REthink plastic. REspect planet. | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

Ker nam je za planet mar.
ECO CARE je rezultat vseh
naših prizadevanj.
Ustvarjen je za VAS.

Who am I

V podjetju SKAZA smo posvetili svoje poslanstvo temu, da ponudimo trajnostno alternativo plastičnim izdelkom, ozaveščamo ljudi o problematiki plastike ter pomagamo spreminjati tiste navade ljudi, ki planetu škodujejo. S pomočjo najboljših strokovnjakov ustvarjamo preboje na področju naprednih in okolju prijaznih plastičnih materialov in tehnologij. S ponosom vam predstavljamo izdelke ECO CARE, ki so rezultat vseh naših prizadevanj. Ustvarjeni so za VAS in za PLANET. Da vam prinesejo radost in lajšajo življenje, planet pa razbremenijo! Izdelki ECO CARE so narejeni izključno iz bio materialov na osnovi sladkornega trsa ali iz reciklatov. Naravne surovine so pridelane na nadzorovan način, ki preprečuje dolgoročno slabe vplive na okolje. Ker nam je za planet mar. Pomagajte planetu tudi vi! Postanite ambasador okolja, ambasador ECO CARE! Zamenjajte plastiko za enkratno uporabo z ekološko plastiko, z njo trajnostno ravnajte (reuse, recycle) in pomagajte ozaveščati o tem tudi druge.

Ob ECO CARE boste spoznavali, KDO STE v vašem odnosu do okolja. Naj ECO CARE postane naše skupno poslanstvo!

ECOCARECUP ECO CARE KOLEKCIJA

PONOVNA UPORABA IN RECIKLIRANJE ZA MANJ ODPADKA

Vse, kar vržemo stran, nekje pristane. Stran pomeni le stran od sebe. Plastični odpadki končajo v zraku, tleh, v morjih in v naši hrani! Statistika nam pove, da je trenutno le 9% možnosti, da se bo odvržena plastika vrnila v recikliranje. In da na leto pristane v okolju 500 ton kozarcev za enkratno uporabo! V naši EKO CARE trajnostni liniji so prav vsi izdelki namenjeni večkratni uporabi in so reciklabilni. Naša zadnja novost so kozarčki iz sladkornega trsa EcoCareCups, ki so namenjeni temu, da vam delajo družbo ob najljubši pijači. En EcoCareCup bo nadomestil mnogo kozarčkov za enkratno uporabo. EcoCareCups so kozarčki z značajem. Izberete si svojega, unikatnega, lahko ga tudi personalizirate z lastnim napisom po vaši inspiraciji. Postal bo del obreda pitja vaše kave ali čaja, del trenutka, ko se med naglico vsakdana ustavite in vzamete čas zase. Hkrati boste s tem vsakič znova naredili nekaj dobrega tudi za okolje. En odvržen kozarček za enkratno uporabo bo na planetu manj.

Ali veste?

  • da obstaja v Tihem oceanu otok plastičnih odpadkov, ki ima velikost srednje Evrope? Še naprej se hitro povečuje. Sestavlja ga 1,8 bilijonov kosov plastike in tehta okoli 87.000 ton!
  • da se plastične smeti v morju spreminjajo v tkim. plastično juho? Pod vplivom UV sevanja, kemične degradacije in valovanja razpada plastika na vedno manjše delce in vstopa v prehransko verigo, saj morske živali te strupene delce zaužijejo. Na koncu lahko pristane torej na naših krožnikih!
  • da so Evropski poslanci že sprejeli direktivo, ki predvideva zmanjšanje uporabe plastike za enkratno uporabo, vizija pa gre v smer vedno večjega recikliranja plastike?
  • da pogine na leto zaradi zaužitja plastike milijon morskih ptic in 100.000 morskih sesalcev ter morskih želv?
ZELENE ŠTEVILKE SKAZE
Uporaba BIO materiala na lastni blagovni znamki
Uporaba obnovljive energije
Zmanjšanje ogljičnega odtisa pri izdelavi Pick&Go

CELOSTEN PRISTOP ECO CARE JE ZGRAJEN NA 5 x RE:

  • REthink / ponovno razmislimo: Ponovno razmislimo o plastiki in o mreži življenja, ki nas vse povezuje v celoto. Razumevanje plastike in problemov, povezanih z njo, bo vodilo v naše ozaveščano ravnanje. Morda boste kakšno inspirativno misel dobili tudi ob gledanju našega dokumentarca WHO AM I
  • REuse / ponovno uporabimo: Kolikor je le mogoče, se odločajmo za nakup plastičnih izdelkov, ki jih lahko ponovno uporabimo! Če bi vsakdo deloval po temu načelu, bi planetu na leto prihranili milijone ton plastičnih odpadkov!
  • REcycle / reciklirajmo: Ločujmo odpadke in po svojih zmožnostih poskrbimo, da plastika konča spet v procesu recikliranja. Tako planet razbremenjujemo. Pri nas je vsaj 85% vsega reciklat ali biomaterial!
  • REspect / spoštujmo: Naučiti se moramo spoštovati plastiko - kot material, ki ne sme biti več nekaj samoumevnega; naučiti se moramo spoštovati planet in mu podati našo »roko«; spoštovati pa moramo seveda tudi sebe in poskrbeti, da podpiramo svoje zdravje in srečnost…le tako lahko ne nazadnje osrečimo tudi druge.
  • REjoice / bodimo radostni: Radost in sreča naredita naše življenje smiselno, izpolnjeno in žareče. Najlepše je, ko enostavno živimo – radi. S tem v mislih smo ustvarjali našo ECO CARE KOLEKCIJO, ki poleg tega, da smo jo izdelali po visokih ekoloških kriterijih, podpre vaše najlepše trenutke v življenju! Trenutke, ki jih doživite z vam najdražjimi, v najlepših ambientih narave in ob vaših najljubših aktivnostih. Bokashi Organko 2 pa bo prinesel vaši kuhinji povsem novo dimenzijo. S ponosom vam torej predstavljamo ECO CARE KOLEKCIJO, ki jo odlikuje izjemna praktičnost, vrhunska estetika (RedDot Award za Bokashi Organko 2) in inovacije, ki vas bodo osupnile. Vedno presegamo pričakovanja!

Skupaj varujmo okolje in živimo sr(e)čno!

ECO CARE KOLEKCIJA -30% GO GREEN popust ECOCARECUP

Favourites