Bokashi Organko 2 (9,6 L) + Bokashi posip 1 kg, Kremno-Bel | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
-25% Free shipping

Bokashi Organko 2 (9,6 L) + Bokashi posip 1 kg, Kremno-Bel Na zalogi

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 omogoča življenjski slog brez odpadkov in urbano ekološko vrtnarjenje. Zaradi vrhunske oblike, nagrajene z nagrado Red Dot, ga lahko postavite v središče svoje kuhinje.

Piktogrami: Različni materiali , Izdelano v EU , Brez BPA , Primerno za pomivalni stroj(ECO/ MAX 55°C)
Blagovna znamka: Skaza Exceeding Expectations
79,00 € 59,25 € Cena vsebuje DDV
DODAJ V

Kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 omogoča življenjski slog brez odpadkov in urbano ekološko vrtnarjenje. Zaradi vrhunske oblike, nagrajene z nagrado Red Dot, ga lahko postavite v središče svoje kuhinje. S pomočjo posipa, obogatenega z efektivnimi mikroorganizmi (EM), pridelate naravno gnojilo za vaš urbani vrtiček ter naravno čistilo za odtoke. Volumen bioloških odpadkov v gospodinjstvu zmanjšate do 25 odstotkov, zato je primeren za vse, ki živite v mestnem okolju.

UPORABA IZDELKA

Zaživite krožno gospodarjenje in življenjski slog brez odpadkov – naj biološki odpadki postanejo vir novega življenja, doma pridelana hrana pa naravna in zdrava!

  1. Pred vsakim prvim vnosom odpadkov potrosite v kompostnik 20 ml posipa.

  2. Odpadke stresite v kompostnik, pri čemer večje kose pred vnosom razrežite na manjše.

  3. Pri vsakem vnosu nove plasti odpadkov dodajte 20 ml posipa. Pri večjih količinah odpadkov dodajte več posipa. Predlagamo 20 ml na 5 cm odpadkov.

  4. S priloženo tlačilko potlačite odpadke in s tem iztisnite zrak ter kompostnik pokrijte s pokrovom.

  5. Pripravite si posodo za fermentacijsko tekočino. Kompostnik nagnite nazaj za 45 stopinj ter odstranite zamašek. S tem preprečite, da tekočina izteče.

  6. Kompostnik nagnite naprej in odtočite fermentacijsko tekočino. Postopek ponovite vsake 3-5 dni.

  7. Ko je kompostnik napolnjen do približno 5 cm pod robom, vsebino izpraznite v zabojnik za biološke odpadke ali jo zaprite za 14 dni in tako pridelajte prvovrstno osnovo za kompost, ki jo lahko stresete na kompostni kup ali zakopljete v zemljo.

  8. Pridelana fermentacijska tekočina je nerazredčena primerna za vzdrževanje čistih odtokov, razredčena z vodo pa odlično gnojilo za zalivanje sobnih in vrtnih rastlin.

Volumen:
9.6 L
Dimenzija:
34 x 24,5 x 24,5 cm
Pakiranje:
1
Tehnični podatki:

reciklirani, okolju prijazni materiali, izdelano v EU.

Znamka:

Skaza Exceeding Expectations

Glavna kategorija:
Bokashi Organko

Z razvojem inovativnih produktov, ki so narejeni iz eko materiala, ohranjamo lepši planet in našim uporabnikom nudimo rešitve, ki jim omogočajo lepše življenje.

 • STARTER SET: komplet vključuje vse potrebno tako za popolne začetnike kot za že navdušene uporabnike.
 • EFEKTIVNI MIKROORGANIZMI: s pomočjo delovanja mikroorganizmov v EM posipu odpadki ne gnijejo, ohranijo vitamine, minerale in rudnine, po končani fermentaciji nastane odlično naravno gnojilo za urbani vrtiček.
 • VRHUNSKA DIZAJNERSKA OBLIKA: nagrajen produkt s prestižno oblikovalsko nagrado Red Dot postavite na priročno mesto v središče svoje moderne kuhinje.
 • DIMENZIJE: 34 x 24,5 x 24,5 cm (V x Š x D), prostornina – 9.6 L, material – reciklirani, okolju prijazni materiali, izdelano v EU.

VSEBINA KOMPLETA

 • 1 x Pokrov
 • 1 x Tlačilka
 • 1 x Notranja posoda, 9.6 L
 • 1 x Merica za posip
 • 1 x EM posip, 1 kg
 • 1 x Nosilni trak
 • 1 x Zunanja posoda
 • 1 x Zamašek
 • 1 x Navodila za uporabo
Piktogrami
 • Različni materiali
 • Izdelano v EU
 • Brez BPA
 • Primerno za pomivalni stroj(ECO/ MAX 55°C)
Barva:
Vanilla stone
VSE KAR PRINESEM DOMOV UPORABIM

Urbani vrtičkarji so skupnosti, ki rastejo po vsem svetu. Iskalci ekoloških rešitev, ki želijo s svojim ravnanjem ohranjati naravno okolje, so pripravljeni vlagati v ustrezne izdelke. Odvoz odpadkov je storitev, ki postaja vse dražja. Ljudje si želijo stika z naravo! To, kar pridelajo doma, je vir njihovega zadovoljstva.

Bokashi Organko 2 nas s svojo krožno dinamiko ozavešča o nenehnem kroženju življenja. To, kar odmre, zamenja svojo formo in se spremeni v tisoč nevidnih gradnikov, ki omogočajo novo življenje. Vse je med seboj povezano. Uči nas o harmoniji v naravi, o zelenem krogu ravnovesja, o obilju; uči nas tudi o preobrazbi  življenja v življenje. Le iz dobrega lahko zraste dobro! Proces razgradnje je v resnici darovanje življenja – življenju. »Bokashi Organko 2 obogati življenje«, kar je tudi globalno sporočilo kampanje, s katero se znamka podaja na svetovno pot.

KOMPOSTIRANJE NA PULTU Z BOKASHI ORGANKOM 2
Kuhinjski kompostnik naslednje generacije bo s pomočjo posipa s koristnimi mikroogranizmi iz tistih malih ostankov sadja, zelenjave in drugih organskih snovi za vas pridelal:
 • osnovo za prvovrsten kompost za vaše rastline na vrtu in v lončkih,
 • fermentacijsko tekočino za zalivanje rastlin,
 • biološko čistilo za odtoke.
Ste kdaj pomislili, kako eko življenjski slog vse bolj prevzema in navdušuje osveščene prebivalce mest? In jih res! Tudi v mestih se hitro in množično razvija trend urbanega eko lifestyla. Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja, ki vključuje zdravo prehrano ter oskrbo z biološko pridelanimi živili. Marsikdo si uredi svoj mini zeleni kotiček tudi doma, na svojem balkonu ali pa kar na okenskih policah, kjer lahko vzgaja svoja zelišča, osnovno vsakodnevno zelenjavo in druge rastline, ki ga razveseljujejo s svojo lepoto. Na ta način se učimo o naravi, smo ustvarjalni in uživamo sadove svojega dela, ki nas napolni in sprosti po naporni službi.

Bokashi Organko 2 je prejel prestižno nagrado Red Dot Award za Produktni dizajn leta 2019, ki jo priznana žirija podeli samo izdelkom z vrhunskim oblikovanjem. Preberite si več.
Bokashi Organko 2 je prejel tudi prestižno nagrado BIGSEE PRODUCTDESIGN AWARD 2019 WINNER. Preberite si več.

 
 

NE SPREGLEJTE

Favourites