BOKASHI LIFESTYLE | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

BOKASHI LIFESTYLE

VSE KAR PRINESEM DOMOV UPORABIM Skrb za okolje je pomembna
TRAJNOSTNO RAVNANJE Z OKOLJEM JE SVETOVNI TREND!

Urbani vrtičkarji so skupnosti, ki rastejo po vsem svetu. Iskalci ekoloških rešitev, ki želijo s svojim ravnanjem ohranjati naravno okolje, so pripravljeni vlagati v ustrezne izdelke. Odvoz odpadkov je storitev, ki postaja vse dražja. Ljudje si želijo stika z naravo! To, kar pridelajo doma, je vir njihovega zadovoljstva.

POVEŽIMO SE! Pokličite. Pišite. Zahtevajte ponudbo.
Kontakt
MNENJA KUPCEV

Romana Zupanek Strljič,

iz Nove Cerkve, lastnica 7 Bokashi Organkov in strastna vrtnarka

»Bokashi Organko uporabljam praktično vsak dan. Predvsem je uporaben pri zbiranju fermentacijske tekočine, ki jo uporabim za zalivanje mojega vrta in pri kompostiranju. S Bokashi posipom poskrbim, da naši biološki odpadki dobijo vse potrebne mikroorganizme za popolno predelan kompost.«

Uporabni nasveti
Razmišljaš o nakupu Bokashi Organka, a nisi ravno prepričan, kateri je pravi zate? Kakšna je razlika med Bokashi Organkom in Bokashi Organkom 2? Odgovorite na nekaj kratkih enostavnih vprašanj – verjamemo, da vam bo rezultat kviza podal pravi odgovor.
Preberi več
Kompostiranje s pomočjo Bokashi Organka in posipom iz efektivnih mikroorganizmov je v zadnjem času v porastu. Ne glede na to, ali ste še vedno pristaš navadnega kompostiranja, ali pa se preprosto sprašujete, katere tujke smo ravnokar uporabili v zgornjih vrsticah, predlagamo, da berete naprej in se podučite o prednostih, ki jih kompostiranje po metodi Bokashi prinaša.
Preberi več
Tukaj boste našli odgovore na najpogostejša vprašanja o kuhinjskima kompostnikoma Bokashi Organko in Bokashi Organko 2. Verjamemo, da bodo za vas uporabna. V kolikor imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo na email naslovu
Preberi več
Rastlinam na vrtu, terasi in balkonu z gnojili zagotavljamo hranila za zdravo rast. Kupljena gnojila so pogosto draga, priprava domačih gnojil pa je marsikdaj prezahtevna zaradi pojava neprijetnih vonjav. Rešitev je lahko fermentacijska tekočina, ki nastaja ob kompostiranju gospodinjskih odpadkov.
Preberi več
Redno odnašanje skrbno ločenih gospodinjskih odpadkov iz stanovanja je rutinsko opravilo, ki pa lahko že ob majhni spremembi - kot je npr. okvara dvigala za dan ali dva - postane res neprijetna skrb. Pomislite na vonj ostankov nekaterih jedi, ki ste jih pozabili odnesti… Priskrbite si zrakotesni zabojnik! 
Preberi več
Zelišča, jagode, paradižnik, solata – vse to je mogoče pridelovati že na manjšem balkonu. Pridelka verjetno ne bo toliko, da bi ga kot vrtičkarji delili še z drugimi, zato pa bodo dišeče sveže začimbe, prvi rdeči plodovi in mlada solata vselej pri roki.
Preberi več
V trajnostnem gospodinjskem zabojniku za kompostiranje odloženi biološki odpadki ne gnijejo, zato ni neprijetnega vonja. V kompostniku lahko družina zbira odpadke mesec dni, zato je manj odnašanja odpadkov iz stanovanja. Z uporabo posipa v njem poteka učinkovita fermentacija.
Preberi več
Lastniki različnih vrtov in ljubitelji različnih pristopov k vrtnarjenju živimo v istem okolju. Z izmenjavo izkušenj, semen, sadik, pridelkov in s skupno skrbjo za organske odpadke z naših vrtov lahko mimogrede poskrbimo še za boljše stanje okolja v naši ulici.
Preberi več
Kakšen kompost uporabljate na svojih gredah? Odgovor v resnici poznate le, če ste kompost pripravili sami! Lastnoročno ste na kompostnik odložili ustrezne odpadke, kombinirali zelene in rjave plasti ter do boljšega in hitrejšega rezultata morda prišli s pomočjo efektivnih mikroorganizmov.
Preberi več
V dobri zemlji rastline bolje rodijo. A kakšna je dobra zemlja? Tista, ki ima za posamezno vrsto rastlin dovolj zanjo primernih hranil. Med najbolj uravnoteženimi viri plemenitenja vrtne zemlje je kompost. Z vkopom ustrezno fermentiranih odpadkov ga lahko pripravimo kar neposredno v zemlji.
Preberi več
PRIDRUŽI SE BOKASHI SKUPNOSTI

Favourites