Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko je primeren za uporabnike, ki ga bodo praznili v rjavi zabojnik za biološke odpadke. Inovativni trajnostni kompostnik skupaj z uporabo posebnega posipa zmanjša volumen bio odpadkov v gospodinjstvu tudi do 25 odstotkov, hkrati pa si z njim zagotovimo lastno naravno gnojilo za rastline in kakovosten kompost. Bokashi Organko je zelo enostavna rešitev, ki kuhinjske biološke odpadke fermentira v bazo za kakovosten kompost. Stranski proizvod je fermentacijska tekočina - naravno gnojilo za rože in zelenjavo. Biološki odpadki tako postanejo vir novega življenja, pridelana hrana pa je naravna in zdrava. Bokashi Organko daje uporabnikom priložnost, da krožno gospodarstvo opravijo že doma, v kuhinji, kjer nastajajo biološki odpadki.
 
ENOSTAVNO KOMPOSTIRANJE Z BOKASHI ORGANKO
Kuhinjski kompostnik naslednje generacije bo s pomočjo posipa s koristnimi mikroorganizmi iz tistih malih ostankov sadja, zelenjave in drugih organskih snovi za vas pridelal:
 • osnovo za prvovrsten kompost za vaše rastline na vrtu in v lončkih,
 • fermentacijsko tekočino za zalivanje rastlin,
 • biološko čistilo za odtoke.
Ustrezno odložene vrtne in druge biološke odpadke zaradi celovite rešitve Bokashi Organko iz gospodinjstva odnašamo redkeje. Ker ne potrebujemo vrečk za biološke odpadke in ker lahko predelane odpadke uporabimo pri vzgoji lastnih rastlin, se nakup kompostnika Bokashi Organko večkratno povrne že prej kot v 1 letu. En kompostnik ali set dveh kompostnikov je primeren tako za gospodinjstva, ki odlagajo biološke odpadke v komunalni zabojnik, kot za gospodinjstva z lastnim kompostnikom ali vrtom, ki želijo, da se fermentacijski proces zaključi.

 

NE SPREGLEJTE

Favourites