Novice | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
19.10.2020
Z današnjim dnem se pričenja redna prodaja kuhinjskega kompostnika Bokashi Organko 2 Ocean, ki je izdelan iz recikliranih odpadnih ribiških mrež. Del sredstev od prodaje bomo namenili neprofitni organizaciji Ocean Voyages Institute.
 
Preberi več

07.10.2020
Letošnjo pomlad je vse na trdna tla spustil novi koronavirus, ki je dodobra spremenil načine delovanja oddelka strateške prodaje in nabave, kot tudi celotnega podjetja. Spremembe so edina stalnica v naših življenjih, zato smo morali prilagoditi določene procese in komunikacijo z zunanjimi partnerji.
Preberi več
30.09.2020
Rak dojk je v razvitem svetu najpogostejši rak pri ženskah in zato izredno pomemben javnozdravstveni problem. Pojavnost v zadnjem letu narašča, zato je ključno, da delujemo vsi – tako na nivoju posameznika, kot družbe – karseda preventivno. Tudi v Skazi bomo oktobra zagnali preventivno kampanjo, s katero bomo ozaveščali prebivalstvo o omenjeni problematiki.
Preberi več
25.09.2020
V sredo, 23. septembra, smo gostili namestnika veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji, Derk Jan Nauta. Na obisku smo ga popeljali skozi proizvodnjo, na oddelku laserskega graviranja pa smo mu podarili personaliziran kozarček v barvi njegove domovine. Za konec je sodeloval tudi na virtualnem teku Otrok otroku.
Preberi več
25.09.2020
Podjetje Skaza je na včerajšnji 39. mednarodni znanstveni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti prejela nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020. Posebno priznanje predstavlja potrditev uspešne preobrazbe velenjskega podjetja v novodobno organizacijo, ki na prvo mesto postavlja skrb za poslovni in osebni razvoj zaposlenih.
Preberi več
21.09.2020
Novi kuhinjski kompostnik, Bokashi Organko 2 Ocean, ki bo luč sveta ugledal v sredini oktobra, je narejen iz recikliranih ribiških mrež. A kaj so sploh ribiške mreže? Si sploh lahko predstavljamo, kako veliko nevarnost predstavljajo okolju, če mislimo, da se to dogaja daleč daleč stran od nas?
Preberi več
15.09.2020
Podjetje Skaza je v zadnjih letih postalo sinonim za krožno v vseh segmentih delovanja, predvsem in na prvem mestu v kroženju in ponovni uporabi materialov. Skrbimo za trajnostno ravnanje z elektriko in drugimi vrstami energije. V transportu in logistiki, z materiali in ne nazadnje z našimi izdelki pa pripomoremo k trajnostnim navadam v gospodinjstvu.
Preberi več
14.09.2020
V Velenju je potekala podelitev priznanj Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Letos so podjetja na razpis prijavila 14 projektov, podjetje Skaza pa je bilo eno od 11 prijaviteljev.
Preberi več
08.09.2020
Letošnje leto je prineslo številne izzive, ki so pokazali, kako resnično pomembni so srčnost, dobrodelnost in medsebojno sodelovanje. Velenjsko podjetje Skaza s svojim tradicionalnim tekom Otrok otroku te vrednote že vrsto let razvija tudi pri najmlajših. Družinski dogodek, ki je dodobra presegel lokalne okvirje, bo v septembru zajel vso Slovenijo, saj bo zaradi letošnje virtualne izvedbe udeležba še preprostejša in dostopna prav vsakomur. Virtualni izziv bo trajal kar teden dni, v tem času pa bodo lahko otroci že peto leto zapored s tekom zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski.
Preberi več
31.08.2020
O tem, zakaj smo se v podjetju odločili, da bo naš glavni poudarek v prihodnjih letih na krožnem gospodarstvu, in kako ta preobrazba poteka, smo govorili z enim od dveh direktorjev Plastike Skaza, dr. Robertom Agničem.
Preberi več
31.08.2020
Veljamo za podjetje, ki s svojimi inovativnimi idejami ustvarja nove, tehnološko napredne in razvojne rešitve, s katerimi sledimo misiji – reševanju planeta. Pogum, predanost ekologiji, agilnost, odzivnost, znanje in izkušnje smo dokazali z razvojem novega produkta. Predstavljamo vam Bokashi Organko 2 Ocean, inovativni kuhinjski kompostnik, narejen iz recikliranih ribiških mrež.
Preberi več
31.08.2020
Pri Skazi smo na podlagi svojega znanja in izkušenj zavrženim ribiškim mrežam vdahnili novo življenje ter iz pridobljenega materiala ustvarili edinstven kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 Ocean. Naslednik Skazinega inovativnega izdelka, ki se med drugim ponaša tudi s prestižnim priznanjem Red Dot, bo luč sveta ugledal v oktobru.
Preberi več
05.08.2020
Podjetje Skaza že več kot 40 let deluje v gospodarskem segmentu plastike. Zavedamo se specifike te dejavnosti, zato smo se že pred več kot desetimi leti z vso odgovornostjo do vsakogar in vsega odločili uvesti nujne spremembe. Živimo polno poslanstvo in to dokazujemo s priznanji ter nagradami, ki smo jih v teh letih prejeli in potrjujejo tezo, da gremo v pravo smer.
Preberi več
04.08.2020
Varovanje okolja je pojem, ki zajema varovanje voda, zemlje in zraka, ravnanje z odpadki, komunalne storitve in vzdrževanje infrastruktur. Na prvi pogled izgleda, da je stanje okolja v Sloveniji dobro, a ko pogledamo podrobneje, opazimo, da je potrebno še veliko storiti na tem področju.
Preberi več
28.07.2020
Čas, preživet v dobri družbi, ni nikoli izgubljen. Čas, preživet s prijatelji, je cenjen. Navda nas s pozitivno energijo, z dobro voljo in s trenutki, ki za vedno ostanejo v naših srcih. Ker v podjetju Skaza cenimo človeške odnose, smo pripravili aktivnosti, ki jih lahko počnemo v naravi s svojimi najdražjimi.
Preberi več
27.07.2020
Poletje je že zdavnaj prispelo tudi v Šaleško dolino, zato smo Skazovci razmišljali, kako bi ga izkoristili karseda zanimivo in karseda okolju prijazno. Ni potrebe, da zapustimo Velenje, saj nam lokalno okolje omogoča idealno preživljanje prostega časa v kombinaciji z adrenalinom, sprostitvijo, zelenjem ter ustvarjanjem spominov.
Preberi več
21.07.2020
V letu 2014 je bila Južna Koreja sedmi največji trgovski partner za kar osem držav Evropske Unije. Razlog tiči med drugim v trgovskem sporazumu, ki je stopil v veljavo leta 2011 in poglobil politične ter ekonomske odnose med državami EU in Južno Korejo.
Preberi več
20.07.2020
S ponosom predstavljamo še en projekt, s katerim bomo preko inovativnega modela krožnega gospodarstva revalorizirali produkt kmetijsko-pridelovalnega sektorja (t.i. semena vrtnin in žit kot potencialna sekundarna surovina) in ga ponovno vključili v verigo primarnih surovin za izdelavo okolju prijaznih biopolimernih izdelkov v plastično-predelovalnem sektorju.
Preberi več
16.07.2020
Z načinom delovanja Rethink Plastics. Respect Life. je podjetje Skaza še močneje zaoralo pot, ki vodi do lepšega in zdravega planeta. Ker nam je mar zanj, je kolekcija Eco Care rezultat vseh naših prizadevanj in ustvarjena za vas.
Preberi več
14.07.2020
Končalo se je še eno Skazalčkovo poletno počitniško varstvo za otroke Skazinih zaposlenih. Učni počitniški program, ki je prinašal nasmehe na obraze tako našim najmlajšim, kot tudi odraslim, za zaposlene ni predstavljal dodatnega stroška, saj je bil brezplačen. Trenutki, ki so jih otroci doživeli v tem tednu, so pa tako in tako vedno neprecenljivi.
Preberi več
14.07.2020

Športno kulturno društvo Skaza, katerega namen je druženje ljubiteljev športa in dejavnosti na področju kulture, posledično pa tudi skrb za ohranjanje in izboljševanje zdravja zaposlenih, se je odločilo, da organizira športno obarvan izlet za vso družino. Odpravili so se na celodnevno WOOP-WOOP! dogodivščino.

Preberi več
10.07.2020
Leta 1989, dve leti po tem, ko je število prebivalcev na svetu doseglo 5 milijard, so Združeni narodi 11. julij razglasili za svetovni dan prebivalstva. Ta med drugim služi kot opomnik, da se zazremo v okolje in v naš odnos do njega.
Preberi več
07.07.2020
Slovenija je naredila izredne premike na področju krožnega gospodarstva. S takšnim delovanjem želimo zaščititi naš planet pred prekomernimi odpadki in izkoriščanjem surovin. Cilj je zagotoviti ugodne življenjske razmere za nas in za generacije, ki nam sledijo.
Preberi več
03.07.2020
Julija 2019 smo se v podjetju Skaza odločili, da bomo združili dva oddelka v eno mikro enoto – strateško prodajo in strateško nabavo. Po enem letu združenega delovanja v tem zapisu predstavljamo prednosti in slabosti takšne strateške poteze.
Preberi več
01.07.2020
Podjetje Plastika Skaza spada med prve zelene ambasadorje slovenskega gospodarstva za njegovo večjo prepoznavnost in prebojnost na tujih trgih. Pri izboru so bile ključne tri komponente: zeleno, ustvarjalno, pametno. Podjetja, ki so si pridobila laskavi naziv ambasadorja, bodo vključena v digitalno oglaševalsko kampanjo "I feel Slovenija. Green. Creative. Smart.", ki se bo prednostno pojavljala v regijah DACH, Japonska, ZDA, ZAE in drugih.
Preberi več
26.06.2020
Da bi lahko dodobra razumeli kompostiranje po metodi Bokashi, je smiselno najprej nekaj besed nameniti efektivnim mikroorganizmom, ki jih Bokashi posip vsebuje. To so organske snovi, ki preprečujejo...
Preberi več
24.06.2020
Višje temperature, žgoče sonce, prijeten vetrič in vonj po poletju kar vabijo na druženje v naravi z najboljšimi prijatelji. Vas zanima, kako si lahko ustvarite nepozabno poletje na prostem?
Preberi več
27.05.2020
Strateška nabava v osnovi pomeni planiranje in izvedba vseh aktivnosti povezanih z identifikacijo in specifikacijo potreb, identifikacijo kriterijev odločevanja, začetnega ocenjevanja izbranega dobavitelja, izbire dobavitelja in spremljanje izvedbe za doseganje dolgoročnih ciljev podjetja, ne le najnižje cene surovine.
 
Preberi več
19.05.2020
»Niso potrebni veliki koraki, šteje pa prav vsak, ki zagotavlja čebelam lažji obstoj.«
Preberi več
13.05.2020
Izbiro novih odtenkov smo zaupali kar svojim uporabnikom, sledilcem na družbenih omrežjih ter obiskovalcem prestižnih sejmov v Parizu in Frankfurtu, ki so za zmagovalni barvi izbrali olivno zeleno in sivo bež.
Preberi več
12.05.2020
Kako lahko z našo odpadno hrano, s pomočjo Bokashi Organka ter z vzgojo zelišč in dišavnic zagotovimo obstoj čebelam in vsem nam?
Preberi več
30.04.2020
CER pozval gospodarske in finančne voditelje ter ostale deležnike k nacionalnemu zavezništvu za zeleno, pametno in tehnološko napredno Slovenijo
 
Preberi več
27.04.2020
Naš Organko med rešitvami, ki podpirajo zgodbo zelenega, ustvarjalnega in pametnega slovenskega poslovnega okolja.
 
Preberi več
24.04.2020
V Skazi verjamemo, da zmagamo, ko si pomagamo, zato smo se nemudoma odzvali pobudi platforme KO-OPERATIVA, ki jo upravlja Klub podjetnikov Zlatorog Celje in se pridružili njihovemu projektu »glavnički za zaščitne maske«.
Preberi več
03.04.2020
V Skazi so na prvem mestu naši zaposleni. Zavzeti zaposleni, ki jim nudimo nenehen razvoj in široko paleto novih znanj, so temelj poslovne uspešnosti.
 
Preberi več
26.03.2020
Sprehajalne poti so skorajda prazne, otroška igrišča zapečatena, zabaviščni parki in trgovski centri že nekaj časa zaprti. Za vas smo pripravili 5 nasvetov, s katerimi si lahko polepšate prihajajoče dni.
Preberi več
24.03.2020
"V projektu bomo s podjetjem Plastika Skaza razvijali biorazgradljivo plastiko, aktivno sooblikovali rešitve razvoja nove generacije biorazgradljive in kompostljive plastike. Osredotočeni bomo na razvoj inovativne bioplastike, ki pa bo sočasno tudi funkcionalna."
 
Preberi več
13.03.2020
Sporočamo, da ne glede na trenutno stanje v državi, naša proizvodnja deluje nemoteno po ustaljenem urniku, delujemo pa odgovorno in v skladu z navodili pristojnih državnih organov.
Preberi več
11.03.2020
V skladu z najnovejšimi ukrepi in odredbo Ministrstva za zdravje, ki prepoveduje zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, vam sporočamo, da je Skazin dan odprtih vrat, ki je bil načrtovan za 13. in 14. marec 2020, prestavljen.
Preberi več
09.03.2020
Podjetje Skaza je bilo prepoznano kot eno vodilnih evropskih podjetij na področju odgovornega ravnanja s plastiko in pomemben partner pri pospešitvi prehoda v krožno gospodarstvo.
Preberi več
05.03.2020
Tudi letos bo podjetje Skaza na široko odprlo svoja vrata vsem, ki se želijo pobliže spoznati z našim delovanjem, usmerjenim v lepšanje življenja ljudi in planeta. Pod sloganom »Skupaj z nami v lepšo prihodnost« bodo obiskovalci lahko prisluhnili tako zgodbi podjetja kot izkušnjam zaposlenih, si ogledali proizvodnjo ter se seznanili s pravilnim ravnanjem s plastiko in okoljem. Dogodek bo potekal v dveh sklopih, in sicer bomo v petek, 13. marca, gostili osnovnošolce, dijake in študente, naslednji dan pa bo namenjen lokalnim prebivalcem ter vsem zainteresiranim.
Preberi več
27.02.2020
Včeraj, 26. februarja 2020, smo v podjetju Skaza gostili delegacijo iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predstavnike Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo (Sektor za industrijo, spodbujanje inovativnosti in tehnologijo) ter predstavnico Direktorata za turizem sta ob sprejemu pozdravila direktorja, Bart Stegeman in dr. Robert Agnič.
Preberi več
25.02.2020
Športno kulturno društvo Skaza, katerega namen je druženje ljubiteljev športa in drugih rekreacijskih dejavnosti ter dejavnosti na področju kulture, organizira izlete, tečaje, seminarje, predavanja, sodeluje pri načrtovanju vzgojno izobraževalnih programov, spodbuja raziskovalno dejavnost.
Preberi več
12.02.2020
Plastika Skaza je na včerajšnji konferenci Zlati kamen prejela naziv lokalni skupnosti prijazno podjetje. Posebna nagrada, ki jo v skupnem projektu Dobra družba podeljujeta Zlati kamen in SBC Klub slovenskih podjetnikov, predstavlja priznanje našemu podjetju za pomemben doprinos k razvoju širše skupnosti na lokalni ravni. Slednje dokazujemo s svojo trajnostno naravnanostjo, številnimi družbeno odgovornimi projekti ter inovativnimi rešitvami, ki so prijazne do ljudi, skupnosti in narave.
Preberi več
27.01.2020
Po uspešni udeležbi na mednarodnem sejmu Maison&Objet v Parizu, bomo tudi to leto obiskali enega največjih mednarodnih sejmov Ambiente, v Frankfurtu od 7. - 11. februarja. 
Preberi več
09.01.2020
Ker želijo kupci preglednejši vpogled v vire, material in kakovost izdelkov, ki jih kupujejo, se nikoli ne pogajamo glede trajnosti. Poskrbimo za to.
Preberi več
24.12.2019
Pri Skazi smo prepoznali nekaj največjih izzivov, s katerimi se soočata družba in naš planet, nato pa razvili edinstvene rešitve za premagovanje teh težav.
Preberi več
19.12.2019
V začetku leta 2020, med 17. in 21. januarjem bo ekipa Skaza obiskala mednarodni sejem Maison&Objet v Parizu, namenjen predstavitvi trendov prihodnosti iz različnih sektorjev, kot so oblikovanje, kuhinjski pripomočki, dekor, tekstil in drugi.
Preberi več
18.12.2019
Sporočamo vam, da bodo vsa spletna naročila, ki bodo oddana v torek, 24. decembra po 10.uri, do vključno nedelje 5. januarja 2020, obdelana v ponedeljek, 6. decembra 2019.
Preberi več
06.12.2019
Čas obdarovanja je najčarobnejši čas. Težko je premagati tisti utrip zadovoljstva v očeh, ko naši najdražji odprejo darilo. Pa kipenje sreče v nas, ki izhaja iz dejstva, da smo izbrali tako popolno darilo zanje. A pred temi trenutki veselja, mnogi naletimo na zadrego kakšno darilo sploh podariti.
Preberi več
04.12.2019
Vsak izdelek Skaza je narejen s skrbnim upoštevanjem našega vpliva na ohranjanje planeta. Verjamemo, da najboljše živimo, če imamo v mislih našo skupno prihodnost.
Preberi več
26.10.2019
Kreativno razmišljanje zaposlenih v podjetju spodbujam s številnimi notranjimi projekti, inovativne rešitve pa že nekaj let pridobivamo tudi s pomočjo Hackathona. Slednjega smo ponovno organizirali v sredini oktobra, kjer smo na tridnevnem dogodku v Topolšici moči uspešno združili z mladinskim podjetniškim inkubatorjem Ustvarjalnik. Na sproščenem kolektivnem »brainstormingu« oziroma možganski nevihti so se porodile številne rešitve, ki jih bomo sedaj v kar največji meri realizirali. 
Preberi več
25.10.2019
Sporočamo vam, da bodo vsa spletna naročila, ki bodo oddana v ponedeljek, 28. oktobra, do vključno nedelje 3.novembra 2019, obdelana v ponedeljek, 4. novembra 2019. 
 
Preberi več
01.10.2019
Raziskave kažejo, gibanja na trgu in trendi pa to potrjujejo, da ljudje postajamo vse bolj ekološko ozaveščeni. Veliko oblik odgovornega trajnostnega življenjskega sloga postaja zelo priljubljenih med ljudmi in te se spreminjajo v trajne navade.
Preberi več
30.09.2019
Za zdravje lahko največ naredimo sami. S svojim ravnanjem, odgovornostjo do sebe, do bližnjih in do družbe dajemo vzor generacijam in okolici. Pomembna prednost in korist današnjega časa je tudi povezovanje. Eno takih sta pravkar sklenili Europa Donna in podjetje Skaza. Njuni predstavnici, Tanja in Barbara, sta naredili majhen, simboličen premik, a s pomembnimi pozitivnimi učinki.
Preberi več
24.09.2019
Na sončno popoldne so mladi tekači iz vse Slovenije ob podpori svojih družin in številnih znanih obrazov navdušeno premagovali tekaško progo in s tem zbirali sredstva za svoje vrstnike v stiski. Družinski dogodek, ki iz leta v leto raste in presega vsa pričakovanja, so zaznamovali igriv otroški smeh, bučno navijanje ter solze sreče ob predaji donacije. Ta je letos znašala kar neverjetnih 11.000 evrov, ki so bili v celoti namenjeni Centru za otroke in starše Žalec, v katerem skrbijo za otroke z avtizmom. 
Preberi več
17.09.2019
Skazin inovativni kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 je dobitnik še enega uglednega oblikovalskega priznanja Big SEE Product Design Award. Priznanje ji namenja institucija BIG SEE, ki prepoznava in nagrajuje ustvarjalno moč, strast in poslovno odličnost jugovzhodne Evrope (SEE - South East Europe) in povezuje 19 držav jadransko-jonskega in balkansko-mediteranskega območja ter podonavske regije. Podelitev nagrade bo  8. oktobra v Ljubljani.
 
Preberi več
06.09.2019
Zaradi poslabšanja vremenske napovedi je dogodek, Skazin dobrodelni tek otrok otroku, prestavljen na petek, 20. septembra. Takrat bo vse obiskovalce, med 16. in 19. uro, na velenjskem mestnem stadionu, pričakala pestra mešanica dobrodelnega in zabavnega programa z različnimi animacijami, igrami ter nagradami za mlade tekače.
Preberi več
02.09.2019
To soboto bo velenjski mestni stadion preplavil timski duh, saj se bodo na Skazinem četrtem teku Otrok otroku v dobrodelnosti povezali otroci iz vse Slovenije. S tekom na 400, 750 ali 2.000 metrov bodo pomagali svojim vrstnikom, ki se soočajo z avtizmom, ob tem pa jih bodo spodbujali številni znani obrazi. 
Preberi več
08.08.2019
Če se boste na najbližji travnik, rečni ovinek, v mestni park ali kam drugam v naravo podali z najbolj popolnim piknik in kamping setom na svetu Pick&Go, boste nagrajeni z razkošjem in udobjem. Pick&Go je inovativen izdelek, domišljen do zadnje podrobnosti, ki v tej kategoriji nima primerljivega izdelka.
Preberi več
17.06.2019
Okolje je v resnici naše širše telo. Enoten, povezan, celovit organizem, v katerem morajo biti vse naravne funkcije v harmoniji. Če vanj vnašamo strupe, ga zanemarjamo in uničujemo. Prav to se dogaja danes z okoljem, ki smo ga preobremenili in onesnažili s tem, kar ne sodi vanj - in od njega vzeli preveč, česar ne bi smeli. Zato je nujno, da se naučimo sodelovanja z okoljem, da pomagamo, da se obnovi ter ponovno postane zdravi del nas. Postanimo ekološko inteligentni. Postanimo ekološko skrbni, ECO CARE!
 
Preberi več
05.06.2019
Slovensko-nemška gospodarska zbornica je podjetju SKAZA v torek, 4.6.2019, v Ljubljani, podelila prestižno nagrado nemškega gospodarstva, s katero nagradijo najbolj inovativno in trajnostno naravnano podjetje v Sloveniji. S tem so nam priznali, da smo med desetimi najboljšimi, trajnostno, ekološko in inovativno naravnanimi podjetij na svetu.
Preberi več
04.06.2019

Podjetje Skaza je prejelo priznanje za uvrstitev v zaključni izbor nagrad TARAS 2019. Priznanje smo dobili v partnerstvu in sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru in sicer za razvoj naprednega sistema za ločevanje sekundarne surovine transparentnega polikarbonata. 

Preberi več
27.05.2019
Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je tudi letos v Velenju podelila priznanja za najboljše inovacije savinjsko-šaleške regije v letu 2019. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.
Preberi več
16.05.2019
Podjetje Skaza je uspešno prestalo triletno presojo osnovnega certifikata in včeraj, ob mednarodnem dnevu družin, pridobilo polni certifikat Družini prijazno podjetje. V projekt certificiranja se je do sedaj vključilo 275 slovenskih podjetij in organizacij.
Preberi več
15.05.2019
Na natečaju za inovacijo MOVECO »Circular design of the year 2019« se je podjetje SKAZA s projektom Skaza Coffee Cup uvrstilo na drugo mesto. Natečaj promovira izdelke in storitve, ki so zasnovani s pogledom v prihodnost, v duhu krožnega gospodarstva in trajnosti.
Preberi več
07.05.2019
Ste kdaj pomislili, kako eko življenjski slog vse bolj prevzema in navdušuje osveščene prebivalce mest? In jih res! Tudi v mestih se hitro in množično razvija trend urbanega eko lifestyla. Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja, ki vključuje zdravo prehrano ter oskrbo z biološko pridelanimi živili.
Preberi več
19.04.2019
Design management ustvarja vez med dizajnom, inovacijo, tehnologijo, vodstvom in kupcem s ciljem ustvarjanja konkurenčne prednosti na treh ključnih področjih: ekonomskem, socialno/kulturnem in okoljskem področju. Je umetnost in znanost dizajna za spodbujanje sodelovanja in sinergije med dizajnom in uspešnim poslovanjem z namenom izboljšanja slehernega procesa v organizaciji.
Preberi več
16.04.2019
Trajnostni način življenja postaja prevladujoč trend v družbi. Ni nam vseeno, kaj se dogaja z našim planetom in kako sami živimo v odnosu do okolja in narave. Začeli smo živeti drugače, spoznavamo in iščemo rešitve. Ker smo sami del problema, želimo postati tudi del rešitve!
Preberi več
12.04.2019
Dragi obiskovalci spletne trgovine, obveščamo vas, da bodo vsa naročila, ki bodo prek spletne trgovine oddana v času od ponedeljka, 29.4., do vključno petka, 3.4.2019,  obdelana v ponedeljek. 
 
Preberi več
28.03.2019
Podjetje Skaza je prejelo prestižno nagrado Red Dot Award za Produktni dizajn leta 2019, katere ponosni lastnik je naš Bokashi Organko 2, kuhinjski kompostnik naslednje generacije. Izdelek Bokashi Organko 2 je prejel nagrado Red Dot Award, ki jo priznana žirija podeli samo izdelkom z vrhunskim oblikovanjem.
Preberi več
18.03.2019
Dragi prijatelji,
se spomnite svojih otroških sanj? Časa, ko ste potovali po domišljijskem svetu in si zamišljali kaj vse boste postali ter dosegli, ko odrastete? Piloti, zdravniki, direktorji, športniki, pevci, najbolj vplivne managerke… Čas, preden vas je vsakdanji tok obveznosti potegnil vase in ste pozabili sanjariti.
Preberi več
14.02.2019
Skupaj z nami v lepšo prihodnost.
V podjetju Plastika Skaza d.o.o. prirejamo dan odprtih vrat, ki bo letos potekal kar dva dneva. V petek, 1.3.2019 ob 12. uri bomo odprli vrata vsem šolarjem, dijakom, študentom in njihovim mentorjem. V soboto, 2.3.2019 ob 10. uri, pa bomo na široko odprli vrata vsem, ki želite podjetje bolje spoznati.
Preberi več
12.02.2019
Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, ste oseba, ki je eno temeljnih človeških vrednot povezala z željo po življenju v lepem, čistem, zdravem svetu,  s hrepenenjem po osebni sreči in izpolnitvi. Ljubezen do življenja je namreč tista, ki jo izkazujemo tako navzven, kot tudi navznoter.
 
Preberi več
06.02.2019
Naš Bokashi Organko 2 je nominiran za Oskarja med inovativnimi gospodinjskimi pripomočki v svetovnem merilu. Naš pametni in estetski gospodinjski kompostnik je produkt slovenskega znanja iz Šaleške doline in na to smo zelo ponosni.
Preberi več
05.02.2019
Ko se v resničnem življenju prvič srečamo z nekom, se med nami razvije dialog. Vprašanja in odgovori. Poslušamo se, da se bolje spoznamo. Cilj je povezovanje. Poiskati soroden duh, s katerim se razumemo. Povsem enako velja za podjetja, ki pripovedujemo zgodbe naših blagovnih znamk. To je ključni del izgradnje blagovne znamke. Pomaga oblikovati pogled ljudi na znamko in jim omogoča, da začnejo z njo vzpostavljati povezavo.
Preberi več
04.02.2019
Dizajn in material v očeh kupca igrata pomembno vlogo pri končnem izdelku. Odražata vizijo podjetja, odnos do estetike, inovativnost, znanje in spoštovanje do kupca. Izdelek je zrcalo kreativnosti podjetja in globokega razmisleka njegovih strokovnjakov o uporabnosti in koristih izdelka za uporabnika.
Preberi več
29.01.2019
Odgovorni prebivalci tega sveta so naši kupci. Želijo si živeti v svetu, v katerem se uporabljeni materiali ne odvržejo, ampak krožijo. Kot kroži življenje v naravi. Sodobna, prodorna, inovativna podjetja moramo odgovarjati na globalne potrebe in trende. Ti so vse bolj povezani z ohranjanjem planeta, s trajnostnim razvojem, nizkim ogljičnim odtisom. Vse več osveščenih prebivalcev planeta postavlja te vrednote v ospredje in ustvarja povsem nov globalni vrednosti sistem, ki bo prevladal.
 
Preberi več
22.01.2019
Trajnostni razvoj blagovne znamke, skrb za to, da blagovna znamka v svojem življenju ne uresničuje zgolj visokih pričakovanj in želja po doživetjih svojih kupcev, pač pa hkrati skrbi za ohranjanje naravnih virov, je danes standard vsake uspešne znamke. Je njeno jedro, temelj. Brez upoštevanja trajnostnega vidika ni uspešne blagovne znamke.
Preberi več
18.01.2019
Tudi tokrat največji in najpomembnejši svetovni sejem za dom Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 8. do 12. februarja v Frankfurtu, izbira prav posebno kategorijo izdelkov, ki jih odlikuje inovativnost in kreativnost, ki uporabnikom rešuje vsakdanje izzive. Gre za »oskarje« tega največjega sejma na svetu, ki ponuja najboljše, kar je bilo v zadnjem času ustvarjenega za dom. 
Preberi več
09.01.2019
V podjetju Skaza smo v letu 2018 dosegli vse zastavljene poslovne cilje. Prvič v nekaj manj kot 42-letni zgodovini smo presegli 40 mio prihodkov, dobiček pred davki pa je dosegel 1,4 mio evrov. Za naložbe smo namenili skoraj 1,1 mio evrov. Londonska borza je podjetja SKAZA izbrala za eno izmed 1000 podjetij, ki najbolj navdihujejo Evropo. Letos so naši cilji usmerjeni na nove trge in nove kupce, osredotočenost posla pa bomo usmerili na četrto, vitalno generacijo e-trženja C2C2B (kupec do kupca do poslovnega partnerja). Za naložbe v 2019 bo namenjeno 1,2 mio evrov.
Preberi več
03.01.2019
Podjetje Skaza je konec leta 2018 podpisala pogodbo s partnerji (Občina Rečica ob Savinji, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Javno podjetje Komunala Mozirje, Društvo prijateljev mladine Rečica ob Savinji in Visoka šola za varstvo okolja Velenje). Projekt so prijavili na razpis LAS-a Zgornje Savinjske in Šaleške doline.
Preberi več
21.12.2018
Druženje na prostem z vašimi najbližjimi naj popestri misel, da z izdelki Skaza, ohranjate vitalnost življenja in zdravo okolje. 
Preberi več
20.12.2018
Podjetje Skaza je povabilo k sodelovanju slovenske blogerke, da Bokashi Organka 2 preizkusijo med prvimi in o njem naredijo kreativni zapis za svoje sledilce. Sodelovalo je 5 blogerk, katerih kreativne zapise si lahko preberete in ogledate na spodnjih povezavah, ki jih delimo z vami. To je bil že drugi uspešen Skazin natečaj, prvega smo imeli v poletnem času. 
 
Preberi več
13.12.2018
Praznični trenutki s čudovitimi darili so nepozabna doživetja, ki puščajo trajen pečat. Pomembno je, kakšno darilo podarimo. S tem izrazimo spoštovanje do obdarovanca, hkrati pa tudi sami sporočamo, kdo smo in kakšne vrednote postavljamo v ospredje. Zato ni vseeno od kod darilo prihaja, iz kakšnega materiala je, kakšna je njegova zgodba.
Preberi več
12.12.2018
Tehnični direktor Plastike Skaza Robert Agnič, ki je v družbi dobro leto, pravi, da je v mednarodnih okoljih in različnih panogah spoznal veliko različnih (poslovnih) kultur. Pred Plastiko Skaza je namreč delal v družbah Julon, Lek, Krka in Knauf Insulation. Razložil je kako bo v Skazi deloval reorganiziran razvojni oddelek, s kakšnimi inovacijami se ukvarjajo in kako zaposleni pripomorejo k rasti podjetja.
 
Preberi več
06.12.2018
V torek, 4. in v sredo, 5. decembra, se je v Ljubljani v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje odvil še zadnji sklop izobraževanja GROW o Design Leadershipu in Design Managementu.
Preberi več
29.10.2018
Vsa spletna naročila v spletni trgovini Skaza, ki bodo oddana v torek, 30. oktobra, do vključno nedelje 4.novembra 2018  obdelana v ponedeljek, 5. novembra 2018. Želimo vam lepe praznike in hvala za razumevanje. Ekipa Skaza
Preberi več
22.10.2018
Embalaža Bokashi Organka 2 ponuja popolnoma novo dimenzijo prikaza izdelka in njegove zgodbe s pomočjo obogatene resničnosti (Augmented Reality). Ta tehnologija omogoča, da embalaža postane interaktivna, uporabniku pa omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi vidi navidezne elemente v realnem prostoru. Navidezni objekt je dodan v resnično okolje in si ga je mogoče ogledovati z vseh zornih kotov. Obogatena resničnost je tehnologija, ki širi naš fizični svet in ji doda plasti digitalnih informacij.
Preberi več
24.09.2018
Kljub enodnevnemu premiku termina iz sobote na nedeljo, se je 3. dobrodelnega Skazinega teka Otrok otroku, udeležilo kar 800 otrok, ali 80 več kot lani. Za Društvo celjskih rejnic so tako zbrali kar 9.000 evrov. Po 3.000 evrov donacije pa so v Skazi namenili še Atletskemu klubu Velenje ter Športni zvezi Velenje, ki sta skupaj z ekipo Skaza organizirala odličen in nepozaben dogodek.
Preberi več
15.09.2018
Spletno trgovino Skaza smo v prenovljeni podobi predstavili Sloveniji in svetu konec februarja 2018. Zagotavljamo odlično uporabniško izkušnjo in »mobile friendly« design ter sodobne marketinške pristope. Predstavitev izdelkov v naši spletni trgovini vključujejo videi in drugi interaktivni gradniki. Vso komunikacijo s strankami aktivno povezujemo z drugimi družbenimi omrežji in tako v digitalnem svetu nastopamo v celostni podobi.
Preberi več
06.09.2018
Pridružite se ekipi Skaza kot kadrovski štipendist in skupaj z nami ustvarjajte prihodnost, ki bo presegala pričakovanja okolice.
Nudimo vam edinstveno priložnost, da se ob šolanju učite od naših izkušenih sodelavcev in si pridobite delovne izkušnje na različnih področjih.
Preberi več
17.08.2018
Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Letos organiziramo tek že tretjič. V dosedanjih dveh smo tekli za otroke z Downovim sindromom Delfinčke in Medobčinsko zvezo prijateljev mladine. Letos zbrana sredstva bomo namenili Društvu rejnic celjske regije za letovanje rejniških otrok. Teh je v celjski regiji okoli 150, in marsikateri med njimi še nikoli ni bil na morju. Vsako  leto tečejo otroci do vključno 14. leta starosti, vabljeni pa so otroci in starši iz vse Slovenije.
Preberi več
01.08.2018
Kakovost izdelkov in storitev postaja vsakdanji poslovni in zasebni pojem, ki nas spremlja na vsakem koraku - ko govorimo o kakovosti življenja, hrane, bivanja, dela, produktov, storitev in še bi lahko naštevali. Največji izziv pri definiciji kakovosti se pojavi ob vprašanju kdaj je neka stvar dovolj kakovostna in kako kakovost izmerimo? Teorij o kakovosti je veliko in vsaka izmed njih je pravilna.
Preberi več
26.07.2018
V četrtek, 25.7. je v naših poslovnih prostorih v Ljubljani na Verovškovi 55 potekala podelitev nagrade zmagovalki prvega Skaza blogarskega natečaja. Zgodbe naših blogarjev ste od 15.6. lahko zasledili na družbenih omrežjih in blogih naših izbrancev. Verjamemo, da ste tudi vi našli vsaj eno prepričljivo in navdihujočo piknik zgodbo, ki vas je z uporabnostjo naših izdelkov navdušila. Nas je še posebej navdušila prav ena izmed njih.
Preberi več
20.07.2018
V mesecu juniju se je oddelku marketinga v Skazi pridružila Jasna Potisek, ki je prevzela vodenje tega oddelka.
Preberi več
17.07.2018
V okviru komunikacijske kampanje »Ste za druženje«, ki podpira piknik in kamping doživetja naše znamke Pick&Go in poteka od 15. junija, smo se v ekipi marketinga podjetja Skaza prvič odločili za natečaj z blogerji. Pet izbranih slovenskih blogerjev bo nas in vas poskusilo prepričati z najbolj navdušujočo piknik zgodbo v sliki in besedi. Piknik je seveda le ena od številnih  možnosti in zgodb preživljanja prostega časa v naravi, zagotovo pa med najbolj zabavnimi in popularnimi, ki jih sicer želimo skupaj s sledilci, blogerji, popotniki deliti.
Preberi več
10.07.2018
Globalna konkurenca postaja vse ostrejša, kar predstavlja dodaten izziv ne le ponudnikom storitev, temveč še posebej vsem proizvajalcem različnih produktov in proizvodnih znamk,  tudi v podjetju Skaza. Na trgu so uspešni le tisti, ki so med vodilnimi v produktivnosti in obvladovanja stroškov. Strojni vid ima pri tem ključno vlogo, saj gre za tehnologijo, ki ponuja rešitve za številne izzive v prihodnosti. Tehnologija strojnega vida prinaša vrsto pozitivnih učinkov  v industrijsko proizvodnjo. Izboljšana kakovost, večja zanesljivost, večja varnost in stroškovna učinkovitost so dodane vrednosti, ki so ključnega pomena.
Preberi več
05.06.2018
Prva Evropska strategija za plastiko v krožnem gospodarstvu je bila sprejeta 16. januarja 2018 in bo spremenila pogled na plastiko z vidika načrtovanja, uporabe, proizvodnje in recikliranja v EU. Boljše bo načrtovanje plastičnih izdelkov, obeta se višja stopnja recikliranja plastičnih odpadkov, več in boljša kakovost reciklatov bo pomagala k izboljšanju trga reciklirane plastike.
Preberi več
15.05.2018
Zgodba katere koli znamke se nikoli ne zaključi z narejenim izdelkom, ki je uspešno in pravočasno poslan na trg, med kupce, in tudi primerno medijsko podprt. Zgodba znamke se na trgu šele začne. Je nadaljevanka, ki traja, dokler jo želimo ohraniti aktivno, živo, dinamično, želeno, všečno, uporabno - za ljudi. Tudi zgodba inovativnega, sestavljivega in prenosljivega piknik seta Pick&Go, narejenega iz Eco BIB materiala, v svoji celovitosti zaživi šele takrat, ko svojemu uporabniku ponudi nepozabno doživetje.
Preberi več
07.05.2018
V hitrem tempu sodobnega življenja ima kakovostno preživljanje prostega časa vse večjo veljavo. Čas, namenjen odmiku iz pisarn in od doma, se sicer krajša,  a človek današnjega časa od nas povsem upravičeno pričakuje, da mu bomo zagotovili rešitve, s katerimi bo kakovost teh trenutkov dvignil. V naravi išče ravnovesje v športu, v vseh oblikah rekreacije in drugih outdoor aktivnostih, tudi kulinaričnih. Tudi zato, povsem ekonomsko gledano, ta segment človekovega delovanja izjemno hitro raste. Za športne aktivnosti in druge oblike bivanje v naravi ljubitelji narave potrebujejo pripomočke, ki jim olajšajo sobivanje z naravo. 
Preberi več
03.05.2018
Ena najpomembnejših človekovih pravic v sodobni družbi je pravica do zasebnosti. S pravico do varstva zasebnosti se vsak od nas srečuje vsak dan. Ker se je v svetu, kjer je ogromno osebnih podatkov o nas samih dosegljivih že z enim klikom na spletu, izgubilo zaupanje o nadzoru teh podatkov, sta Evropski parlament in Svet Evropske unije leta 2016, sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati 25. maja 2018.
Preberi več
04.04.2018
Z dvema razvojno raziskovalnima projektoma stopamo v povsem novo področje. Razvijamo izdelke, ki so reciklati, sisteme za ločevanje ter procese za proizvodnjo tehnično zahtevnih izdelkov z dodanimi naravnimi vlakni. Koristi za to je kar nekaj, kot so višja dodana vrednost na zaposlenega, večja konkurenčnost, več znanja med zaposlenimi, nova delovna mesta za mlade strokovnjake in povezovanje z drugimi institucijami.
Preberi več
22.03.2018
V Skazi posvečamo izjemno pozornost kakovosti izdelkov. Prav zaradi tega sodelujemo z zunanjimi institucijami, ki razpolagajo s specifično opremo, medtem ko nekatere osnovne teste pokrivamo sami. Zaradi kompleksnosti karakterizacije polimernih materialov, granulata, barvil in končnih produktov, običajno sodelujemo s Fakulteto za tehnologijo polimerov (FTPO) iz Slovenj Gradca, katere soustanovitelj je tudi podjetje Skaza. Z njihovim znanjem in analizno opremo je, reševanje izzivov, ki se pojavljajo v času raziskav in razvoja (R&D faze) in kasneje v proizvodnji naših izdelkov, enostavnejše.
Preberi več
24.02.2018
Nova, omejena serija izdelčne linije Contessa za pomlad - poletje 2018. Vrhunski dizajn oblikovalke Ivane Potočnik. Sporočilo Contesse: Pobarvajte življenje po svoje.
Preberi več
14.02.2018
Se vam je že kdaj zgodilo, da so vam novinarji postavili vprašanje, o katerem ste nato še dolgo po tem, ko ste jim odgovorili, razmišljali in se poglabljali v vsebino odgovora?
Pred nedavnim se je to pripetilo meni.
Preberi več
14.02.2018
Že peto zapored sodelujemo na sejmu Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 9. do 13. februarja. Sejem je prvi pokazatelj uspešnosti poslovnega leta za vrsto industrij široke potrošnje, zato zanj velja posebna pozornost in dolgotrajne priprave. Naši novi dve prodajni zvezdi, Bokashi Organico Style in nadgrajeni modularni set Pick & Go, inovativna rešitev za piknike, kampiranje in življenje v naravi. Razstavni prostor v hali 1.1., na razstavnem prostoru D79.
Preberi več
14.02.2018
V Skazi smo z odločnimi koraki in novo podobo vstopili v zadnji mesec v letu 2017. Ker se zavedamo, da v podjetju šteje vsak delček, želimo, da tudi zaposleni še naprej rastejo skupaj s podjetjem in da bi z različnimi uspehi presegli pričakovanja vseh udeleženih.
Preberi več
14.02.2018
Podjetje Skaza skupaj s partnerji piše uspešno zgodbo že štirideset let. Naši cilji so visoki in s svojim znanjem, designom ter uporabnostjo želimo preseči pričakovanja vseh, s katerimi sodelujemo. Zavedamo se, da so ponavadi ovire zgolj v nas samih, vendar smo prav tako prepričani, da nam lahko skupaj z našimi partnerji uspe poseči tudi po zvezdah.
Preberi več
14.02.2018
V Vodicah se je v preteklem tednu odvijalo že 9. srečanje županov hrvaških občin in gospodarstvenikov. Namen dvodnevne konference (48 ur) je bila predvsem priložnost za razpravo o različnih temah za razvoj lokalnih skupnosti. Letos je bil v ospredju razvoj lokalnega turizma, lokalna samouprava in gospodarjenje z odpadki. Na srečanju je sodelovalo 350 udeležencev, od tega je bilo 110 predstavnikov občin in okoli 150 gospodarstvenikov iz različnih podjetij.
Preberi več
10.10.2017
Da gremo v Skazi z odločnimi koraki v prihodnost, dokazujejo zadnje kadrovske okrepitve. V preteklem mesecu se nam je pridružila Aleksandra Brank, direktorica marketinga in trženja, tokrat pa predstavljamo novo vodstvo dveh ključnih poslovnih procesov, tehnologije in strateške prodaje.
Preberi več
30.09.2017
30. septembra, na sončno sobotno dopoldne, se ja na Velenjskem jezeru zbralo 720 otrok, mlajših od 15 let, da so tekli na drugem dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku. Skupaj s podjetjem Skaza so zbrali 7.200 EUR, ki jih je prejel Plavalni klub Velenje, da bodo njihovi člani Delfinčki lažje odpotovali na evropsko prvenstvo v Pariz.
Preberi več
25.09.2017
Ljudje smo tako zelo različni. Sedem milijard in pol nas je, vsak drugačen, vsak čisto svoja osebnost. A nič nas ne razlikuje bolj kot dobrosrčnost. S soncem v eni roki ter zlatim smehom v drugi ne zna hoditi vsak. Pa čeprav ni težko, verjemite …
Preberi več
13.09.2017
Skaza je prvi dan sejma MOS v Celju predstavila odlično sodelovanje s hrvaških mestom Osijekom, kjer meščani že dobro leto uporabljajo mini kompostnik Bokashi Organico.
Preberi več
07.09.2017
V Skazi smo nenehno odprti za strokovnjake in sodelavce z dobrimi idejami in skladnih vrednot. Tako je vodenje trženja s septembrom prevzela marketinška strokovnjakinja Aleksandra Brank, ki bo poskrbela za večjo prepoznavnost blagovne znamke Skaza.
Preberi več
31.08.2017
30. septembra 2017 se bo ob Velenjskem jezeru odvil drugi dobrodelni Skazin tek Otrok otroku. Otroci bodo združili moči in tekli za dober namen. Celotni izkušiček bo namenjen Delfinčkom, plavalcem z Downovim sindromom iz Plavalnega kluba Velenje. Plavalci se bodo udeležili Evropskega prvenstva v Franciji.
Preberi več
29.08.2017
Anže Kopitar, eden najboljših slovenskih hokejistov, je skupaj s podjetnikom Jocom Pečečnikom že 7. leto zapored organiziral dobrodeli golf turnir. Na dogodku je bilo zbranih več kot 110.000 evrov.
Preberi več
23.08.2017
Skaza posluje na različnih trgih, med njimi tudi na avstrijskem, kjer v primerjavi z lanskim letom dosegamo 67,5-odstotno rast prodaje lastne blagovne znamke.
Preberi več
04.08.2017
Za nami je uspešno praznovanje 40­letnice delovanja podjetja Skaza. Prekrasen, pa vendar naporen dan, nabit s čustvi in slikami iz preteklosti. Kljub utrujenosti sem še pozno v noč premlevala in razmišljala o vsem, kar se nam je dogajalo ta leta. Veliko smo naredili, prebrodili dve hudi krizi in kljub temu uspešno nadaljevali pot naprej, samo naprej in s kupci, ki nas od začetka spremljajo še danes. Skoraj neverjetno ... ampak, ali je to tudi dobro? Iskreno, ne vem. Vem pa, da sem v vsem tem času, ki je del tudi mojega duhovnega in poslovnega odraščanja, spoznala kar nekaj novih ljudi in spletla veliko novih prijateljstev, z nekaterimi pa smo pretrgali stike in šli vsak svojo pot.
Preberi več
30.06.2017
Zadnji junijski dan smo v Skazi praznovali zaključek šolskega leta in 80 sodelavcem, ki so uspešno zaključili izobraževanja z različnih področij, podelili priznanja in diplome.
Preberi več
23.06.2017
Novi 3D tiskalnik Stratasys F370 bo Skazinim razvojnim tehnologom omogočil lažje in hitrejše brušenje idej. Skazini kupci bodo hitreje prišli do svojih izdelkov, saj se bo z omenjeno tehnološko pridobitvijo skrajšal čas izdelave prototipa. Skazini zaposleni pa so dobili dodaten zagon za delo, saj bodo njihove ideje hitreje postale realnost.
Preberi več
21.06.2017
Skazini sodelavci so se udeležili Oviratlona, atraktivne preizkušnje z ovirami na 8-kilometrski progi, ki je v soboto, 17. junija 2017, potekala v Planici. Pri Oviratlonu ne gre za tekmovanje ali bitko s časom, temveč za preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči ekipe. Oviratlon v Planici je imel tudi dobrodelni pridih, saj so organizatorji 1 evro od vsake plačane prijavnine namenili URI – Soča, za nakup prilagojenih športnih pripomočkov.
Preberi več
19.06.2017
V sklopu Skaza Academy smo izvedli prvo delavnico, ki jo je vodila Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak. Skaza Academy bo skrbela za prenos znanj med sodelavci znotraj podjetja, občasno pa se bodo notranjim predavateljem pridružili tudi zunanji.
Preberi več
08.06.2017
V Skazi prisegamo na znanje. Znanje nam med drugim omogoča, da ideje izbrusimo do ravni, ki preseneti pričakovanje ljudi. Zato zelo spodbujamo zaposlene pri izobraževanju. Skaza je letos prejela bronasto priznanje Učeča se organizacija. Naš sodelavec Andrej Kozan, je prejel priznanje Referena, njegova mentorica Polonca Tratnik pa priznanje Mentor.
Preberi več
29.05.2017
AmCham bo že četrto leto podelilo nagrado Best of the Best s področij inovativnosti, motivacije in odprtosti. Za nagrado se lahko potegujejo podjetja z najboljšimi poslovnimi praksami v gospodarstvu. Letos se je na razpis prijavilo 23 podjetij z 28 projekti. Med podjetji, ki so prišla v finale, je tudi Skaza.
Preberi več
28.05.2017
Skaza je svojo 40. obletnico praznovala tudi s svojimi zaposlenimi. Zanje je pripravila posebni piknik.
Preberi več
25.05.2017
V letu 2017 Skaza praznuje 40. obletnico delovanja. Pomembni jubilej je obeležila s posebnim dogodkom. Na strateško konferenco, posvečeno krožnemu gospodarstvu, je povabila okoli 100 poslovnih partnerjev in drugih gostov, ki so se pogovarjali, kako krožno gospodarstvo vtkati v naše skupno delo.
Preberi več
24.05.2017

V družinskem podjetju Plastika Skaza, ki je po mnenju Londonske borze med tisočimi, ki najbolj navdihujejo Evropo, bodo jutri slovesno praznovali 40-­letnico. Z direktorico podjetja Tanjo Skaza so se v časniku Finance pogovarjali o Skazini poti, uspehih, izzivih in kje se vidimo čez 10 let.
Preberi več
23.05.2017
Pred 40 leti se je v Velenju rodilo družinsko podjetje Plastika Skaza, ki danes dela družbo uspešnim slovenskim podjetjem in šteje več kot 300 zaposlenih. V četrtek, 25. maja 2017 bomo ta jubilej obeležili s posebnim dogodkom.
Preberi več
10.05.2017
Slovenska vlada je regijski obisk v Savinjski regiji začela s strokovnim posvetom v Velenju, ki mu je sledil obisk nekaterih podjetjih. 9. maja je Skaza gostila dr. Roberta Kokalja, veleposlanika in generalnega direktorja Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ).
Preberi več
08.05.2017
Teja Povhe Slamar, vodja Skazine mini družbe projektna pisarna, se je uvrstila v ožji izbor za nagrado mlada projektna managerka 2016, ki jo podeljuje Slovensko združenje za projektni management. Med finalisti za nagrado sta bila še projektna managerja iz Krke in Litostroja Power. Nagrado je dobil Uroš Kušar iz Litostroja Power.
Preberi več
21.04.2017
Leto 2008 je bilo resnično eno izmed prelomnih let. Zame, za Igorja, za celotno podjetje. Čas recesije, odpuščanja zaposlenih, mnogo žalostnih obrazov in emocionalnih trenutkov. Podjetje brez prihodnosti in vizije?
Preberi več
20.04.2017
Kot člani gospodarskega združenja AmCham Slovenia smo se v Skazi odločili, da dvema zaposlenima omogočimo šolanje skupaj z že 8. generacijo AmChamovih mladih profesionalcev, AmCham Young ProfessionalsTM.
Preberi več
19.04.2017
Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je udeležencem 10. Študentske marketinške konference Fanfara, predstavila nov koncept prodaje, ki smo ga izvedli za naš novi produkt Pick&Go.
Preberi več
10.04.2017
Če bi v tem trenutku vedeli, kolikokrat sem se lotila pisanja današnje kolumne, mi ne bi verjeli. Pa ne, da mi gre pisanje težko od rok, ravno nasprotno. Želim pa si, da se vas dotakne. Želim, da si izpišete nekaj pomembnih stavkov, in resnično želim, da vam pomaga pri nadaljnjem delu, ne glede na poklic, ki ga opravljate.
Preberi več
06.04.2017
Nemčija je izjemno pomembno tržišče za družbo Skaza, ki je izrazito izvozno naravnana, saj izvozi več kot 90 odstotkov svoje proizvodnje. Dobro leto je podjetje tudi član Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki pomaga spodbujati medsebojno menjavo in povezovati gospodarstvi obeh držav. Na IEDC – Poslovni šoli Bled so pripravili srečanje na temo digitalizacije in vstopa slovenskih podjetij v četrto industijsko revolucijo. 
Preberi več
31.03.2017
Te kolumne ne bi mogla napisati pred petnajstimi leti, ker enostavno nisem verjela, da ima lahko oseba prav vse, kar si resnično želi, vključno s tem, da lahko postane vzornica mnogim ženskam. Že kot majhna deklica sem srčno verjela in želela voditi ljudi, ekipo, podjetje in hrepenela po spremembah. Nekateri bi celo rekli, da sem bila dokaj naporen otrok. Kajne, mami?
Preberi več
07.03.2017
V letu, ko praznujemo 40. obletnico delovanja, smo na široko odprli svoja vrata in v soboto, 4. marca, sprejeli skoraj 200 obiskovalcev. Dan odprtih vrat je za Skazo odlična priložnost za komunikacijo z lokalno skupnostjo in potencialnimi novimi kadri. Med drugim so si obiskovalci lahko ogledali večino od 12.000 m2 novih poslovnih in proizvodnih prostorov, ki jih je podjetje uredilo v zadnjem letu.
Preberi več
04.03.2017
Ste se kdaj spraševali, s čim se ukvarja eno najuspešnejših družinskih podjetij v Sloveniji? Vas zanima, kaj je nastalo na območju, kjer je nekoč kraljeval Vegrad? Vas mika, da bi postali del Skazine družine?
Preberi več
16.02.2017
Skazina ekipa je tokrat na vodilnem svetovnem sejmu trendov Ambiente, ki je potekal od 10. 2. do 14. 2. 2017 v Frankfurtu, predstavila novo paleto izdelkov pod imenom Skaza style your life.
Preberi več
16.02.2017
15. februarja se je v Ljubljani odvijal že 11. Sales Summit. Med govorci je bila tudi direktorica Skaze, Tanja Skaza.
Preberi več
09.02.2017
Med 10. in 14. februarjem nas boste našli v Frankfurtu, kjer bomo na sejmu Ambiente obiskovalcem predstavljali čudovite novosti, ki nastajajo pod našo blagovno znamko Skaza Style your life.
Preberi več
31.12.2016
Pri Plastiki Skaza verjamejo v zgodbo, v kateri že uporabljeno plastiko vračajo v življenje. Tanja Skaza je odločna, sodobna menedžerka, vodi podjetje Skaza, ki se iz družinskega hitro vzpenja v mednarodno delujoče podjetje.
Preberi več
16.12.2016
Skaza z optimizmom vstopa v leto 2017, ko bomo praznovali 40 let delovanja. Letos bomo ustvarili 34,5 milijona evrov prihodkov, potem ko smo jih lani 31 milijonov. Spomladi bomo dokončali tudi selitev v nove proizvodne prostore.
Preberi več
01.12.2016
Visoka šola za trajnostni razvoj polimerov (VŠTP) iz Slovenj Gradca letos praznuje 10. obletnico ustanovitve. Ob tem jubileju so na šoli pripravili več dogodkov.
Preberi več
15.11.2016
Skrb za okolje je v središču naših usmeritev. Odgovorna raba naravnih virov, uvajanje čistejših tehnologij in zmanjševanje vplivov na okolje. Sistem ravnanja z okoljem ISO 14001:2004 smo uvedli leta 2008, pridobili pa so tudi certifikat IWAY oziroma IKEA WAY.
Preberi več
07.11.2016
Hiter razvoj in močna konkurenca sta razlog, da se morajo podjetja v želji za obstanek hitro odzivati spremembam. Tega se zavedamo tudi v Skazi, zato smo se lotili projektov, s katerimi v naše delovanje uvajamo agilni proces dela in ostale procesne izboljšave.
Preberi več
02.11.2016
Francija se je odločila, da bo prva država, ki bo prepovedala plastične kozarce in krožnike za enkratno uporabo. Po novem zakonu bo morala vsa posoda za enkratno uporabo do leta 2020 vsebovati 50 % materialov biološkega izvora, ki se jih bo dalo kompostirati doma. Do leta 2025 se bo ta odstotek zvišal na 60 odstotkov.
Preberi več
11.10.2016

Za nami je prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Skupaj s 420 otroki, ki so se udeležili dobrodelnega teka, smo zbrali 5.100 €, ki jih je Skaza darovala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Denar bodo namenili za otroška oblačila in obutev, nekaterim otrokom pa bodo omogočili obisk različnih dejavnosti, ki jih veselijo.

Preberi več
07.10.2016

V četrtek, 6. oktobra, je v Šolskem centru Celje potekal izbor za regijsko gazelo savinjsko-zasavske regije. V družbi odlične konkurence, ki so jo sestavljala podjetja Petre, Mega M in Plastika Skaza, je naslov že drugo leto zapored osvojila Plastika Skaza.

Preberi več
22.09.2016

Med iskanjem pozitivnih zgodb, povezanih s plastiko, nismo mogli mimo ganljive zgodbe o "železniškem psu" Hudsonu, ki mu je plastična proteza vrnila staro življenje.

Preberi več
09.09.2016

Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je dobitnica nagrade Evropski podjetnik leta 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija.

Preberi več
02.09.2016

Publikacija European CEO je podelila nagrado Evropski podjetnik 2016 za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija. V Skazi zopet slavimo, saj je naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak osvojila prvo mesto in si prislužila nagrado.

Preberi več
30.08.2016

Naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak je nominirana za nagrado Evropski podjetnik leta za vzhodno Evropo 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) v kategoriji predelovalna industrija, ki jih vsako leto izbira priznana publikacija European CEO. Bila je izbrana med TOP 3!

Preberi več
29.08.2016

"Življenje s Cuisine je zabavno, drzno in navdihujoče. Cuisine je igra domišljije. Prednost naših barvitih izdelkov je v njihovih neštetih barvnih kombinacijah." Najdite C! Cuisine na pariškem sejmu Maison&Objet med 2. in 3. septembrom 2016.

Preberi več
24.08.2016

Ljudje razvijamo različne tehnologije, da bi izboljšali naša življenja na različnih področjih. Veliko dela je vloženega tudi v odkrivanje novih, bolj obstojnih materialov. Ste že slišali za plastične ceste?

Preberi več
17.08.2016

Plastika niso le plastenke in druga plastična embalaža. Plastika so sintetični in polsintetični materiali, ki poenostavljajo naš vsakdan in izboljšujejo naša življenja. Preberite nekaj zanimivosti iz sveta plastike. Drugi del.

Preberi več
10.08.2016

Plastika niso le plastenke in druga plastična embalaža. Plastika so sintetični in polsintetični materiali, ki poenostavljajo naš vsakdan in izboljšujejo naša življenja. Preberite nekaj zanimivosti iz sveta plastike. Prvi del.

Preberi več
26.07.2016
V Skazi stremimo h kakovosti na vseh nivojih podjetja. S tem namenom smo v začetku leta 2015 ustanovili Key Account Management ekipe (KAM), ki smo jih dodeli našim največjim kupcem. KAM ekipa je neke vrste podaljšana roka kupca znotraj Skaze. Te ekipe so naše kupce spremenile v resnične poslovne partnerje in izboljšale naše poslovne odnose. Kako? Predstavljamo vam 6 prednosti, ki smo jih v Skazi prepoznali v delu s KAM ekipami
Preberi več
19.07.2016

29. in 30. junija 2016 se je v prostorih Univerze v Mariboru odvijal mednarodni dogodek Pitch Bootcamp Maribor. Študenti so se prizkušali v pičanju pred predstavniki različnih podjetij.

Preberi več
12.07.2016

Naše podjetje se počasi spreminja iz proizvodnega v tržno podjetje, zato smo v mesecu maju lansirali novo korporativno blagovno znamko Skaza, ki počasi nadomešča blagovno znamko Plastika Skaza.

Preberi več
20.06.2016

Skaza se je uvrstila med 1000 evropskih podjetij, ki navdihujejo Evropo. Tako je presodila Londonska borza (LSE). Ostala slovenska podjetja, ki so prav tako našla svoje mesto v brošuri LSE, so še Panvita, Kovinoplastika Lož, Esotech in SMM proizvodni sistemi.

Preberi več
14.06.2016

"Nagrada za podjetniško odličnost je dodatna potrditev, da delamo dobro. Je potrditev, da je pot, po kateri v Skazi sledimo začrtani viziji, prava. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki so glasovali zame, predvsem pa moji ekipi, brez katere vsega tega ne bi bilo mogoče doseči," je ob razglasitvi zmagovalcev v petih kategorijah za nagrade IAMPRO MBA Awards 2016 dejala Ana Laura Rednak, izvršna direktorica Skaze.

Preberi več
10.06.2016

"Naloga delodajalcev je, da se družimo z mladimi. Imate strast in ste pripravljeni narediti veliko, da bi uresničili začrtano zgodbo. Naša odgovornost je, da vam poskušamo dati realne primere, pri reševanju katerih lahko ugotovite, na katerem področju se najbolje počutite. Na katerem delovnem mestu boste pokazali, da ste dodana vrednost za podjetje? To je najlepša in edina pravilna pot, po kateri moramo skupaj," je ob zaključku štirimesečnega sodelovanja Skaze in Fakultete za podjetništvo GEA College povedala direktorica Skaze Tanja Skaza.

Preberi več
31.05.2016

"V 38 letih nismo izgubili niti enega kupca. Odlični rezultati, dobro poslovanje in zadovoljni zaposleni. Kaj to pomeni? Rdeč alarm. Nekaj ni v redu. Sistem, ki deluje danes, zagotovo ne bo ustrezen čez pet let. Čas je za spremembe v organizaciji, vrednotah, kulturi, strategiji in miselnosti podjetja," je na dvodnevni konferenci IBM SEE BusinessConnect 2016 v Budimpešti povedala izvršna direktorica Skaze, Ana Laura Rednak.

Preberi več
26.05.2016

"V mladih ljudeh se skrivajo najboljše ideje. So neobremenjeni, njihove misli pa neomejene," je na okrogli mizi 4. Konference o razvoju kadrov, ki se je v Laškem odvijala 25. in 26. maja, povedala izvršna direktorica podjetja Skaza Ana Laura Rednak.

Preberi več
13.05.2016

Poznavanje kupca, ustvarjanje inovativnih izdelkov iz okolju prijazne reciklirane plastike, vlaganje v razvoj in mlade kadre, nenehna nadgradnja, postavljanje trendov in strast. To je srce našega podjetja. Ob prihajajočem velikem mejniku, 40 letih delovanja, sta naše pretekle dosežke, predvsem pa vizijo za nadaljnje uspešno poslovanje, na novinarski konferenci predstavili direktorici Tanja Skaza in Ana Laura Rednak.

Preberi več
26.04.2016

Med svetovno znanimi ikonami, ki krojijo poslovni svet, je tudi Ingvar Kamprad, ustanovitelj švedskega pohištvenega giganta Ikea. 90-letni gospod, poln energije in volje do življenja, je v domačem Älmhultu z izbranimi gosti delil svoje izkušnje iz poslovnega sveta.

Preberi več
22.04.2016

V torek, 20. aprila 2016, se je v Grand Hotelu Toplice na Bledu odvila slavnostna podelitev Nagrade nemškega gospodarstva v sklopu Dneva slovensko-nemškega gospodarstva. Letošnji zmagovalec je postalo podjetje Odelo Slovenija.

Preberi več
01.04.2016

Na 7. Regijski poslovno-povezovalni konferenci Biznis Plusa z naslovom "Zagreb brend forum 2016", ki je 31. marca 2016 potekal v hrvaški prestolnici, se je družilo okoli 350 "decision makerjev" iz regijskih podjetij. O blagovnih znamkah so govorili člani uprav, direktorji in lastniki podjetij iz regije.

Preberi več
23.03.2016

Zmagovalci letošnjega mednarodnega študentskega projekta Business Hive so Ana Skalar, Dea Kalajlioska in Rok Smrekar. Na štiridnevnem tekmovanju v reševanju poslovnega izziva za študente ekonomske fakultete, ki ga je zastavila Plastika Skaza, uspešno in inovativno družinsko podjetje z 39-letno tradicijo, so predstavili zmagovalno idejo – Skazagon. Gre za tehnološko dovršen izdelek za dom iz bioplastike, ki rešuje več težav.

Preberi več
21.03.2016

V Plastiki Skaza imamo radi izzive. S poslovnimi izzivi se srečujemo vsakodnevno, včasih pa jih z veseljem zamenjamo s takšnimi, ki od nas zahtevajo drugačne sposobnosti. 26 naših pogumnih sodelavcev in sodelavk se je na čudovito pomladno nedeljo odpeljalo v Portorož in se iz Skazastičnih gazel prelevilo v Urbane gladiatorje.

Preberi več
10.03.2016

9. marca so se predstavniki Plastike Skaza udeležili hitrih zmenkov s študenti, ki ga je na Fakulteti za upravo v Ljubljani že četrtič organiziral Karierni center Univerze v Ljubljani v sodelovanju z medijsko hišo Dnevnik.

Preberi več
08.03.2016

Na Osnovni šoli Radlje ob Dravi se je 5. marca odvijalo finalno tekmovanje v ligi FIRST LEGO League (FLL). Mlade raziskovalce, ki so celo leto reševali probleme ločevanja odpadkov je podprlo tudi podjetje Plastika Skaza.

Preberi več
07.03.2016

Podjetje Plastika Skaza je med letošnjimi dobitniki prestižnih nagrad in priznanj »Ustvarjalci stoletja«, ki jih podeljuje Mednarodni ekonomski forum (EMF) Perspektive s sedežem v Dubrovniku. Nagrade in priznanja so podelili 5. marca 2016 na Regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku.

Preberi več
04.03.2016

Vodstvo Plastike Skaza se je odločilo, da bo svojim zaposlenim za dan žena in dan mučenikov namesto običajnih daril podarilo nekaj drugega. Zaposleni so lahko izbirali med koncertom, zabavo z DJ-jem in stand-up komedijo. Izbrali so komedijo in se dodobra nasmejali šalam Vida Valiča in Denisa Avdiča.

Preberi več
29.02.2016

Plastika Skaza je s plastičnim priborom Cuisine in naprednim košem za biološke odpadke Organkom v začetku leta obiskala dva evropska sejma, namenjena notranjemu dizajnu. Po pariškem Maison&Objet se je februarja mudila še v Frankfurtu na Majni, kjer je potekal sejem ambiente. Ena glavnih tem na ambiente je bila trajnost izdelkov.

Preberi več
26.02.2016

V podjetju Plastika Skaza smo zelo ponosni na novi certifikat, ki nam ga je na osnovi dobrih finančnih rezultatov podelila Prva bonitetna agencija d.o.o. Certifikat govori o tem, da naše podjetje dobro upravlja s svojimi financami in zato naši poslovni partnerji pri poslovanju z nami nimajo težav.

Preberi več
25.02.2016

Podjetje Plastika Skaza orje ledino tudi v študentskih programih. V sodelovanju s Fakulteto za podjetništvo GEA College so študente nagovorili z besedami "sprejmi izziv, izkoristi priložnost". Pred študenti so štirje izzivi, v katere bodo zagrizli skupinsko pod mentorstvom uglednih profesorjev.

Preberi več
15.01.2016

Vemo. Sploh nas ne bi prepoznali, če za sejem novih trendov, ne bi pripravili nekaj novega. zato nas morate nujno obiskati na razstavnem prostoru sejmov MAISON&OBJET od 22.1. do 26.1.2016 v hali A5 na stojnici R37 in AMBIENTE od 12.2. do 16.2.2016 v hali 1.1 na stojnici E78.

Obljubljamo udobne stole, sočne prigrizke in prijeten klepet v dobri družbi vaših najljubših prodajalcev kuhinjskih pripomočkov.

Preberi več
11.01.2016

Plastika Skaza, kot uspešno, rastoče družinsko podjetje, ki z jasno vizijo in strategijo posega po novih izzivih prihodnosti je uvrščeno med nacionalne šampione letošnjega tekmovanja European Business Awards, katerega organizira RSM. Kot strokovnjaki za področja pohištvene industrije, bele tehnike, avtomobilske in elektro industrije smo razvili tudi uspešni lastni blagovni znamki, namenjeni končnim kupcem – koš za biološke odpadke Organko in dizajnersko dovršene, visoko kakovostne plastične kuhinjske pripomočke Cuisine.

Preberi več
09.12.2015

Na Deloittovi lestvici najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi sta se letos med zmagovalce v dveh posebnih kategorijah prvič uvrstili tudi dve slovenski podjetji.

Lestvica Velikih pet je namenjena podjetjem, ki so kljub hitri rasti prevelika, da bi tekmovala z manjšimi v kategoriji Najhitrejših 50 zgolj na podlagi dotoka prihodkov.
Med zmagovalci letos tudi Plastika Skaza.

Preberi več
09.10.2015

Odpiramo vrata za vse obiskovalce!

V ponedeljek 12.10.2015 med 12. in 18. uro na selu 20a v Velenju.

Predstavili vam bomo naše podjetje in način našega dela, vam odgovarjali na vprašanja, ter veseljem sprejeli tudi vaše predloge in pobude za izboljšanje našega dela.

Osebno vas bo sprejela tudi direktorica Tanja Skaza.
Veselimo se vašega obiska!

Preberi več
17.09.2015

V Velenju se je danes zvečer v organizaciji časopisne hiše Dnevnik odvil tretji regijski izbor v sklopu Gazele 2015. Za gazelo savinjsko-zasavske regije so vnovič izbrali naše podjetje Plastika Skaza, ki je bila lansko leto prepoznana celo za zlato gazelo, med nominiranimi podjetji pa sta bili še Biomasa iz Luč in Baumüller Dravinja iz Slovenskih Konjic.

Preberi več
04.09.2015

Komisija tekmovanja za evropske poslovne nagrade European Business Awards, sestavljena iz evropskih poslovnežev, političnih vodij ter predstavnikov akademske in poslovne sfere, je izbrala 15 slovenskih podjetij, nacionalnih šampionov, ki so se uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Preberi več
06.07.2015

Podjetje Plastika Skaza je bilo izbrano za prestižno nagrado za najbolj uspešnega managerja v jugovzhodni in srednji Evropi. Nagrada predstavlja najvišje priznanje za poslovni uspeh v regiji. Direktorica podjetja, Tanja Skaza, pa je prejela posebno priznanje za svoje uspešno in družbeno odgovorno vodenje — Ženska leta v jugovzhodni in srednji Evropi za leto 2015. Prejeli smo zlato medaljo za izvrstne poslovne rezultate in dosežke v proizvodnji inovativnih in visoko kakovostnih izdelkov.

Prejem nagrade je bil za naše podjetje velik dosežek, saj predstavlja potrditev našim zaposlenim in njihovih prizadevanj pri doseganju cilja, da postanemo odlično podjetje tudi v svetovnem merilu.

Preberi več
02.07.2015

V soboto, 27. junija 2015 se je s skupino Anze’s Eleven na zelenicah igrišča Bled odvijal že 5. Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, katerega organizacijo in glavno pokroviteljstvo je tudi letos prevzel ustanovitelj in lastnik skupine Interblock, g. Joc Pečečnik.

S svojimi prispevki so dogodek podprla tudi številna uspešna slovenska podjetja med katerimi je večina članov Slovenian Business Cluba.

Preberi več
01.07.2015

Plastika Skaza je ponovno poskrbela za prijeten družinski dan, tokrat na Bledu. Tam se je odvil zaključek natečaja Organko: Ločujem, naravo varujem, v katerem so sodelovali otroci kar 100 vrtcev in šol. Otroci so skupaj z mentorji izdelovali skulpture iz odpadnih materialov, ki so jih prinesli od doma. Na ta način so jim skozi igro in ustvarjanje želeli približati ločevanje odpadkov in njegovo pomembnost.

Preberi več
01.06.2015

V soboto 30.5.2015 smo organizirali 2.Družinski dan, na Titovem trgu. Udeležilo se ga je  veliko število ljudi, ki so prišli iz različnih interesov. Nekateri zaradi zabave zase in otroke, nekateri zaradi možnosti zaposlitve in nekateri zgolj iz radovednosti. Kakorkoli, dogodek je uspešno za nami in veselimo se, da bo postal del dolgoletne tradicije, ki se bo izvajala vsako leto.

Album fotografij, si lahko ogledate na Facebook strani: https://goo.gl/6EhDaW 

Vsi delci štejejo!

Preberi več
27.05.2015

Pred dnevi je v Portorožu potekala 20.Slovenska marketinška konferenca, kjer so tudi podelili priznanja za marketinško odličnost.
Vsem prejemnikom nagrad iskreno čestitamo, pohvaliti se pa moramo, da je tudi naše podjetje prejelo nagrado za uvrstitev med finaliste!

Preberi več
18.05.2015

"Nagrada mi pomeni dodatno strokovno potrditev, da smo kot podjetje, kot ekipa na pravi poti. Iz Plastike Skaza razvijamo poslovni model Skaza group, kjer želimo vzpostaviti močno, vplivno podjetje z ekipo strokovnjakov, ki imajo strast za posel in smisel za številke," je povedala Ana Laura Rednak, izvršna direktorica podjetja Skaza Group, ob prejemu MBA nagrade za vodstveno odličnost v industriji mednarodne sekcije IAMPRO, ki je mednarodno združenje MBA strokovnjakov.

Preberi več
15.05.2015

DRUŽENJE IN ZABAVA ZA VSO DRUŽINO!!!

Podjetje Plastika Skaza d.o.o. organizira 2. Družinski dan za vse, ki si želite zabave, sprostitve, smeha, animacij, kariernih možnosti ali pa slastnih palačink!

V SOBOTO 30. maja 2015 od 9. do 13. ure vas bodo na Titovem trgu čakale naše stojnice, kjer si boste lahko ogledali predstavitev našega podjetja (predstavitev po posameznih oddelkih).

Iskalci zaposlitve boste imeli možnost hitrega zaposlitvenega intervjuja. 

Preberi več
03.04.2015

Dnevnik je v sodelovanju s partnerji na ljubljanskem gradu že osmič zapored izbral najboljše zaposlovalce med podjetji. Izmed 83 podjetij,ki so se uvrstila na seznam najboljših zaposlovalcev izbora Zlata nit 2014 je bilo tudi podjetje Plastika Skaza. Priznanje je prevzela izvršna direktorica Ana Laura Rednak.

Preberi več
01.04.2015

Organko je to pomlad pripravil poseben projekt za otroke - smo ponosni generalni pokrovitelj Ustvarjalnega natečaja Organko: »Ločujem, naravo varujem!«.

Z natečajem smo želeli pri otrocih spodbuditi razmišljanje o varovanju okolja in jih preko ustvarjanja z odpadnimi materiali naučiti, kako se pravilno ravna z odpadki.

Preberi več
17.03.2015

V Brnu na Češkem bo konec marca potekal eden največjih sejmov za elektrotehniko in elektroniko Amper 2015. Sejma se bomo 24. in 25. marca udeležili tudi v Plastiki Skaza. Za vse dodatne informacije je na voljo gospa Sabina Alihodžić () ali 031 371 901).

Se vidimo v Brnu!

Preberi več
16.03.2015

V petek, 6. marca, se je v Rdeči dvorani odvil že tretji tradicionalni koncert ob dnevu žena. Plastika Skaza, ki je nastopila v vlogi zlatega pokrovitelja, pa je za delovanje otrok in mladine Gasilski zvezi Šaleške doline namenila tudi posebno denarno donacijo, v vrednosti 1500€.

Preberi več
11.03.2015

Gospodarska zbornica Slovenije je že 47. podelila Nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrado je prejelo tudi naše podjetje, zahvaljujoč  celotnemu kolektivu Plastika Skaza. Direktorici Tanji je nagrado osebno izročil predsednik republike Borut Pahor.

Preberi več
30.01.2015

Mlada menedžerka leta 2014 pa je po izboru Združenja Manager postala naša direktorica Tanja Skaza. Poleg nje sta bila kandidata za to priznanje še Anuška Beltran, direktorica podjetja STAL, ter Bogdan Kronovšek, direktor družinskega podjetja Termo-tehnika.

Preberi več
22.01.2015

Vabimo vas, da nas obiščete na sejmu Maison&Objet v Parizu, kjer bomo drugo leto zapored predstavljali našo lastno blagovno znamko Cuisine.
Sejem bo potekal od 23. januarja do 27. januarja 2015. Najdete nas v Hali 3, na razstavnem prostoru: D104.
Predstavljali se bomo tudi z novo linijo Contessa v čisto posebnih bleščičastih barvah.

Vabljeni!

Preberi več
21.01.2015

Letošnja zima za enkrat še ni postregla z obilico snega in tudi temperature so bolj jesenske. Mi pa kljub temu uživamo v zimskih radostih, saj smo že drugo leto zapored ponosni pokrovitelj drsališča Velenje.

Preberi več
09.01.2015

Polni elana smo skočili v novo leto in z veseljem lahko sporočimo, da je novoletna donacija preko Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje uspešno zaključena.

Preberi več
09.01.2015

5.12.2014 se je Plastika Skaza udeležila okrogle mize v sklopu projekta Polyregion. Sodelovali so predstavniki podjetij in razvojno raziskovalne inštitucije. Izhodišče okrogle mize je bila analiza problemov in potreb na strani podjetij in RRI inštitucij s področja polimernih materialov in tehnologij iz čezmejnega področja Poliregije, s ciljem intenziviranja gospodarsko uspešne R&R&I dejavnosti ter povečevanja konkurenčnosti v Poliregiji.

Preberi več
24.12.2014

Naj Božični dan, skrbno trenutke izbira, previdno poti utira, ljubeče usodo kroji, da v novem letu bomo brez skrbi...

Preberi več
16.12.2014

V Plastiki Skaza smo se letos odločili, da socialno ogroženim otrokom iz Šaleške doline omogočimo brezskrbno igro na snegu in toplo zimo. Preko Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje smo pomagali 100 družinam pri nakupu zimskih oblačil za njihove male in velike nadobudneže.

Če želite tudi vi prispevati za nakup toplih otroških oblačil in narisati nasmešek na obraz, lahko donacijo nakažete na račun Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje: 02426-0011465352 (NLB).

Preberi več
15.12.2014

Vabimo vas, da se udeležite predavanja direktorice podjetja Plastika Skaza, Tanje Skaza. 
Tema dogodka bo "Pot do uspeha"

Preberi več
15.12.2014

Direktorica družinskega podjetja Plastika Skaza in letošnja dobitnica laskavega naslova Femme Fatale je vselej nasmejana, sproščena in zgovorna ženska.

Preberi več
04.12.2014

Včeraj. 3.12.2014, se je v GZS v Ljubljani odvijal posvet Avtomatizacija strege in montaže – ASM'14, kjer so se predstavili tudi predstavniki Plastike Skaza. 
Dogodek smo podprli tudi kot sponzorji.

Preberi več
01.12.2014

V mesecu novembru, smo v podjetju Plastika Skaza, dobili certifikat Družini prijazno podjetje. Izpolnili smo vse pogoje in zahteve in si s ponosom pripeli laskav naziv.

Plastika Skaza želi prispevati k dolgoročnemu procesu spreminjanja kulture v podjetjih in v javnosti nasploh, ozavestiti posameznike in delodajalce, da uspešna kariera in družina nista nezdružljivi in se ne izključujeta ter da za uspešno kariero ni treba žrtvovati družinskega življenja.

Preberi več
25.11.2014

Ob dnevu kakovosti je za zaposlene na ljubljanski lokaciji Leka, potekala okrogla miza, na kateri so sogovorniki iz Leka in gostje iz drugih uspešnih slovenskih podjetij in organizacij spregovorili o tem, kaj jim pomeni kakovost. Okroglo mizo je povezovala Eva Longyka Marušič, gostja okrogle mize pa je bila tudi naša direktorica Tanja Skaza.

Preberi več
05.11.2014

Elitni naslov Femme fatale 2014 je zanesljivo prejela naša direktorica Tanja Skaza! Uspešna poslovna ženska, žena in mati je sedaj še uradno čisto prava fatalka! Čestitamo! 

Preberi več
24.10.2014

Osvojili smo prestižno slovensko gospodarsko priznanje  - ZLATO GAZELO 2014!
Spet smo dokazali, da "Vsi delci štejejo"!

FOTO

Preberi več
20.10.2014

Plastika Skaza je bila prisotna na 14. Adriatic ICV kontroling konferenci, katera je potekala 16. in 17. oktobra v Portorožu. Glavna tema letošnjega dogodka je bila Action with Passion.  Laura Rednak, direktorica komerciale in financ, je pripravila zanimivo predavanja na temo kontrolinga v podtjetju in navdušila udeležence konference.

Preberi več
16.10.2014

Plastika Skaza d.o.o.  spada med 7,7% najboljših pravnih subjektov v Sloveniji, ki se letos uvrščamo v razred A. V letu 2014 v Sloveniji dosega Bonitetno odličnost A zgolj 12.011 podjetij, registriranih je približno 156.744.

V naši splošni dejavnosti (C 22.290 Proizvodnja drugih izdelkov iz plastičnih mas) je registriranih 550 podjetij, od tega 47 podjetij v Sloveniji dosega mednarodne standarde razreda A. Cerfitikat bonitetne odličnosti je podelila Bonitetna hiša Bisnode, ki je v mednarodnem projektu finančne analize podjetij v 19 državah Europe.

Preberi več
09.10.2014

Konferenca »Dan najboljše prakse 2014« je potekala od 1. do 2. oktobra 2014 na Gospodarski zbornici v Ljubljani. Na konferenci je bilo prisotnih več kot 170 udeležencev iz okrog 40 podjetij. Konferenca je namenjena predstavitvi najboljših praks v slovenskih podjetjih na področju nenehnih izboljšav v proizvodnih in s proizvodnjo povezanih procesih. 

Naše podjetje sta zastopala sodelavka Laura Rednak in zunanji sodelavec Peter Metlikovič.  Prispevek je opisal našo pot uvajanja vitke organizacije in je bil od preko 100 udeležencev izbran kot najboljši.

Preberi več
24.09.2014

Začelo se je glasovanje za izbor "Femme fatale 2014". Med njimi je tudi naša Tanja Skaza pod številko 9, za katero lahko glasujete tako da: Pošljete SMS s ključno besedo FATALE 9 na številko 4567 ali pa izpolnite kupon, ki ga dobite v vseh revijah Kratermedie in ga pošljete na naslov: Uredništvo revije Eva - za akcijo Femme fatale, Brnčičeva 31, 1231 Ljubljana - Črnuče.

Glasovanje poteka do vključno 26.10.2014.

Preberi več
23.09.2014

Po projektu Gazela, in po presoji metodološke komisije, se je letos podjetje PLASTIKA SKAZA, d.o.o, uvrstilo med tri nominirance za najboljše hitro rastoče podjetje v savinjsko-zasavski regiji. 

Gazela je projekt izbora najboljšega hitro rastočega podjetja in izhaja iz uredništva Gospodarskega vestnika. Uradna regijska prireditev bo 18. septembra 2014 v Trbovljah, kjer se bomo predstavili z ostalimi nominiranci.

Preberi več
18.09.2014

Laskav naslov, Gazela savinjsko-zasavske regije 2014, je letos ponosno prejelo naše podjetje! V konkurenci smo premagali podjetje Baumüller Dravinja iz Slovenskih Konjic, ter MOS Servis iz Rogaške Slatine.Sklepni del izbora bo 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Preberi več
10.09.2014

Skupaj z ORTO.si smo naredili ‪#‎dobermuv‬ in odprli delovno mesto za mlade.
Iščemo logista, skrbnika ključnih kupcev, razvojnega konstrukterja in tehnologa.
Prijavi se na "LINK na vašo zaposlitev". Razpis se zaključi v nedeljo, 14. 9.

Preberi več
10.09.2014

Več kot 15. 0000 mladih se je na zadnjo počitniško soboto, v ljubljanskem parku Tivoli zabavalo na že 13. Žuru z razlogom. Izkupiček, ki so ga mladi prispevali z vstopnino z namenom,  je prejel projekt  zaposlitvenih klubov za mlade Zavoda Nefiks. Novost letošnjega Žura z razlogom je objava razpisa delovnih mest za mlade, tej pobudi pa se je pridružil tudi Plastika Skaza d.o.o...

Preberi več
27.08.2014

Naši izdelki Cubix so si z inovativno embalažo prislužili uvrstitev v ožji izbor na natečaju 35. SLOVENSKI OSKAR ZA EMBALAŽO 2014, katerega je podelila Gospodarska zbornica Slovenije.

Embalaža je delo AV studia, oblikovalec Vasja Grabner.

Preberi več
24.06.2014

Plastika Skaza bo letos sodelovala kot pokrovitelj na 4. dobrodelnem golf turnirju Anžeta Kopitarja.

Z zbranimi sredstvi bodo pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga na pomoč priskočili projektu ‘Omogočimo sanje’ v izvedbi Zveze prijateljev mladine. Projekt je namenjen otrokom, ki na izbranem področju (šolanje, šport, kultura) izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes, prihajajo pa iz socialno šibkejših družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost dalje razvijali.

Preberi več
13.06.2014

V ponedeljek, 16. junija ob 18.00 (GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, vas vabimo na mesečno srečanje, na katerem bomo govorili o merjenju v marketingu. 

Mesečno srečanje bo začel Mitja Pirc (Pristop), ki bo v kratkem uvodu predstavil ključne izzive merjenja v marketingu in na kratkih primerih predstavil pomembnost marketinških metrik. 

Na odru se nam bodo pridružile: Eva Aljančič, direktorica prodaje in marketinga, Si.mobil, Marja Feldin, direktorica marketinga, Žito in Tanja Skaza, direktorica podjetja Plastika Skaza.

Z njimi se bo pogovarjala Nataša Mithans.

Udeležba na dogodku je za člane DMS brezplačna. Vsak član lahko s seboj pripelje enega gosta. Prosimo, prijavite svoj prihod na .

Preberi več
09.06.2014

V sredo 4. junija smo skupaj povezovali znanja.

 • Ambasadorji so prvič podelili priznanja Referenca in mentorji so bili prvič javno priznani za svoje delo s priznanjem Mentor, ki jim ga je podelil bivši predsednik RS dr. Danilo Turk. Vsem, ki so uspešno prestali ali pa se šele vpisali v postopek certificiranja, pa je priznanja za Učečo se organizacijo - Learning Brand podelila predsednica Učečih se organizacij mag. Andreja Jernejčič Vizjak.
 • Ambasadorka znanj: Tanja Skaza, direktorica Plastika Skaza
 • Prejemnik priznanja Referenca: Jaka Žohar, Priznanje prejme v kategoriji: Področje dela na projektu, Naziv projekta "CoveRide"
 • Prejemnik priznanja Mentor: Matej Tratnik
Preberi več
07.06.2014

Imamo hitro in drzno direktorico! To je tudi pokazala na devetem izboru za Poslovni avto leta.
Klikni na povezavo in si oglej video. 

povezava na video

Preberi več
07.06.2014

Gostja oddaje Prava ideja je bila tokrat naša direktorica Tanja Skaza. Njen intervju o uspešnosti poslovanja podjetja in novostih, si lahko pogledate v prispevku:

povezava na video prispevek

Preberi več
06.06.2014

Fakulteta za management je v sodelovanju z IIBA Slovenia Chapter 29. maja 2014 na sedežu računovodske hiše Unija d. d. organizirala razpravo z naslovom »Kako odgovoriti na izzive sprememb v sodobnem poslovanju?«.

Preberi več
03.06.2014

V mesecu maju smo imeli kar nekaj velikih dogodkov, med njimi tudi otvoritev razstavnega prostora in Družinski dan Cuisine
S klikom na spodnji povezavi, si lahko pogledate nekaj utrinkov.

Preberi več
06.05.2014

Igrive in barvite kuhinjske pripomočke Cuisine, ki jih odlikuje sodoben, vrhunski slovenski dizajn, bomo 20. in 21. maja 2014 prvič predstavili na sejmu PLMA na razstavišču RAI v Amsterdamu, na Nizozemskem, enem največjih mednarodnih sejmov v Evropi. Predstavili bomo nove barve in nove linije, ki bodo popestrile prav vsak dom. Vabimo, da nas obiščete na razstavnem prostoru 2824!

Preberi več
05.05.2014

Vabimo vas, da se udeležite Družinskega dne Cuisine, ki bo 24.5.2014 v Velenju, na zelenici pred Kulturnim domom. Za otroke smo pripravili poslikavo obraza, izdelovanje figuric iz balonov, XXL družabne igre in pa brezplačni sladoled! Med 13.00 in 15.00 uro se boste lahko udeležili otvoritve novega razstavno prodajnega salona Cuisine! Vljudno vabljeni!

Preberi več
25.04.2014

Na http://gazela.dnevnik.si/ spremljajte skozi ves teden PODJETNIŠKI DNEVNIK Tanje Skaza, direktorice podjetja Plastika Skaza. 

Njen dnevnik bomo tudi pridno objavljali na naši Facebook strani

Preberi več
09.03.2014

Na Planet TV spremljajte kuharske oddaje "Kuhinja za najboljše", kjer so prisotni tudi izdelki Cuisine. V novi sezoni kuharskih oddaj bo kuharski mojster Mojmir Šiftar, gostil kulinarične navdušence, ki na hrano gledajo z različnih zornih kotov. Vsako nedeljo ob 19.00 uri.

Preberi več
05.03.2014

Vabimo vas, da se udeležite velikega koncerta ob dnevu žena, 7. marca 2014 v Rdeči dvorani v Velenju, kjer boste uživali v ritmih pop-a in jazz-a, ob zvokih slovenskega zbora a capella Perpetuum Jazzile. Močni ritmi, bogate harmonije in energični zvoki vas bodo zabavali vse do jutranjih ur. 

Vljudno vabljeni!

Preberi več
05.03.2014

Plastika Skaza, kot generalni pokrovitelj DIR 2014, vas vabi na vsakoletno prireditev, ki bo potekala med 31. marcem in 4. aprilom 2014. Možen bo ogled laboratorijev in prikaz delovanja robotov. Odvijale se bodo delavnice, ob vsem tem pa boste lahko poskusili upravljati z roboti in izpolnjevati posamezne izbirne aplikacije.

Preberi več
09.12.2013

Kdaj: 7. - 11. 2. 2014
Kje: Frankfurt

V mesecu februarju 2014 se bodo izdelki C! že drugič predstavili na mednarodnem sejmu Ambiente v Frankfurtu, vodilnem svetovnem sejmu izdelkov široke porabe. Nove barve in nove linije bodo na ogled v dvorani »Kitchen Trends« med 7. 2. in 11. 2. 2014. Obiščite nas na razstavnem prostoru E78 v dvorani 1.1. 
Veseli bomo vašega obiska!

Preberi več
09.12.2013

Kdaj: 24. 1. 2014 – 28. 1. 2014
Kje: Pariz

Igrive in barvite kuhinjske pripomočke Cuisine, ki jih odlikuje sodoben, vrhunski slovenski dizajn, bomo med 24. 1. 2014 – 28. 1. 2014 prvič predstavili na sejmu Maison & Objet v Parizu, enem največjih trendseterskih sejmov na svetu. Predstavili bomo nove barve in nove linije, ki bodo popestrile prav vsak dom. 

Vabimo, da nas obiščete v dvorani 3, na razstavnem prostoru 1.0.

Preberi več
27.09.2013

Plastika Skaza je prejela priznanje Managerkam prijazno podjetje, ki ga podeljuje Sekcija managerk pri Združenju Manager, za leto 2013. Na vodstvenih položajih imamo kar 57% managerk. 

Iskrene čestitke! 

http://www.zdruzenje-manager.si/priznanja/managerkam-prijazno-podjetje

Preberi več
26.09.2013

(22. – 28. 9. 2013)
Vabimo vas na Pikin festival v Velenje, kjer se predstavljajo tudi kuhinjski pripomočki C! Najdete nas v Pikini kuhinji, kjer bodo otroci lahko kuhali jedi iz različnih kontinentov s kuharskih mojstrom Danilom Ivanuša.

Oglejte si koledar dogodkov.

Preberi več
16.07.2013

Napreden koš za biološke odpadke Organko, se bo predstavljal od 24. do 29.8.2013 na AGRI- mednarodnemu kmetijsko živilskemu sejmu v Gornji Radgoni. Najdete nas na razstavnem prostoru 306 v hali A2. 

Vabljeni tudi na predavanje na temo: 'Kako do nižjih stroškov, prvovrstnega komposta in odličnega gnojila?'', ki bo potekalo v soboto, 24.8.2013 ob 11 uri v dvorani 5. 

Veseli bomo vašega obiska!

Preberi več
16.07.2013

Organko, funkcionalno zasnovan koš za enostavno zbiranje bioloških odpadkov, izdelan iz reciklirane plastike, se bo avgusta 2013 predstavil na prvem svetovnem sejmu ECOSTYLE, ki bo potekal pod sklopom Tendence v Frankfurtu od 24. do 26.8.2013. 

Najdete nas na razstavnem prostoru B09 v dvorani 10.1. 

Veseli bomo vašega obiska!

Preberi več
21.06.2013

Plastika Skaza ponuja svojim zaposlenim stabilno delovno okolje. Spoštujemo ljudi, ki so predani svojemu delu in ponosni, da prispevajo delček sebe h kakovostnim izdelkom. To nam dobro uspeva, saj smo znani kot eden najboljših zaposlovalcev v Sloveniji. Naše delo je ključ do zaupanja poslovnih partnerjev, ki nam ga z novimi projekti vedno znova izkazujejo. S tem pa nam omogočajo, da v svojo sredino sprejmemo nove ljudi. ...

Preberi več
29.05.2013

Plastika Skaza vas kot sponzor vabi na koncert Jana Plestenjaka, ki se bo zgodil v soboto 8. junija 2013 ob 21. uri na prireditvenem prostoru med Galactico in mestnim stadionom v Velenjui! 

Prodaja vstopnic: Eventim, Petrol, Galactica, Festival Velenje, Velnu. Vstopnice v predprodaji 15 € in na dan koncerta 20 €.

Preberi več
13.05.2013

Plastika Skaza bo prisotna na 33. mednarodni podjetniški konferenci PODIM, ki bo potekala v sredo 15. maja v Hotelu Habakuk v Mariboru, in sicer se bomo udeležili okrogle mize z naslovom »Kako mi je uspelo in kako bi lahko naredil še bolje?« 

Okroglo mizo bo moderiral Peter Frankl, Častnik finance.

Preberi več
21.04.2013

Plastika Skaza se bo 25. aprila predstavila na Dnevu izvoznikov 2013 v Ljubljani, ki ga v prireja Poslovna akademija Finance. Direktorica financ in komerciale Ana Laura Rednak bo predstavila pristope in izkušnje na tematiko »Kako krepiti poslovanje z mednarodnimi kupci«. 

Srečanje je namenjeno vsem podjetjem, ki planirajo vstop na tuje trge in tistim, ki so na tujih trgih že prisotni in se tam prizadevajo pridobiti nove kupce in povečati tržni delež. 

Več na http://www.finance-akademija.si/dan/

Preberi več
18.04.2013

Plastika Skaza d.o.o. je na 10. strokovnem sejmu Plagkem plastike, gume in kemije, ki poteka od 16. do 19.4.2013 na Celjskem sejmu, prejela srebrno sejemsko priznanje za razvoj izdelka kuhinjski set nogic Metod. Priznanja podeljuje strokovna komisija sejma Plagkem.

Preberi več
26.03.2013

Že več kot 35 let združujemo izkušnje, znanje, vrhunsko tehnologijo, skrb za zaposlene in odgovorno okoljevarstveno politiko na področju razvoja in brizganja plastike ter predelave plastičnih mas.
Zavedamo se, da le tako lahko kakovostno uresničujemo svojo razvojno naravnanost.

Vsi delci štejejo. Mali in veliki. Vaši in naši. Vsi so enako pomembni. 

Vabimo na predstavitev našega podjetja na sejmu PLAGKEM, med 16. in 19. aprilom 2013 na celjskem sejmišču.
Najdete nas na razstavnem prostoru št. 53 v dvorani L1. Veseli bomo vašega obiska!

Preberi več
20.02.2013

Igrivo in barvito Cuisine, blagovno znamko kuhinjskih pripomočkov, ki jo odlikuje sodoben, vrhunski slovenski dizajn, smo letos februarja prvič predstavili na mednarodnem sejmu Ambiente v Frankfurtu, vodilnem svetovnem sejmu izdelkov široke porabe. Predstavili smo novosti med izdelki Viva, Solo in Handy, ki so narejeni iz zdravju in okolju prijaznih materialov. Skupaj z giganti kot so Zak design, Salt and Pepper in drugimi, smo Cuisine predstavili v hali »Kitchen Trends« in poželi ogromno zanimanja. 

Tiste, ki ste sejem Ambiente zamudili, vabimo, da si nove izdelke blagovne znamke Cuisine ogledate na www.cuisine-skaza.com.

Preberi več
31.01.2013

Na Dnevnikovem izboru najboljšega zaposlovalca Zlata nit 2012 se je Plastika Skaza na podlagi uspešnosti ankete o odnosu med zaposlenih in organizacijo uvrstila na seznam najboljših zaposlovalcev leta 2012 podjetij srednjega razreda. V tujini so izbori, ki merijo zadovoljstvo med zaposlenim in organizacija, že utečena praksa. Podobno je pri nas. Zlata nit, izbor najboljšega zaposlovalca, katerega nosilec je Dnevnik, poteka že od leta 2007. V okviru tega se izpolni obširna raziskava med podjetjem in zaposlenim,...

Preberi več
14.12.2012

Spletni certifikat "Odlično srednje, malo ali mikro podjetje" oziroma "Excellent SME Slovenia", je priznanje za odlično poslovanje, ki ga Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z uveljavljeno bonitetno hišo Coface Slovenija izdaja najboljšim srednjim, malim in mikro podjetjem. Ponosni smo, da smo uspešno prestali evalvacijo bonitetne hiše in pridobili spletni certifikat Excellent SME Slovenia.

Preberi več
19.10.2012

Na tržišču se že nekaj časa pojavljamo s svojo lastno blagovno znamko CUISINE Viva, katere asortiman se je začel s stilsko zasnovanimi plastičnimi posodami modnih barv in vrhunske kakovosti. Oblikovalka Ivana Potočnik je bila za oblikovalsko zasnovo linije plastične posode CUISINE Viva na MESECU OBLIKOVANJA nominirana za nagrado OBLIKOVANJE LETA 2012.

Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Podrobnosti o naši lastni blagovni znamki CUISINE pa pridobite na www.cuisine-4you.com.

Preberi več
24.09.2012

Ob prazniku Mestne občine Velenje smo iz rok župana Mestne občine Velenje, g. Bojana Kontiča, prejeli priznanje za »poslovno uspešnost in izrazito razvojno naravnanost podjetja ter za prispevek k prepoznavnosti Velenja.” Priznanje je rezultat dobrega dela vseh sodelavcev, pomeni nam motivacijo za prihodnost in potrditev iz lokalnega okolja, kjer delujemo.   

Priznanje je v imenu podjetja prevzela prokuristka, Tanja Skaza.

Preberi več
12.06.2012

S krizo se uspešno spopadamo. Že dvakrat smo dosegli najboljši rating tedna in bili uvrščeni med 50 najboljših podjetij v Sloveniji. Eden izmed ključnih element uspeha so ljudje. Smo namreč eno izmed redkih podjetij v Šaleški dolini, ki v kriznih časih še vedno zaposlujemo. 

Podrobnosti našega zaposlovanja in kadra je v članku časnika Dnevnik predstavila direktorica financ in komerciale Ana Laura Rednak.

Več o tem v prilogi!

Preberi več
23.04.2012

Tako so v časniku Finance poimenovali podjetja, ki bodo z lastnimi izdelki v 2012 povečevala prodajo.
Načrte glede razvoja in prodaje posode CUISINE je za Finance predstavila direktorica financ in komerciale, Ana Laura Rednak ...

Preberi več
19.04.2012

Po oceni Bonitetne hiše I d.o.o., partnerske družbe največje bonitetne hiše na svetu Dun&Bradstreet, smo v 19. tednu nosilci naziva RATING TEDNA. 
Ana Laura Rednak, direktorica financ in komerciale, je ob tej priložnosti za podeljevalca naziva odgovorila na spodnja vprašanja: ...

Preberi več
07.03.2012

Na Dnevnikovem izboru najboljšega zaposlovalca Zlata nit 2011 se je Plastika Skaza izmed 111 prijavljenih na podlagi uspešnosti ankete o odnosu med zaposlenih in organizacijo uvrstila med 33 najboljših zaposlovalcev leta 2011 podjetij srednjega razreda.
 
V tujini  so izbori, ki merijo zadovoljstvo med zaposlenim in organizacija, že utečena praksa. Podobno je pri nas. Zlata nit, izbor najboljšega zaposlovalca, katerega nosilec je Dnevnik, poteka že od leta 2007. V okviru tega se izpolni obširna raziskava med podjetjem in zaposlenim, katerega temelj je anketa vseh zaposlenih v organizaciji. Lestvica najboljših zaposlovalcev je vsako leto predstavljena na osnovi metodološke raziskave, pri kateri sodelujejo strokovnjaki z različnih področij. 


Zlata nit je več kot le raziskava mnenja, temveč aktivno spodbuja k kakovostnejšemu upravljanju s človeškimi viri in večjemu prispevku zaposlenih v organizaciji. 
 
Več informacij o izboru Zlata nit si pridobite tukaj.

Preberi več
07.03.2012

Plastika Skaza ni le poznana po tem, da dobro vnovči znanje v tujini, temveč se ponaša tudi z odlično bonitetno oceno.
Po metodologiji ameriškega Dun&Bradstreet-a smo se uvrstili med 50 podjetij z najvišjo bonitetno oceno v Sloveniji. Slednje si štejemo v ponos, saj je tovrstno oceno v današnjih časih težko doseči oziroma obdržati. Nam je uspelo! 

Na seznamu najboljših smo se pojavili tako s slovensko Krko, Medexom in Pošto Slovenije!

Preberi več
02.03.2012

Udeležili smo se 6. prodajne konference Sales Summit 2012!
 
Zanimivega dogodka se je udeležilo prek 150 udeležencev, naše podjetje pa je zastopala direktorica financ in komerciale, Ana Laura Rednak. Kakšen je naš recept za uspešno prodajo, kako motiviramo naše delavce in kakšni so naši načrti? Odgovore na ta vprašanja poiščite na tej povezavi!

Preberi več
01.01.2012

V Plastiki Skaza smo pridobili še en stroj za brizganje plastičnih mas. Demag Systec 1000/1400 - 9500 (basis) je sedaj postal naš 44-i brizgalni stroj. 
Je eden redkih v Sloveniji in njegova teža znaša več kot 63 ton. 
 
Več fotografij in video si lahko ogledate ...

Preberi več
01.01.2012

V sredo, 16.03.20011 v popoldanskih urah poteka v Hotelu Paka Savinjsko - Šaleški forum, na katerem sodelujejo tudi predstavniki našega podjetja, Plastika Skaza d.o.o..
 
Razprava bo potekala o aktualnih temah, kakšen je izhod iz vsesplošne krize do nove priložnosti, o slovenski nacionalni energetski strategiji, ki bi lahko močno pripomogla k razvoju celotne regije.
Razprava bo konstruktivna in zanimiva, zato se je lahko udeležite tudi vi! 
 
Več o tem na: http://www.finance-akademija.si/forum2011/index.php?go=301

Preberi več
01.01.2012
 1. Kako si v času, ko gre večini slabo, priborili naziv »Rating tedna«?
 2. Na kakšen način ste se izognili povečanim tveganjem?
 3. Vas je povečana plačilna nedisciplina kaj prizadela?
 4. Kakšen nasvet za kolege poslovneže?
Preberi več
01.01.2012

Vztrajamo od leta 1975. Ključ našega uspeha so tudi naši dolgoročni cilji

 • fleksibilnost, s katero se podjetje prilagaja izzivom časa
 • znanje, ki ponuja izvirne rešitve
 • izkušnje, ki so temelj kakovost
 • družbena odgovornost, na kateri gradimo prihodnost
Preberi več
01.01.2012

Na strokovnem posvetu Energijska izraba odpadkov, ki je 17.02. potekal v Moravskih tolpicah, je bilo podjetje Plastika Skaza d.o.o omenjeno, kot primer dobre prakse pri "zero waste" strategiji ravnanja z odpadki.

Preberi več

Favourites