USTVARITE VAŠ URBANI VRTIČEK | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

USTVARITE VAŠ URBANI VRTIČEK

Vam kdaj manjkajo trenutki miru, tisti, ko sedete na udoben stol, vonjate dišave zelišč in rož, medem ko popijete dobro kavo in v daljavi poslušate odmeve mestnega vrveža? Zraven vas pa se bohoti rdeči paradižnik, grm rožmarina, petunija nežno boža oči z barvami in hortenzija z nešteto malih cvetov? Kaj ni ta slika čudovita?

Povsem brez problema si to oazo miru pričarate tudi na vašem balkonu. Mi pa vam bomo razkrili nekaj nasvetov.

Preden se odločite kaj boste sadili, izmerite balkon, opazujte kako ga obsije sonce in na podlagi tega določite katere rastline vam bodo lepšale trenutke sprostitve. Postavite si lahko tudi vertikalen balkonski vrt za zelišča, ki bo prav tako deloval kot prečudovita dekoracija.
Glede na svetlobo in vročino določite rastline, ki jih boste posadili. Za rastline kupite pravo zemljo, nekaj orodja za vrtnarjenje, ki vam bo olajšalo delo, prav pride pa tudi kuhinjski kompostnik Bokashi, da vam odvzame skrb kompostno osnovo, ki bo vašim rastlinam nudila mnogo hranilnih snovi.
Posadite lahko enoletnice, grmovnice, začimbe, ali morda zimzelene rastline, ki vas bodo razveseljevale skozi celo obdobje. Okras na balkonu pa ne nudijo samo rože, tudi zelenjava lahko odigra zelo pomembno vlogo. Paradižniki, grah, nekaj sadik fižola vam nudi senčno zavetje in vas ob času razveseli s sadovi. Čiliji, začimbe in solatka pa dopolnijo rože z barvami in izgledom. Kar bomo sadili, to bomo želi. Zato razmislite o željah in možnostih ter ustvarite vašo lastno oazo miru!
 

Favourites