Novice | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
31.01.2018
Se vam je že kdaj zgodilo, da so vam novinarji postavili vprašanje, o katerem ste nato še dolgo po tem, ko ste jim odgovorili, razmišljali in se poglabljali v vsebino odgovora?
Pred nedavnim se je to pripetilo meni.
Preberi več

24.01.2018
Že peto zapored sodelujemo na sejmu Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 9. do 13. februarja. Sejem je prvi pokazatelj uspešnosti poslovnega leta za vrsto industrij široke potrošnje, zato zanj velja posebna pozornost in dolgotrajne priprave. Naši novi dve prodajni zvezdi, Bokashi Organico Style in nadgrajeni modularni set Pick & Go, inovativna rešitev za piknike, kampiranje in življenje v naravi. Najdete nas v hali 1.1., na razstavnem prostoru D79.
Preberi več
05.12.2017
V Skazi smo z odločnimi koraki in novo podobo vstopili v zadnji mesec v letu 2017. Ker se zavedamo, da v podjetju šteje vsak delček, želimo, da tudi zaposleni še naprej rastejo skupaj s podjetjem in da bi z različnimi uspehi presegli pričakovanja vseh udeleženih.
Preberi več
30.11.2017
Podjetje Skaza skupaj s partnerji piše uspešno zgodbo že štirideset let. Naši cilji so visoki in s svojim znanjem, designom ter uporabnostjo želimo preseči pričakovanja vseh, s katerimi sodelujemo. Zavedamo se, da so ponavadi ovire zgolj v nas samih, vendar smo prav tako prepričani, da nam lahko skupaj z našimi partnerji uspe poseči tudi po zvezdah.
Preberi več
28.11.2017
V Vodicah se je v preteklem tednu odvijalo že 9. srečanje županov hrvaških občin in gospodarstvenikov. Namen dvodnevne konference (48 ur) je bila predvsem priložnost za razpravo o različnih temah za razvoj lokalnih skupnosti. Letos je bil v ospredju razvoj lokalnega turizma, lokalna samouprava in gospodarjenje z odpadki. Na srečanju je sodelovalo 350 udeležencev, od tega je bilo 110 predstavnikov občin in okoli 150 gospodarstvenikov iz različnih podjetij.
Preberi več
10.10.2017
Da gremo v Skazi z odločnimi koraki v prihodnost, dokazujejo zadnje kadrovske okrepitve. V preteklem mesecu se nam je pridružila Aleksandra Brank, direktorica marketinga in trženja, tokrat pa predstavljamo novo vodstvo dveh ključnih poslovnih procesov, tehnologije in strateške prodaje.
Preberi več
30.09.2017
30. septembra, na sončno sobotno dopoldne, se ja na Velenjskem jezeru zbralo 720 otrok, mlajših od 15 let, da so tekli na drugem dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku. Skupaj s podjetjem Skaza so zbrali 7.200 EUR, ki jih je prejel Plavalni klub Velenje, da bodo njihovi člani Delfinčki lažje odpotovali na evropsko prvenstvo v Pariz.
Preberi več
25.09.2017
Ljudje smo tako zelo različni. Sedem milijard in pol nas je, vsak drugačen, vsak čisto svoja osebnost. A nič nas ne razlikuje bolj kot dobrosrčnost. S soncem v eni roki ter zlatim smehom v drugi ne zna hoditi vsak. Pa čeprav ni težko, verjemite …
Preberi več
13.09.2017
Skaza je prvi dan sejma MOS v Celju predstavila odlično sodelovanje s hrvaških mestom Osijekom, kjer meščani že dobro leto uporabljajo mini kompostnik Bokashi Organico.
Preberi več
07.09.2017
V Skazi smo nenehno odprti za strokovnjake in sodelavce z dobrimi idejami in skladnih vrednot. Tako je vodenje trženja s septembrom prevzela marketinška strokovnjakinja Aleksandra Brank, ki bo poskrbela za večjo prepoznavnost blagovne znamke Skaza.
Preberi več
31.08.2017
30. septembra 2017 se bo ob Velenjskem jezeru odvil drugi dobrodelni Skazin tek Otrok otroku. Otroci bodo združili moči in tekli za dober namen. Celotni izkušiček bo namenjen Delfinčkom, plavalcem z Downovim sindromom iz Plavalnega kluba Velenje. Plavalci se bodo udeležili Evropskega prvenstva v Franciji.
Preberi več
29.08.2017
Anže Kopitar, eden najboljših slovenskih hokejistov, je skupaj s podjetnikom Jocom Pečečnikom že 7. leto zapored organiziral dobrodeli golf turnir. Na dogodku je bilo zbranih več kot 110.000 evrov.
Preberi več
23.08.2017
Skaza posluje na različnih trgih, med njimi tudi na avstrijskem, kjer v primerjavi z lanskim letom dosegamo 67,5-odstotno rast prodaje lastne blagovne znamke.
Preberi več
04.08.2017
Za nami je uspešno praznovanje 40­letnice delovanja podjetja Skaza. Prekrasen, pa vendar naporen dan, nabit s čustvi in slikami iz preteklosti. Kljub utrujenosti sem še pozno v noč premlevala in razmišljala o vsem, kar se nam je dogajalo ta leta. Veliko smo naredili, prebrodili dve hudi krizi in kljub temu uspešno nadaljevali pot naprej, samo naprej in s kupci, ki nas od začetka spremljajo še danes. Skoraj neverjetno ... ampak, ali je to tudi dobro? Iskreno, ne vem. Vem pa, da sem v vsem tem času, ki je del tudi mojega duhovnega in poslovnega odraščanja, spoznala kar nekaj novih ljudi in spletla veliko novih prijateljstev, z nekaterimi pa smo pretrgali stike in šli vsak svojo pot.
Preberi več
30.06.2017
Zadnji junijski dan smo v Skazi praznovali zaključek šolskega leta in 80 sodelavcem, ki so uspešno zaključili izobraževanja z različnih področij, podelili priznanja in diplome.
Preberi več
23.06.2017
Novi 3D tiskalnik Stratasys F370 bo Skazinim razvojnim tehnologom omogočil lažje in hitrejše brušenje idej. Skazini kupci bodo hitreje prišli do svojih izdelkov, saj se bo z omenjeno tehnološko pridobitvijo skrajšal čas izdelave prototipa. Skazini zaposleni pa so dobili dodaten zagon za delo, saj bodo njihove ideje hitreje postale realnost.
Preberi več
21.06.2017
Skazini sodelavci so se udeležili Oviratlona, atraktivne preizkušnje z ovirami na 8-kilometrski progi, ki je v soboto, 17. junija 2017, potekala v Planici. Pri Oviratlonu ne gre za tekmovanje ali bitko s časom, temveč za preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči ekipe. Oviratlon v Planici je imel tudi dobrodelni pridih, saj so organizatorji 1 evro od vsake plačane prijavnine namenili URI – Soča, za nakup prilagojenih športnih pripomočkov.
Preberi več
19.06.2017
V sklopu Skaza Academy smo izvedli prvo delavnico, ki jo je vodila Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak. Skaza Academy bo skrbela za prenos znanj med sodelavci znotraj podjetja, občasno pa se bodo notranjim predavateljem pridružili tudi zunanji.
Preberi več
08.06.2017
V Skazi prisegamo na znanje. Znanje nam med drugim omogoča, da ideje izbrusimo do ravni, ki preseneti pričakovanje ljudi. Zato zelo spodbujamo zaposlene pri izobraževanju. Skaza je letos prejela bronasto priznanje Učeča se organizacija. Naš sodelavec Andrej Kozan, je prejel priznanje Referena, njegova mentorica Polonca Tratnik pa priznanje Mentor.
Preberi več
29.05.2017
AmCham bo že četrto leto podelilo nagrado Best of the Best s področij inovativnosti, motivacije in odprtosti. Za nagrado se lahko potegujejo podjetja z najboljšimi poslovnimi praksami v gospodarstvu. Letos se je na razpis prijavilo 23 podjetij z 28 projekti. Med podjetji, ki so prišla v finale, je tudi Skaza.
Preberi več
28.05.2017
Skaza je svojo 40. obletnico praznovala tudi s svojimi zaposlenimi. Zanje je pripravila posebni piknik.
Preberi več
25.05.2017
V letu 2017 Skaza praznuje 40. obletnico delovanja. Pomembni jubilej je obeležila s posebnim dogodkom. Na strateško konferenco, posvečeno krožnemu gospodarstvu, je povabila okoli 100 poslovnih partnerjev in drugih gostov, ki so se pogovarjali, kako krožno gospodarstvo vtkati v naše skupno delo.
Preberi več
24.05.2017

V družinskem podjetju Plastika Skaza, ki je po mnenju Londonske borze med tisočimi, ki najbolj navdihujejo Evropo, bodo jutri slovesno praznovali 40-­letnico. Z direktorico podjetja Tanjo Skaza so se v časniku Finance pogovarjali o Skazini poti, uspehih, izzivih in kje se vidimo čez 10 let.
Preberi več
23.05.2017
Pred 40 leti se je v Velenju rodilo družinsko podjetje Plastika Skaza, ki danes dela družbo uspešnim slovenskim podjetjem in šteje več kot 300 zaposlenih. V četrtek, 25. maja 2017 bomo ta jubilej obeležili s posebnim dogodkom.
Preberi več
10.05.2017
Slovenska vlada je regijski obisk v Savinjski regiji začela s strokovnim posvetom v Velenju, ki mu je sledil obisk nekaterih podjetjih. 9. maja je Skaza gostila dr. Roberta Kokalja, veleposlanika in generalnega direktorja Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ).
Preberi več
08.05.2017
Teja Povhe Slamar, vodja Skazine mini družbe projektna pisarna, se je uvrstila v ožji izbor za nagrado mlada projektna managerka 2016, ki jo podeljuje Slovensko združenje za projektni management. Med finalisti za nagrado sta bila še projektna managerja iz Krke in Litostroja Power. Nagrado je dobil Uroš Kušar iz Litostroja Power.
Preberi več
21.04.2017
Leto 2008 je bilo resnično eno izmed prelomnih let. Zame, za Igorja, za celotno podjetje. Čas recesije, odpuščanja zaposlenih, mnogo žalostnih obrazov in emocionalnih trenutkov. Podjetje brez prihodnosti in vizije?
Preberi več
20.04.2017
Kot člani gospodarskega združenja AmCham Slovenia smo se v Skazi odločili, da dvema zaposlenima omogočimo šolanje skupaj z že 8. generacijo AmChamovih mladih profesionalcev, AmCham Young ProfessionalsTM.
Preberi več
19.04.2017
Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je udeležencem 10. Študentske marketinške konference Fanfara, predstavila nov koncept prodaje, ki smo ga izvedli za naš novi produkt Pick&Go.
Preberi več
10.04.2017
Če bi v tem trenutku vedeli, kolikokrat sem se lotila pisanja današnje kolumne, mi ne bi verjeli. Pa ne, da mi gre pisanje težko od rok, ravno nasprotno. Želim pa si, da se vas dotakne. Želim, da si izpišete nekaj pomembnih stavkov, in resnično želim, da vam pomaga pri nadaljnjem delu, ne glede na poklic, ki ga opravljate.
Preberi več
06.04.2017
Nemčija je izjemno pomembno tržišče za družbo Skaza, ki je izrazito izvozno naravnana, saj izvozi več kot 90 odstotkov svoje proizvodnje. Dobro leto je podjetje tudi član Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki pomaga spodbujati medsebojno menjavo in povezovati gospodarstvi obeh držav. Na IEDC – Poslovni šoli Bled so pripravili srečanje na temo digitalizacije in vstopa slovenskih podjetij v četrto industijsko revolucijo. 
Preberi več
31.03.2017
Te kolumne ne bi mogla napisati pred petnajstimi leti, ker enostavno nisem verjela, da ima lahko oseba prav vse, kar si resnično želi, vključno s tem, da lahko postane vzornica mnogim ženskam. Že kot majhna deklica sem srčno verjela in želela voditi ljudi, ekipo, podjetje in hrepenela po spremembah. Nekateri bi celo rekli, da sem bila dokaj naporen otrok. Kajne, mami?
Preberi več
07.03.2017
V letu, ko praznujemo 40. obletnico delovanja, smo na široko odprli svoja vrata in v soboto, 4. marca, sprejeli skoraj 200 obiskovalcev. Dan odprtih vrat je za Skazo odlična priložnost za komunikacijo z lokalno skupnostjo in potencialnimi novimi kadri. Med drugim so si obiskovalci lahko ogledali večino od 12.000 m2 novih poslovnih in proizvodnih prostorov, ki jih je podjetje uredilo v zadnjem letu.
Preberi več
04.03.2017
Ste se kdaj spraševali, s čim se ukvarja eno najuspešnejših družinskih podjetij v Sloveniji? Vas zanima, kaj je nastalo na območju, kjer je nekoč kraljeval Vegrad? Vas mika, da bi postali del Skazine družine?
Preberi več
16.02.2017
Skazina ekipa je tokrat na vodilnem svetovnem sejmu trendov Ambiente, ki je potekal od 10. 2. do 14. 2. 2017 v Frankfurtu, predstavila novo paleto izdelkov pod imenom Skaza style your life.
Preberi več
16.02.2017
15. februarja se je v Ljubljani odvijal že 11. Sales Summit. Med govorci je bila tudi direktorica Skaze, Tanja Skaza.
Preberi več
09.02.2017
Med 10. in 14. februarjem nas boste našli v Frankfurtu, kjer bomo na sejmu Ambiente obiskovalcem predstavljali čudovite novosti, ki nastajajo pod našo blagovno znamko Skaza Style your life.
Preberi več
31.12.2016
Pri Plastiki Skaza verjamejo v zgodbo, v kateri že uporabljeno plastiko vračajo v življenje. Tanja Skaza je odločna, sodobna menedžerka, vodi podjetje Skaza, ki se iz družinskega hitro vzpenja v mednarodno delujoče podjetje.
Preberi več
16.12.2016
Skaza z optimizmom vstopa v leto 2017, ko bomo praznovali 40 let delovanja. Letos bomo ustvarili 34,5 milijona evrov prihodkov, potem ko smo jih lani 31 milijonov. Spomladi bomo dokončali tudi selitev v nove proizvodne prostore.
Preberi več
01.12.2016
Visoka šola za trajnostni razvoj polimerov (VŠTP) iz Slovenj Gradca letos praznuje 10. obletnico ustanovitve. Ob tem jubileju so na šoli pripravili več dogodkov.
Preberi več
15.11.2016
Skrb za okolje je v središču naših usmeritev. Odgovorna raba naravnih virov, uvajanje čistejših tehnologij in zmanjševanje vplivov na okolje. Sistem ravnanja z okoljem ISO 14001:2004 smo uvedli leta 2008, pridobili pa so tudi certifikat IWAY oziroma IKEA WAY.
Preberi več
07.11.2016
Hiter razvoj in močna konkurenca sta razlog, da se morajo podjetja v želji za obstanek hitro odzivati spremembam. Tega se zavedamo tudi v Skazi, zato smo se lotili projekta, s katerim v naše delovanje uvajamo agilni proces dela in ostale procesne izboljšave.
Preberi več
02.11.2016
Francija se je odločila, da bo prva država, ki bo prepovedala plastične kozarce in krožnike za enkratno uporabo. Po novem zakonu bo morala vsa posoda za enkratno uporabo do leta 2020 vsebovati 50 % materialov biološkega izvora, ki se jih bo dalo kompostirati doma. Do leta 2025 se bo ta odstotek zvišal na 60 odstotkov.
Preberi več
11.10.2016

Za nami je prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Skupaj s 420 otroki, ki so se udeležili dobrodelnega teka, smo zbrali 5.100 €, ki jih je Skaza darovala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Denar bodo namenili za otroška oblačila in obutev, nekaterim otrokom pa bodo omogočili obisk različnih dejavnosti, ki jih veselijo.

Preberi več
07.10.2016

V četrtek, 6. oktobra, je v Šolskem centru Celje potekal izbor za regijsko gazelo savinjsko-zasavske regije. V družbi odlične konkurence, ki so jo sestavljala podjetja Petre, Mega M in Plastika Skaza, je naslov že drugo leto zapored osvojila Plastika Skaza.

Preberi več
22.09.2016

Med iskanjem pozitivnih zgodb, povezanih s plastiko, nismo mogli mimo ganljive zgodbe o "železniškem psu" Hudsonu, ki mu je plastična proteza vrnila staro življenje.

Preberi več
09.09.2016

Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je dobitnica nagrade Evropski podjetnik leta 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija.

Preberi več
02.09.2016

Publikacija European CEO je podelila nagrado Evropski podjetnik 2016 za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija. V Skazi zopet slavimo, saj je naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak osvojila prvo mesto in si prislužila nagrado.

Preberi več
30.08.2016

Naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak je nominirana za nagrado Evropski podjetnik leta za vzhodno Evropo 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) v kategoriji predelovalna industrija, ki jih vsako leto izbira priznana publikacija European CEO. Bila je izbrana med TOP 3!

Preberi več
29.08.2016

"Življenje s Cuisine je zabavno, drzno in navdihujoče. Cuisine je igra domišljije. Prednost naših barvitih izdelkov je v njihovih neštetih barvnih kombinacijah." Najdite C! Cuisine na pariškem sejmu Maison&Objet med 2. in 3. septembrom 2016.

Preberi več
24.08.2016

Ljudje razvijamo različne tehnologije, da bi izboljšali naša življenja na različnih področjih. Veliko dela je vloženega tudi v odkrivanje novih, bolj obstojnih materialov. Ste že slišali za plastične ceste?

Preberi več
17.08.2016

Plastika niso le plastenke in druga plastična embalaža. Plastika so sintetični in polsintetični materiali, ki poenostavljajo naš vsakdan in izboljšujejo naša življenja. Preberite nekaj zanimivosti iz sveta plastike. Drugi del.

Preberi več
10.08.2016

Plastika niso le plastenke in druga plastična embalaža. Plastika so sintetični in polsintetični materiali, ki poenostavljajo naš vsakdan in izboljšujejo naša življenja. Preberite nekaj zanimivosti iz sveta plastike. Prvi del.

Preberi več
26.07.2016
V Skazi stremimo h kakovosti na vseh nivojih podjetja. S tem namenom smo v začetku leta 2015 ustanovili Key Account Management ekipe (KAM), ki smo jih dodeli našim največjim kupcem. KAM ekipa je neke vrste podaljšana roka kupca znotraj Skaze. Te ekipe so naše kupce spremenile v resnične poslovne partnerje in izboljšale naše poslovne odnose. Kako? Predstavljamo vam 6 prednosti, ki smo jih v Skazi prepoznali v delu s KAM ekipami
Preberi več
19.07.2016

29. in 30. junija 2016 se je v prostorih Univerze v Mariboru odvijal mednarodni dogodek Pitch Bootcamp Maribor. Študenti so se prizkušali v pičanju pred predstavniki različnih podjetij.

Preberi več
12.07.2016

Naše podjetje se počasi spreminja iz proizvodnega v tržno podjetje, zato smo v mesecu maju lansirali novo korporativno blagovno znamko Skaza, ki počasi nadomešča blagovno znamko Plastika Skaza.

Preberi več
20.06.2016

Skaza se je uvrstila med 1000 evropskih podjetij, ki navdihujejo Evropo. Tako je presodila Londonska borza (LSE). Ostala slovenska podjetja, ki so prav tako našla svoje mesto v brošuri LSE, so še Panvita, Kovinoplastika Lož, Esotech in SMM proizvodni sistemi.

Preberi več
14.06.2016

"Nagrada za podjetniško odličnost je dodatna potrditev, da delamo dobro. Je potrditev, da je pot, po kateri v Skazi sledimo začrtani viziji, prava. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki so glasovali zame, predvsem pa moji ekipi, brez katere vsega tega ne bi bilo mogoče doseči," je ob razglasitvi zmagovalcev v petih kategorijah za nagrade IAMPRO MBA Awards 2016 dejala Ana Laura Rednak, izvršna direktorica Skaze.

Preberi več
10.06.2016

"Naloga delodajalcev je, da se družimo z mladimi. Imate strast in ste pripravljeni narediti veliko, da bi uresničili začrtano zgodbo. Naša odgovornost je, da vam poskušamo dati realne primere, pri reševanju katerih lahko ugotovite, na katerem področju se najbolje počutite. Na katerem delovnem mestu boste pokazali, da ste dodana vrednost za podjetje? To je najlepša in edina pravilna pot, po kateri moramo skupaj," je ob zaključku štirimesečnega sodelovanja Skaze in Fakultete za podjetništvo GEA College povedala direktorica Skaze Tanja Skaza.

Preberi več
31.05.2016

"V 38 letih nismo izgubili niti enega kupca. Odlični rezultati, dobro poslovanje in zadovoljni zaposleni. Kaj to pomeni? Rdeč alarm. Nekaj ni v redu. Sistem, ki deluje danes, zagotovo ne bo ustrezen čez pet let. Čas je za spremembe v organizaciji, vrednotah, kulturi, strategiji in miselnosti podjetja," je na dvodnevni konferenci IBM SEE BusinessConnect 2016 v Budimpešti povedala izvršna direktorica Skaze, Ana Laura Rednak.

Preberi več
26.05.2016

"V mladih ljudeh se skrivajo najboljše ideje. So neobremenjeni, njihove misli pa neomejene," je na okrogli mizi 4. Konference o razvoju kadrov, ki se je v Laškem odvijala 25. in 26. maja, povedala izvršna direktorica podjetja Skaza Ana Laura Rednak.

Preberi več
13.05.2016

Poznavanje kupca, ustvarjanje inovativnih izdelkov iz okolju prijazne reciklirane plastike, vlaganje v razvoj in mlade kadre, nenehna nadgradnja, postavljanje trendov in strast. To je srce našega podjetja. Ob prihajajočem velikem mejniku, 40 letih delovanja, sta naše pretekle dosežke, predvsem pa vizijo za nadaljnje uspešno poslovanje, na novinarski konferenci predstavili direktorici Tanja Skaza in Ana Laura Rednak.

Preberi več
26.04.2016

Med svetovno znanimi ikonami, ki krojijo poslovni svet, je tudi Ingvar Kamprad, ustanovitelj švedskega pohištvenega giganta Ikea. 90-letni gospod, poln energije in volje do življenja, je v domačem Älmhultu z izbranimi gosti delil svoje izkušnje iz poslovnega sveta.

Preberi več
22.04.2016

V torek, 20. aprila 2016, se je v Grand Hotelu Toplice na Bledu odvila slavnostna podelitev Nagrade nemškega gospodarstva v sklopu Dneva slovensko-nemškega gospodarstva. Letošnji zmagovalec je postalo podjetje Odelo Slovenija.

Preberi več
01.04.2016

Na 7. Regijski poslovno-povezovalni konferenci Biznis Plusa z naslovom "Zagreb brend forum 2016", ki je 31. marca 2016 potekal v hrvaški prestolnici, se je družilo okoli 350 "decision makerjev" iz regijskih podjetij. O blagovnih znamkah so govorili člani uprav, direktorji in lastniki podjetij iz regije.

Preberi več
23.03.2016

Zmagovalci letošnjega mednarodnega študentskega projekta Business Hive so Ana Skalar, Dea Kalajlioska in Rok Smrekar. Na štiridnevnem tekmovanju v reševanju poslovnega izziva za študente ekonomske fakultete, ki ga je zastavila Plastika Skaza, uspešno in inovativno družinsko podjetje z 39-letno tradicijo, so predstavili zmagovalno idejo – Skazagon. Gre za tehnološko dovršen izdelek za dom iz bioplastike, ki rešuje več težav.

Preberi več
21.03.2016

V Plastiki Skaza imamo radi izzive. S poslovnimi izzivi se srečujemo vsakodnevno, včasih pa jih z veseljem zamenjamo s takšnimi, ki od nas zahtevajo drugačne sposobnosti. 26 naših pogumnih sodelavcev in sodelavk se je na čudovito pomladno nedeljo odpeljalo v Portorož in se iz Skazastičnih gazel prelevilo v Urbane gladiatorje.

Preberi več
10.03.2016

9. marca so se predstavniki Plastike Skaza udeležili hitrih zmenkov s študenti, ki ga je na Fakulteti za upravo v Ljubljani že četrtič organiziral Karierni center Univerze v Ljubljani v sodelovanju z medijsko hišo Dnevnik.

Preberi več
08.03.2016

Na Osnovni šoli Radlje ob Dravi se je 5. marca odvijalo finalno tekmovanje v ligi FIRST LEGO League (FLL). Mlade raziskovalce, ki so celo leto reševali probleme ločevanja odpadkov je podprlo tudi podjetje Plastika Skaza.

Preberi več
07.03.2016

Podjetje Plastika Skaza je med letošnjimi dobitniki prestižnih nagrad in priznanj »Ustvarjalci stoletja«, ki jih podeljuje Mednarodni ekonomski forum (EMF) Perspektive s sedežem v Dubrovniku. Nagrade in priznanja so podelili 5. marca 2016 na Regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku.

Preberi več
04.03.2016

Vodstvo Plastike Skaza se je odločilo, da bo svojim zaposlenim za dan žena in dan mučenikov namesto običajnih daril podarilo nekaj drugega. Zaposleni so lahko izbirali med koncertom, zabavo z DJ-jem in stand-up komedijo. Izbrali so komedijo in se dodobra nasmejali šalam Vida Valiča in Denisa Avdiča.

Preberi več
29.02.2016

Plastika Skaza je s plastičnim priborom Cuisine in naprednim košem za biološke odpadke Organkom v začetku leta obiskala dva evropska sejma, namenjena notranjemu dizajnu. Po pariškem Maison&Objet se je februarja mudila še v Frankfurtu na Majni, kjer je potekal sejem ambiente. Ena glavnih tem na ambiente je bila trajnost izdelkov.

Preberi več
26.02.2016

V podjetju Plastika Skaza smo zelo ponosni na novi certifikat, ki nam ga je na osnovi dobrih finančnih rezultatov podelila Prva bonitetna agencija d.o.o. Certifikat govori o tem, da naše podjetje dobro upravlja s svojimi financami in zato naši poslovni partnerji pri poslovanju z nami nimajo težav.

Preberi več
25.02.2016

Podjetje Plastika Skaza orje ledino tudi v študentskih programih. V sodelovanju s Fakulteto za podjetništvo GEA College so študente nagovorili z besedami "sprejmi izziv, izkoristi priložnost". Pred študenti so štirje izzivi, v katere bodo zagrizli skupinsko pod mentorstvom uglednih profesorjev.

Preberi več
15.01.2016

Vemo. Sploh nas ne bi prepoznali, če za sejem novih trendov, ne bi pripravili nekaj novega. zato nas morate nujno obiskati na razstavnem prostoru sejmov MAISON&OBJET od 22.1. do 26.1.2016 v hali A5 na stojnici R37 in AMBIENTE od 12.2. do 16.2.2016 v hali 1.1 na stojnici E78.

Obljubljamo udobne stole, sočne prigrizke in prijeten klepet v dobri družbi vaših najljubših prodajalcev kuhinjskih pripomočkov.

Preberi več
11.01.2016

Plastika Skaza, kot uspešno, rastoče družinsko podjetje, ki z jasno vizijo in strategijo posega po novih izzivih prihodnosti je uvrščeno med nacionalne šampione letošnjega tekmovanja European Business Awards, katerega organizira RSM. Kot strokovnjaki za področja pohištvene industrije, bele tehnike, avtomobilske in elektro industrije smo razvili tudi uspešni lastni blagovni znamki, namenjeni končnim kupcem – koš za biološke odpadke Organko in dizajnersko dovršene, visoko kakovostne plastične kuhinjske pripomočke Cuisine.

Preberi več
09.12.2015

Na Deloittovi lestvici najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi sta se letos med zmagovalce v dveh posebnih kategorijah prvič uvrstili tudi dve slovenski podjetji.

Lestvica Velikih pet je namenjena podjetjem, ki so kljub hitri rasti prevelika, da bi tekmovala z manjšimi v kategoriji Najhitrejših 50 zgolj na podlagi dotoka prihodkov.
Med zmagovalci letos tudi Plastika Skaza.

Preberi več
09.10.2015

Odpiramo vrata za vse obiskovalce!

V ponedeljek 12.10.2015 med 12. in 18. uro na selu 20a v Velenju.

Predstavili vam bomo naše podjetje in način našega dela, vam odgovarjali na vprašanja, ter veseljem sprejeli tudi vaše predloge in pobude za izboljšanje našega dela.

Osebno vas bo sprejela tudi direktorica Tanja Skaza.
Veselimo se vašega obiska!

Preberi več
17.09.2015

V Velenju se je danes zvečer v organizaciji časopisne hiše Dnevnik odvil tretji regijski izbor v sklopu Gazele 2015. Za gazelo savinjsko-zasavske regije so vnovič izbrali naše podjetje Plastika Skaza, ki je bila lansko leto prepoznana celo za zlato gazelo, med nominiranimi podjetji pa sta bili še Biomasa iz Luč in Baumüller Dravinja iz Slovenskih Konjic.

Preberi več
04.09.2015

Komisija tekmovanja za evropske poslovne nagrade European Business Awards, sestavljena iz evropskih poslovnežev, političnih vodij ter predstavnikov akademske in poslovne sfere, je izbrala 15 slovenskih podjetij, nacionalnih šampionov, ki so se uvrstila v drugi krog tekmovanja.

Preberi več
06.07.2015

Podjetje Plastika Skaza je bilo izbrano za prestižno nagrado za najbolj uspešnega managerja v jugovzhodni in srednji Evropi. Nagrada predstavlja najvišje priznanje za poslovni uspeh v regiji. Direktorica podjetja, Tanja Skaza, pa je prejela posebno priznanje za svoje uspešno in družbeno odgovorno vodenje — Ženska leta v jugovzhodni in srednji Evropi za leto 2015. Prejeli smo zlato medaljo za izvrstne poslovne rezultate in dosežke v proizvodnji inovativnih in visoko kakovostnih izdelkov.

Prejem nagrade je bil za naše podjetje velik dosežek, saj predstavlja potrditev našim zaposlenim in njihovih prizadevanj pri doseganju cilja, da postanemo odlično podjetje tudi v svetovnem merilu.

Preberi več
02.07.2015

V soboto, 27. junija 2015 se je s skupino Anze’s Eleven na zelenicah igrišča Bled odvijal že 5. Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja, katerega organizacijo in glavno pokroviteljstvo je tudi letos prevzel ustanovitelj in lastnik skupine Interblock, g. Joc Pečečnik.

S svojimi prispevki so dogodek podprla tudi številna uspešna slovenska podjetja med katerimi je večina članov Slovenian Business Cluba.

Preberi več
01.07.2015

Plastika Skaza je ponovno poskrbela za prijeten družinski dan, tokrat na Bledu. Tam se je odvil zaključek natečaja Organko: Ločujem, naravo varujem, v katerem so sodelovali otroci kar 100 vrtcev in šol. Otroci so skupaj z mentorji izdelovali skulpture iz odpadnih materialov, ki so jih prinesli od doma. Na ta način so jim skozi igro in ustvarjanje želeli približati ločevanje odpadkov in njegovo pomembnost.

Preberi več
01.06.2015

V soboto 30.5.2015 smo organizirali 2.Družinski dan, na Titovem trgu. Udeležilo se ga je  veliko število ljudi, ki so prišli iz različnih interesov. Nekateri zaradi zabave zase in otroke, nekateri zaradi možnosti zaposlitve in nekateri zgolj iz radovednosti. Kakorkoli, dogodek je uspešno za nami in veselimo se, da bo postal del dolgoletne tradicije, ki se bo izvajala vsako leto.

Album fotografij, si lahko ogledate na Facebook strani: https://goo.gl/6EhDaW 

Vsi delci štejejo!

Preberi več
27.05.2015

Pred dnevi je v Portorožu potekala 20.Slovenska marketinška konferenca, kjer so tudi podelili priznanja za marketinško odličnost.
Vsem prejemnikom nagrad iskreno čestitamo, pohvaliti se pa moramo, da je tudi naše podjetje prejelo nagrado za uvrstitev med finaliste!

Preberi več
18.05.2015

"Nagrada mi pomeni dodatno strokovno potrditev, da smo kot podjetje, kot ekipa na pravi poti. Iz Plastike Skaza razvijamo poslovni model Skaza group, kjer želimo vzpostaviti močno, vplivno podjetje z ekipo strokovnjakov, ki imajo strast za posel in smisel za številke," je povedala Ana Laura Rednak, izvršna direktorica podjetja Skaza Group, ob prejemu MBA nagrade za vodstveno odličnost v industriji mednarodne sekcije IAMPRO, ki je mednarodno združenje MBA strokovnjakov.

Preberi več
15.05.2015

DRUŽENJE IN ZABAVA ZA VSO DRUŽINO!!!

Podjetje Plastika Skaza d.o.o. organizira 2. Družinski dan za vse, ki si želite zabave, sprostitve, smeha, animacij, kariernih možnosti ali pa slastnih palačink!

V SOBOTO 30. maja 2015 od 9. do 13. ure vas bodo na Titovem trgu čakale naše stojnice, kjer si boste lahko ogledali predstavitev našega podjetja (predstavitev po posameznih oddelkih).

Iskalci zaposlitve boste imeli možnost hitrega zaposlitvenega intervjuja. 

Preberi več
03.04.2015

Dnevnik je v sodelovanju s partnerji na ljubljanskem gradu že osmič zapored izbral najboljše zaposlovalce med podjetji. Izmed 83 podjetij,ki so se uvrstila na seznam najboljših zaposlovalcev izbora Zlata nit 2014 je bilo tudi podjetje Plastika Skaza. Priznanje je prevzela izvršna direktorica Ana Laura Rednak.

Preberi več
01.04.2015

Organko je to pomlad pripravil poseben projekt za otroke - smo ponosni generalni pokrovitelj Ustvarjalnega natečaja Organko: »Ločujem, naravo varujem!«.

Z natečajem smo želeli pri otrocih spodbuditi razmišljanje o varovanju okolja in jih preko ustvarjanja z odpadnimi materiali naučiti, kako se pravilno ravna z odpadki.

Preberi več
17.03.2015

V Brnu na Češkem bo konec marca potekal eden največjih sejmov za elektrotehniko in elektroniko Amper 2015. Sejma se bomo 24. in 25. marca udeležili tudi v Plastiki Skaza. Za vse dodatne informacije je na voljo gospa Sabina Alihodžić () ali 031 371 901).

Se vidimo v Brnu!

Preberi več
16.03.2015

V petek, 6. marca, se je v Rdeči dvorani odvil že tretji tradicionalni koncert ob dnevu žena. Plastika Skaza, ki je nastopila v vlogi zlatega pokrovitelja, pa je za delovanje otrok in mladine Gasilski zvezi Šaleške doline namenila tudi posebno denarno donacijo, v vrednosti 1500€.

Preberi več
11.03.2015

Gospodarska zbornica Slovenije je že 47. podelila Nagrade za gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrado je prejelo tudi naše podjetje, zahvaljujoč  celotnemu kolektivu Plastika Skaza. Direktorici Tanji je nagrado osebno izročil predsednik republike Borut Pahor.

Preberi več
30.01.2015

Mlada menedžerka leta 2014 pa je po izboru Združenja Manager postala naša direktorica Tanja Skaza. Poleg nje sta bila kandidata za to priznanje še Anuška Beltran, direktorica podjetja STAL, ter Bogdan Kronovšek, direktor družinskega podjetja Termo-tehnika.

Preberi več
22.01.2015

Vabimo vas, da nas obiščete na sejmu Maison&Objet v Parizu, kjer bomo drugo leto zapored predstavljali našo lastno blagovno znamko Cuisine.
Sejem bo potekal od 23. januarja do 27. januarja 2015. Najdete nas v Hali 3, na razstavnem prostoru: D104.
Predstavljali se bomo tudi z novo linijo Contessa v čisto posebnih bleščičastih barvah.

Vabljeni!

Preberi več
21.01.2015

Letošnja zima za enkrat še ni postregla z obilico snega in tudi temperature so bolj jesenske. Mi pa kljub temu uživamo v zimskih radostih, saj smo že drugo leto zapored ponosni pokrovitelj drsališča Velenje.

Preberi več
09.01.2015

Polni elana smo skočili v novo leto in z veseljem lahko sporočimo, da je novoletna donacija preko Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje uspešno zaključena.

Preberi več
09.01.2015

5.12.2014 se je Plastika Skaza udeležila okrogle mize v sklopu projekta Polyregion. Sodelovali so predstavniki podjetij in razvojno raziskovalne inštitucije. Izhodišče okrogle mize je bila analiza problemov in potreb na strani podjetij in RRI inštitucij s področja polimernih materialov in tehnologij iz čezmejnega področja Poliregije, s ciljem intenziviranja gospodarsko uspešne R&R&I dejavnosti ter povečevanja konkurenčnosti v Poliregiji.

Preberi več
24.12.2014

Naj Božični dan, skrbno trenutke izbira, previdno poti utira, ljubeče usodo kroji, da v novem letu bomo brez skrbi...

Preberi več
16.12.2014

V Plastiki Skaza smo se letos odločili, da socialno ogroženim otrokom iz Šaleške doline omogočimo brezskrbno igro na snegu in toplo zimo. Preko Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje smo pomagali 100 družinam pri nakupu zimskih oblačil za njihove male in velike nadobudneže.

Če želite tudi vi prispevati za nakup toplih otroških oblačil in narisati nasmešek na obraz, lahko donacijo nakažete na račun Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje: 02426-0011465352 (NLB).

Preberi več
15.12.2014

Vabimo vas, da se udeležite predavanja direktorice podjetja Plastika Skaza, Tanje Skaza. 
Tema dogodka bo "Pot do uspeha"

Preberi več