BOKASHI LIFESTYLE | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

BOKASHI LIFESTYLE

VSE KAR PRINESEM DOMOV UPORABIM Skrb za okolje je pomembna
TRAJNOSTNO RAVNANJE Z OKOLJEM JE SVETOVNI TREND!

Urbani vrtičkarji so skupnosti, ki rastejo po vsem svetu. Iskalci ekoloških rešitev, ki želijo s svojim ravnanjem ohranjati naravno okolje, so pripravljeni vlagati v ustrezne izdelke. Odvoz odpadkov je storitev, ki postaja vse dražja. Ljudje si želijo stika z naravo! To, kar pridelajo doma, je vir njihovega zadovoljstva.

POVEŽIMO SE! Pokličite. Pišite. Zahtevajte ponudbo.
Kontakt
MNENJA KUPCEV

Romana Zupanek Strljič,

iz Nove Cerkve, lastnica 7 Bokashi Organkov in strastna vrtnarka

»Bokashi Organko uporabljam praktično vsak dan. Predvsem je uporaben pri zbiranju fermentacijske tekočine, ki jo uporabim za zalivanje mojega vrta in pri kompostiranju. S Bokashi posipom poskrbim, da naši biološki odpadki dobijo vse potrebne mikroorganizme za popolno predelan kompost.«

Albin Dulmin,

iz Vrhnike, strasten vrtnar

»Z obdelovanjem vrta se ukvarjam že dolga leta. Imel sem izvrstne mlade mentorje: Aljaža Plankla in par Robert Špiler in Tjaša Štruc. Od njih sem dobil ogromno znanja in pa tudi zelo pomembno priporočilo, da obstaja Organko podjetja Skaza, kjer lahko vse biološke odpadke spremeniš v izvrsten kompost. Navdušenje je bilo tako intenzivno, da imam sedaj kar šest Organkov in kar nekaj sosed, ki skupaj polnimo te Organke. Sosede so zelo zadovoljne s tekočino za rožice in kakšno solato iz vrta. Jaz pa tudi z izvrstnem kompostom in z naravno tekočino za zelenjavo. S pomočjo Organka, mentorjev in podjetja Skaza sem popolnoma spremenil način življenja, odnos, do narave in do svojega zdravja. Hvala vam vsem in vsakemu posebej.«

Robi Špiler,

Vrt obilja

»Najboljše je to, da lahko shranjujem organske odpadke na enem mestu in to že v sami kuhinji, ter da si tako poenostavim sam proces shranjevanja in kompostiranja.«

Tjaša Štruc,

Vrt obilja

»Bokashi Organko omogoča shranjevanje in ločevanje organskih odpadkov čim bližje v kuhinji, hkrati pa poudarja zavedanje pomembnosti pravilnega procesa kompostiranja.«

Uporabni nasveti
Govorili smo z dr. Branko Viltužnik, vodjo raziskav in inovacij v podjetju Skaza, ki je igrala pomembno vlogo v razvoju novega produkta. Novi Bokashi Organko 2 Ocean, narejen iz na roko pobranih in recikliranih ribiških mrež, je že obnorel svet. Z njim bomo dosegli dva cilja - preprečili onesnaževanje oceanov in spodbudili ljudi k vračanju k naravi.
Preberi več
Da bi lahko dodobra razumeli kompostiranje po metodi Bokashi, je smiselno najprej nekaj besed nameniti efektivnim mikroorganizmom, ki jih Bokashi posip vsebuje. To so organske snovi, ki preprečujejo gnitje med kompostiranjem. Bakterije, prisotne v njih, tekom procesa proizvajajo mlečno kislino, ki zniža pH in posledično zavira rast nekaterih patogenih mikroorganizmov.
Preberi več
Povprečni Slovenec na leto proizvede skoraj 500 kg komunalnih odpadkov. Na leto tako kot država proizvedemo 1.025.000 ton komunalnih odpadkov, kar predstavlja 12 % vseh v Sloveniji nastalih odpadkov. Količine komunalnih odpadkov so se v letu 2018 v primerjavi z letom 2017 povečale za kar 4 %. Zaskrbljujoč podatek, kajne?
Preberi več
Bokashi posip, biogen, je magična sestavina v postopku fermentacije. Ko ga dodate k biološkim odpadkom v Bokashi Organko, začne hitro delovati. V kratkem času ta čaroben posip sproži fermentacijski proces in naravno gnojilo, t.i. Bokashi tekočino, ki ima tako za rastline, kot za vaš dom, velike prednosti. Bokashi posip je mešanica efektivnih mikroorganizmov, vode, sladkorja in pšeničnih otrobov. Vsaka od teh sestavin predstavlja pomembno vlogo pri celotnem procesu fermentacije.
Preberi več
Bokashi gnojilo je naravno gnojilo, ki nastane med procesom fermentacije v kuhinjskem kompostniku in s pomočjo posipa z efektivnimi mikroorganizmi. Je izredno uporabno tako na domačem balkonu, kot na vrtu. Kako pa ga sploh pripraviti?
Preberi več
Biogen posip je ključen pri fermentacijskem procesu v Bokashi kompostnikih. Z dodajanjem posipa biološki odpadki ne gnijejo, saj z efektivnimi mikroorganizmi v njem poskrbimo, da odpadki brez vonja fermentirajo. Kakšna je pravilna uporaba posipa za čim bolj efektiven proces fermentacije?
Preberi več
Zelišča, jagode, paradižnik, solata – vse to je mogoče pridelovati že na manjšem balkonu. Pridelka verjetno ne bo toliko, da bi ga kot vrtičkarji delili še z drugimi, zato pa bodo dišeče sveže začimbe, prvi rdeči plodovi in mlada solata vselej pri roki.
Preberi več
V trajnostnem gospodinjskem zabojniku za kompostiranje odloženi biološki odpadki ne gnijejo, zato ni neprijetnega vonja. V kompostniku lahko družina zbira odpadke mesec dni, zato je manj odnašanja odpadkov iz stanovanja. Z uporabo posipa v njem poteka učinkovita fermentacija.
Preberi več
Lastniki različnih vrtov in ljubitelji različnih pristopov k vrtnarjenju živimo v istem okolju. Z izmenjavo izkušenj, semen, sadik, pridelkov in s skupno skrbjo za organske odpadke z naših vrtov lahko mimogrede poskrbimo še za boljše stanje okolja v naši ulici.
Preberi več
Kakšen kompost uporabljate na svojih gredah? Odgovor v resnici poznate le, če ste kompost pripravili sami! Lastnoročno ste na kompostnik odložili ustrezne odpadke, kombinirali zelene in rjave plasti ter do boljšega in hitrejšega rezultata morda prišli s pomočjo efektivnih mikroorganizmov.
Preberi več
V dobri zemlji rastline bolje rodijo. A kakšna je dobra zemlja? Tista, ki ima za posamezno vrsto rastlin dovolj zanjo primernih hranil. Med najbolj uravnoteženimi viri plemenitenja vrtne zemlje je kompost. Z vkopom ustrezno fermentiranih odpadkov ga lahko pripravimo kar neposredno v zemlji.
Preberi več
PRIDRUŽI SE BOKASHI SKUPNOSTI

Favourites