Novice | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
17.09.2019
Skazin inovativni kuhinjski kompostnik Bokashi Organko 2 je dobitnik še enega uglednega oblikovalskega priznanja Big SEE Product Design Award. Priznanje ji namenja institucija BIG SEE, ki prepoznava in nagrajuje ustvarjalno moč, strast in poslovno odličnost jugovzhodne Evrope (SEE - South East Europe) in povezuje 19 držav jadransko-jonskega in balkansko-mediteranskega območja ter podonavske regije. Podelitev nagrade bo  8. oktobra v Ljubljani.
 
Preberi več

06.09.2019
Zaradi poslabšanja vremenske napovedi je dogodek, Skazin dobrodelni tek otrok otroku, prestavljen na petek, 20. septembra. Takrat bo vse obiskovalce, med 16. in 19. uro, na velenjskem mestnem stadionu, pričakala pestra mešanica dobrodelnega in zabavnega programa z različnimi animacijami, igrami ter nagradami za mlade tekače.
Preberi več
02.09.2019
To soboto bo velenjski mestni stadion preplavil timski duh, saj se bodo na Skazinem četrtem teku Otrok otroku v dobrodelnosti povezali otroci iz vse Slovenije. S tekom na 400, 750 ali 2.000 metrov bodo pomagali svojim vrstnikom, ki se soočajo z avtizmom, ob tem pa jih bodo spodbujali številni znani obrazi. 
Preberi več
08.08.2019
Če se boste na najbližji travnik, rečni ovinek, v mestni park ali kam drugam v naravo podali z najbolj popolnim piknik in kamping setom na svetu Pick&Go, boste nagrajeni z razkošjem in udobjem. Pick&Go je inovativen izdelek, domišljen do zadnje podrobnosti, ki v tej kategoriji nima primerljivega izdelka.
Preberi več
17.06.2019
Okolje je v resnici naše širše telo. Enoten, povezan, celovit organizem, v katerem morajo biti vse naravne funkcije v harmoniji. Če vanj vnašamo strupe, ga zanemarjamo in uničujemo. Prav to se dogaja danes z okoljem, ki smo ga preobremenili in onesnažili s tem, kar ne sodi vanj - in od njega vzeli preveč, česar ne bi smeli. Zato je nujno, da se naučimo sodelovanja z okoljem, da pomagamo, da se obnovi ter ponovno postane zdravi del nas. Postanimo ekološko inteligentni. Postanimo ekološko skrbni, ECO CARE!
 
Preberi več
05.06.2019
Slovensko-nemška gospodarska zbornica je podjetju SKAZA v torek, 4.6.2019, v Ljubljani, podelila prestižno nagrado nemškega gospodarstva, s katero nagradijo najbolj inovativno in trajnostno naravnano podjetje v Sloveniji. S tem so nam priznali, da smo med desetimi najboljšimi, trajnostno, ekološko in inovativno naravnanimi podjetij na svetu.
Preberi več
04.06.2019
Podjetje Skaza je prejelo priznanje za uvrstitev v zaključni izbor nagrad TARAS 2019. Priznanje smo dobili v partnerstvu in sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru in sicer za razvoj naprednega sistema za ločevanje sekundarne surovine transparentnega polikarbonata. 
Preberi več
27.05.2019
Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica je tudi letos v Velenju podelila priznanja za najboljše inovacije savinjsko-šaleške regije v letu 2019. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.
Preberi več
16.05.2019
Podjetje Skaza je uspešno prestalo triletno presojo osnovnega certifikata in včeraj, ob mednarodnem dnevu družin, pridobilo polni certifikat Družini prijazno podjetje. V projekt certificiranja se je do sedaj vključilo 275 slovenskih podjetij in organizacij.
Preberi več
15.05.2019
Na natečaju za inovacijo MOVECO »Circular design of the year 2019« se je podjetje SKAZA s projektom Skaza Coffee Cup uvrstilo na drugo mesto. Natečaj promovira izdelke in storitve, ki so zasnovani s pogledom v prihodnost, v duhu krožnega gospodarstva in trajnosti.
Preberi več
07.05.2019
Ste kdaj pomislili, kako eko življenjski slog vse bolj prevzema in navdušuje osveščene prebivalce mest? In jih res! Tudi v mestih se hitro in množično razvija trend urbanega eko lifestyla. Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja, ki vključuje zdravo prehrano ter oskrbo z biološko pridelanimi živili.
Preberi več
19.04.2019
Design management ustvarja vez med dizajnom, inovacijo, tehnologijo, vodstvom in kupcem s ciljem ustvarjanja konkurenčne prednosti na treh ključnih področjih: ekonomskem, socialno/kulturnem in okoljskem področju. Je umetnost in znanost dizajna za spodbujanje sodelovanja in sinergije med dizajnom in uspešnim poslovanjem z namenom izboljšanja slehernega procesa v organizaciji.
Preberi več
16.04.2019
Trajnostni način življenja postaja prevladujoč trend v družbi. Ni nam vseeno, kaj se dogaja z našim planetom in kako sami živimo v odnosu do okolja in narave. Začeli smo živeti drugače, spoznavamo in iščemo rešitve. Ker smo sami del problema, želimo postati tudi del rešitve!
Preberi več
12.04.2019
Dragi obiskovalci spletne trgovine, obveščamo vas, da bodo vsa naročila, ki bodo prek spletne trgovine oddana v času od ponedeljka, 29.4., do vključno petka, 3.4.2019,  obdelana v ponedeljek. 
 
Preberi več
28.03.2019
Podjetje Skaza je prejelo prestižno nagrado Red Dot Award za Produktni dizajn leta 2019, katere ponosni lastnik je naš Bokashi Organko 2, kuhinjski kompostnik naslednje generacije. Izdelek Bokashi Organko 2 je prejel nagrado Red Dot Award, ki jo priznana žirija podeli samo izdelkom z vrhunskim oblikovanjem.
Preberi več
18.03.2019
Dragi prijatelji,
se spomnite svojih otroških sanj? Časa, ko ste potovali po domišljijskem svetu in si zamišljali kaj vse boste postali ter dosegli, ko odrastete? Piloti, zdravniki, direktorji, športniki, pevci, najbolj vplivne managerke… Čas, preden vas je vsakdanji tok obveznosti potegnil vase in ste pozabili sanjariti.
Preberi več
14.02.2019
Skupaj z nami v lepšo prihodnost.
V podjetju Plastika Skaza d.o.o. prirejamo dan odprtih vrat, ki bo letos potekal kar dva dneva. V petek, 1.3.2019 ob 12. uri bomo odprli vrata vsem šolarjem, dijakom, študentom in njihovim mentorjem. V soboto, 2.3.2019 ob 10. uri, pa bomo na široko odprli vrata vsem, ki želite podjetje bolje spoznati.
Preberi več
12.02.2019
Če ste na vprašanje odgovorili pritrdilno, ste oseba, ki je eno temeljnih človeških vrednot povezala z željo po življenju v lepem, čistem, zdravem svetu,  s hrepenenjem po osebni sreči in izpolnitvi. Ljubezen do življenja je namreč tista, ki jo izkazujemo tako navzven, kot tudi navznoter.
 
Preberi več
06.02.2019
Naš Bokashi Organko 2 je nominiran za Oskarja med inovativnimi gospodinjskimi pripomočki v svetovnem merilu. Naš pametni in estetski gospodinjski kompostnik je produkt slovenskega znanja iz Šaleške doline in na to smo zelo ponosni.
Preberi več
05.02.2019
Ko se v resničnem življenju prvič srečamo z nekom, se med nami razvije dialog. Vprašanja in odgovori. Poslušamo se, da se bolje spoznamo. Cilj je povezovanje. Poiskati soroden duh, s katerim se razumemo. Povsem enako velja za podjetja, ki pripovedujemo zgodbe naših blagovnih znamk. To je ključni del izgradnje blagovne znamke. Pomaga oblikovati pogled ljudi na znamko in jim omogoča, da začnejo z njo vzpostavljati povezavo.
Preberi več
04.02.2019
Dizajn in material v očeh kupca igrata pomembno vlogo pri končnem izdelku. Odražata vizijo podjetja, odnos do estetike, inovativnost, znanje in spoštovanje do kupca. Izdelek je zrcalo kreativnosti podjetja in globokega razmisleka njegovih strokovnjakov o uporabnosti in koristih izdelka za uporabnika.
Preberi več
29.01.2019
Odgovorni prebivalci tega sveta so naši kupci. Želijo si živeti v svetu, v katerem se uporabljeni materiali ne odvržejo, ampak krožijo. Kot kroži življenje v naravi. Sodobna, prodorna, inovativna podjetja moramo odgovarjati na globalne potrebe in trende. Ti so vse bolj povezani z ohranjanjem planeta, s trajnostnim razvojem, nizkim ogljičnim odtisom. Vse več osveščenih prebivalcev planeta postavlja te vrednote v ospredje in ustvarja povsem nov globalni vrednosti sistem, ki bo prevladal.
 
Preberi več
22.01.2019
Trajnostni razvoj blagovne znamke, skrb za to, da blagovna znamka v svojem življenju ne uresničuje zgolj visokih pričakovanj in želja po doživetjih svojih kupcev, pač pa hkrati skrbi za ohranjanje naravnih virov, je danes standard vsake uspešne znamke. Je njeno jedro, temelj. Brez upoštevanja trajnostnega vidika ni uspešne blagovne znamke.
Preberi več
18.01.2019
Tudi tokrat največji in najpomembnejši svetovni sejem za dom Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 8. do 12. februarja v Frankfurtu, izbira prav posebno kategorijo izdelkov, ki jih odlikuje inovativnost in kreativnost, ki uporabnikom rešuje vsakdanje izzive. Gre za »oskarje« tega največjega sejma na svetu, ki ponuja najboljše, kar je bilo v zadnjem času ustvarjenega za dom. 
Preberi več
09.01.2019
V podjetju Skaza smo v letu 2018 dosegli vse zastavljene poslovne cilje. Prvič v nekaj manj kot 42-letni zgodovini smo presegli 40 mio prihodkov, dobiček pred davki pa je dosegel 1,4 mio evrov. Za naložbe smo namenili skoraj 1,1 mio evrov. Londonska borza je podjetja SKAZA izbrala za eno izmed 1000 podjetij, ki najbolj navdihujejo Evropo. Letos so naši cilji usmerjeni na nove trge in nove kupce, osredotočenost posla pa bomo usmerili na četrto, vitalno generacijo e-trženja C2C2B (kupec do kupca do poslovnega partnerja). Za naložbe v 2019 bo namenjeno 1,2 mio evrov.
Preberi več
03.01.2019
Podjetje Skaza je konec leta 2018 podpisala pogodbo s partnerji (Občina Rečica ob Savinji, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Javno podjetje Komunala Mozirje, Društvo prijateljev mladine Rečica ob Savinji in Visoka šola za varstvo okolja Velenje). Projekt so prijavili na razpis LAS-a Zgornje Savinjske in Šaleške doline.
Preberi več
21.12.2018
Druženje na prostem z vašimi najbližjimi naj popestri misel, da z izdelki Skaza, ohranjate vitalnost življenja in zdravo okolje. 
Preberi več
20.12.2018
Podjetje Skaza je povabilo k sodelovanju slovenske blogerke, da Bokashi Organka 2 preizkusijo med prvimi in o njem naredijo kreativni zapis za svoje sledilce. Sodelovalo je 5 blogerk, katerih kreativne zapise si lahko preberete in ogledate na spodnjih povezavah, ki jih delimo z vami. To je bil že drugi uspešen Skazin natečaj, prvega smo imeli v poletnem času. 
 
Preberi več
13.12.2018
Praznični trenutki s čudovitimi darili so nepozabna doživetja, ki puščajo trajen pečat. Pomembno je, kakšno darilo podarimo. S tem izrazimo spoštovanje do obdarovanca, hkrati pa tudi sami sporočamo, kdo smo in kakšne vrednote postavljamo v ospredje. Zato ni vseeno od kod darilo prihaja, iz kakšnega materiala je, kakšna je njegova zgodba.
Preberi več
12.12.2018
Tehnični direktor Plastike Skaza Robert Agnič, ki je v družbi dobro leto, pravi, da je v mednarodnih okoljih in različnih panogah spoznal veliko različnih (poslovnih) kultur. Pred Plastiko Skaza je namreč delal v družbah Julon, Lek, Krka in Knauf Insulation. Razložil je kako bo v Skazi deloval reorganiziran razvojni oddelek, s kakšnimi inovacijami se ukvarjajo in kako zaposleni pripomorejo k rasti podjetja.
 
Preberi več
06.12.2018
V torek, 4. in v sredo, 5. decembra, se je v Ljubljani v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje odvil še zadnji sklop izobraževanja GROW o Design Leadershipu in Design Managementu.
Preberi več
29.10.2018
Vsa spletna naročila v spletni trgovini Skaza, ki bodo oddana v torek, 30. oktobra, do vključno nedelje 4.novembra 2018  obdelana v ponedeljek, 5. novembra 2018. Želimo vam lepe praznike in hvala za razumevanje. Ekipa Skaza
Preberi več
22.10.2018
Embalaža Bokashi Organka 2 ponuja popolnoma novo dimenzijo prikaza izdelka in njegove zgodbe s pomočjo obogatene resničnosti (Augmented Reality). Ta tehnologija omogoča, da embalaža postane interaktivna, uporabniku pa omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi vidi navidezne elemente v realnem prostoru. Navidezni objekt je dodan v resnično okolje in si ga je mogoče ogledovati z vseh zornih kotov. Obogatena resničnost je tehnologija, ki širi naš fizični svet in ji doda plasti digitalnih informacij.
Preberi več
24.09.2018
Kljub enodnevnemu premiku termina iz sobote na nedeljo, se je 3. dobrodelnega Skazinega teka Otrok otroku, udeležilo kar 800 otrok, ali 80 več kot lani. Za Društvo celjskih rejnic so tako zbrali kar 9.000 evrov. Po 3.000 evrov donacije pa so v Skazi namenili še Atletskemu klubu Velenje ter Športni zvezi Velenje, ki sta skupaj z ekipo Skaza organizirala odličen in nepozaben dogodek.
Preberi več
15.09.2018
Spletno trgovino Skaza smo v prenovljeni podobi predstavili Sloveniji in svetu konec februarja 2018. Zagotavljamo odlično uporabniško izkušnjo in »mobile friendly« design ter sodobne marketinške pristope. Predstavitev izdelkov v naši spletni trgovini vključujejo videi in drugi interaktivni gradniki. Vso komunikacijo s strankami aktivno povezujemo z drugimi družbenimi omrežji in tako v digitalnem svetu nastopamo v celostni podobi.
Preberi več
06.09.2018
Pridružite se ekipi Skaza kot kadrovski štipendist in skupaj z nami ustvarjajte prihodnost, ki bo presegala pričakovanja okolice.
Nudimo vam edinstveno priložnost, da se ob šolanju učite od naših izkušenih sodelavcev in si pridobite delovne izkušnje na različnih področjih.
Preberi več
17.08.2018
Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Letos organiziramo tek že tretjič. V dosedanjih dveh smo tekli za otroke z Downovim sindromom Delfinčke in Medobčinsko zvezo prijateljev mladine. Letos zbrana sredstva bomo namenili Društvu rejnic celjske regije za letovanje rejniških otrok. Teh je v celjski regiji okoli 150, in marsikateri med njimi še nikoli ni bil na morju. Vsako  leto tečejo otroci do vključno 14. leta starosti, vabljeni pa so otroci in starši iz vse Slovenije.
Preberi več
01.08.2018
Kakovost izdelkov in storitev postaja vsakdanji poslovni in zasebni pojem, ki nas spremlja na vsakem koraku - ko govorimo o kakovosti življenja, hrane, bivanja, dela, produktov, storitev in še bi lahko naštevali. Največji izziv pri definiciji kakovosti se pojavi ob vprašanju kdaj je neka stvar dovolj kakovostna in kako kakovost izmerimo? Teorij o kakovosti je veliko in vsaka izmed njih je pravilna.
Preberi več
26.07.2018
V četrtek, 25.7. je v naših poslovnih prostorih v Ljubljani na Verovškovi 55 potekala podelitev nagrade zmagovalki prvega Skaza blogarskega natečaja. Zgodbe naših blogarjev ste od 15.6. lahko zasledili na družbenih omrežjih in blogih naših izbrancev. Verjamemo, da ste tudi vi našli vsaj eno prepričljivo in navdihujočo piknik zgodbo, ki vas je z uporabnostjo naših izdelkov navdušila. Nas je še posebej navdušila prav ena izmed njih.
Preberi več
20.07.2018
V mesecu juniju se je oddelku marketinga v Skazi pridružila Jasna Potisek, ki je prevzela vodenje tega oddelka.
Preberi več
17.07.2018
V okviru komunikacijske kampanje »Ste za druženje«, ki podpira piknik in kamping doživetja naše znamke Pick&Go in poteka od 15. junija, smo se v ekipi marketinga podjetja Skaza prvič odločili za natečaj z blogerji. Pet izbranih slovenskih blogerjev bo nas in vas poskusilo prepričati z najbolj navdušujočo piknik zgodbo v sliki in besedi. Piknik je seveda le ena od številnih  možnosti in zgodb preživljanja prostega časa v naravi, zagotovo pa med najbolj zabavnimi in popularnimi, ki jih sicer želimo skupaj s sledilci, blogerji, popotniki deliti.
Preberi več
10.07.2018
Globalna konkurenca postaja vse ostrejša, kar predstavlja dodaten izziv ne le ponudnikom storitev, temveč še posebej vsem proizvajalcem različnih produktov in proizvodnih znamk,  tudi v podjetju Skaza. Na trgu so uspešni le tisti, ki so med vodilnimi v produktivnosti in obvladovanja stroškov. Strojni vid ima pri tem ključno vlogo, saj gre za tehnologijo, ki ponuja rešitve za številne izzive v prihodnosti. Tehnologija strojnega vida prinaša vrsto pozitivnih učinkov  v industrijsko proizvodnjo. Izboljšana kakovost, večja zanesljivost, večja varnost in stroškovna učinkovitost so dodane vrednosti, ki so ključnega pomena.
Preberi več
05.06.2018
Prva Evropska strategija za plastiko v krožnem gospodarstvu je bila sprejeta 16. januarja 2018 in bo spremenila pogled na plastiko z vidika načrtovanja, uporabe, proizvodnje in recikliranja v EU. Boljše bo načrtovanje plastičnih izdelkov, obeta se višja stopnja recikliranja plastičnih odpadkov, več in boljša kakovost reciklatov bo pomagala k izboljšanju trga reciklirane plastike.
Preberi več
15.05.2018
Zgodba katere koli znamke se nikoli ne zaključi z narejenim izdelkom, ki je uspešno in pravočasno poslan na trg, med kupce, in tudi primerno medijsko podprt. Zgodba znamke se na trgu šele začne. Je nadaljevanka, ki traja, dokler jo želimo ohraniti aktivno, živo, dinamično, želeno, všečno, uporabno - za ljudi. Tudi zgodba inovativnega, sestavljivega in prenosljivega piknik seta Pick&Go, narejenega iz Eco BIB materiala, v svoji celovitosti zaživi šele takrat, ko svojemu uporabniku ponudi nepozabno doživetje.
Preberi več
07.05.2018
V hitrem tempu sodobnega življenja ima kakovostno preživljanje prostega časa vse večjo veljavo. Čas, namenjen odmiku iz pisarn in od doma, se sicer krajša,  a človek današnjega časa od nas povsem upravičeno pričakuje, da mu bomo zagotovili rešitve, s katerimi bo kakovost teh trenutkov dvignil. V naravi išče ravnovesje v športu, v vseh oblikah rekreacije in drugih outdoor aktivnostih, tudi kulinaričnih. Tudi zato, povsem ekonomsko gledano, ta segment človekovega delovanja izjemno hitro raste. Za športne aktivnosti in druge oblike bivanje v naravi ljubitelji narave potrebujejo pripomočke, ki jim olajšajo sobivanje z naravo. 
Preberi več
03.05.2018
Ena najpomembnejših človekovih pravic v sodobni družbi je pravica do zasebnosti. S pravico do varstva zasebnosti se vsak od nas srečuje vsak dan. Ker se je v svetu, kjer je ogromno osebnih podatkov o nas samih dosegljivih že z enim klikom na spletu, izgubilo zaupanje o nadzoru teh podatkov, sta Evropski parlament in Svet Evropske unije leta 2016, sprejela novo splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, ki začne veljati 25. maja 2018.
Preberi več
04.04.2018
Z dvema razvojno raziskovalnima projektoma stopamo v povsem novo področje. Razvijamo izdelke, ki so reciklati, sisteme za ločevanje ter procese za proizvodnjo tehnično zahtevnih izdelkov z dodanimi naravnimi vlakni. Koristi za to je kar nekaj, kot so višja dodana vrednost na zaposlenega, večja konkurenčnost, več znanja med zaposlenimi, nova delovna mesta za mlade strokovnjake in povezovanje z drugimi institucijami.
Preberi več
22.03.2018
V Skazi posvečamo izjemno pozornost kakovosti izdelkov. Prav zaradi tega sodelujemo z zunanjimi institucijami, ki razpolagajo s specifično opremo, medtem ko nekatere osnovne teste pokrivamo sami. Zaradi kompleksnosti karakterizacije polimernih materialov, granulata, barvil in končnih produktov, običajno sodelujemo s Fakulteto za tehnologijo polimerov (FTPO) iz Slovenj Gradca, katere soustanovitelj je tudi podjetje Skaza. Z njihovim znanjem in analizno opremo je, reševanje izzivov, ki se pojavljajo v času raziskav in razvoja (R&D faze) in kasneje v proizvodnji naših izdelkov, enostavnejše.
Preberi več
24.02.2018
Nova, omejena serija izdelčne linije Contessa za pomlad - poletje 2018. Vrhunski dizajn oblikovalke Ivane Potočnik. Sporočilo Contesse: Pobarvajte življenje po svoje.
Preberi več
14.02.2018
Se vam je že kdaj zgodilo, da so vam novinarji postavili vprašanje, o katerem ste nato še dolgo po tem, ko ste jim odgovorili, razmišljali in se poglabljali v vsebino odgovora?
Pred nedavnim se je to pripetilo meni.
Preberi več
14.02.2018
Že peto zapored sodelujemo na sejmu Ambiente v Frankfurtu, ki bo od 9. do 13. februarja. Sejem je prvi pokazatelj uspešnosti poslovnega leta za vrsto industrij široke potrošnje, zato zanj velja posebna pozornost in dolgotrajne priprave. Naši novi dve prodajni zvezdi, Bokashi Organico Style in nadgrajeni modularni set Pick & Go, inovativna rešitev za piknike, kampiranje in življenje v naravi. Razstavni prostor v hali 1.1., na razstavnem prostoru D79.
Preberi več
14.02.2018
V Skazi smo z odločnimi koraki in novo podobo vstopili v zadnji mesec v letu 2017. Ker se zavedamo, da v podjetju šteje vsak delček, želimo, da tudi zaposleni še naprej rastejo skupaj s podjetjem in da bi z različnimi uspehi presegli pričakovanja vseh udeleženih.
Preberi več
14.02.2018
Podjetje Skaza skupaj s partnerji piše uspešno zgodbo že štirideset let. Naši cilji so visoki in s svojim znanjem, designom ter uporabnostjo želimo preseči pričakovanja vseh, s katerimi sodelujemo. Zavedamo se, da so ponavadi ovire zgolj v nas samih, vendar smo prav tako prepričani, da nam lahko skupaj z našimi partnerji uspe poseči tudi po zvezdah.
Preberi več
14.02.2018
V Vodicah se je v preteklem tednu odvijalo že 9. srečanje županov hrvaških občin in gospodarstvenikov. Namen dvodnevne konference (48 ur) je bila predvsem priložnost za razpravo o različnih temah za razvoj lokalnih skupnosti. Letos je bil v ospredju razvoj lokalnega turizma, lokalna samouprava in gospodarjenje z odpadki. Na srečanju je sodelovalo 350 udeležencev, od tega je bilo 110 predstavnikov občin in okoli 150 gospodarstvenikov iz različnih podjetij.
Preberi več
10.10.2017
Da gremo v Skazi z odločnimi koraki v prihodnost, dokazujejo zadnje kadrovske okrepitve. V preteklem mesecu se nam je pridružila Aleksandra Brank, direktorica marketinga in trženja, tokrat pa predstavljamo novo vodstvo dveh ključnih poslovnih procesov, tehnologije in strateške prodaje.
Preberi več
30.09.2017
30. septembra, na sončno sobotno dopoldne, se ja na Velenjskem jezeru zbralo 720 otrok, mlajših od 15 let, da so tekli na drugem dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku. Skupaj s podjetjem Skaza so zbrali 7.200 EUR, ki jih je prejel Plavalni klub Velenje, da bodo njihovi člani Delfinčki lažje odpotovali na evropsko prvenstvo v Pariz.
Preberi več
25.09.2017
Ljudje smo tako zelo različni. Sedem milijard in pol nas je, vsak drugačen, vsak čisto svoja osebnost. A nič nas ne razlikuje bolj kot dobrosrčnost. S soncem v eni roki ter zlatim smehom v drugi ne zna hoditi vsak. Pa čeprav ni težko, verjemite …
Preberi več
13.09.2017
Skaza je prvi dan sejma MOS v Celju predstavila odlično sodelovanje s hrvaških mestom Osijekom, kjer meščani že dobro leto uporabljajo mini kompostnik Bokashi Organico.
Preberi več
07.09.2017
V Skazi smo nenehno odprti za strokovnjake in sodelavce z dobrimi idejami in skladnih vrednot. Tako je vodenje trženja s septembrom prevzela marketinška strokovnjakinja Aleksandra Brank, ki bo poskrbela za večjo prepoznavnost blagovne znamke Skaza.
Preberi več
31.08.2017
30. septembra 2017 se bo ob Velenjskem jezeru odvil drugi dobrodelni Skazin tek Otrok otroku. Otroci bodo združili moči in tekli za dober namen. Celotni izkušiček bo namenjen Delfinčkom, plavalcem z Downovim sindromom iz Plavalnega kluba Velenje. Plavalci se bodo udeležili Evropskega prvenstva v Franciji.
Preberi več
29.08.2017
Anže Kopitar, eden najboljših slovenskih hokejistov, je skupaj s podjetnikom Jocom Pečečnikom že 7. leto zapored organiziral dobrodeli golf turnir. Na dogodku je bilo zbranih več kot 110.000 evrov.
Preberi več
23.08.2017
Skaza posluje na različnih trgih, med njimi tudi na avstrijskem, kjer v primerjavi z lanskim letom dosegamo 67,5-odstotno rast prodaje lastne blagovne znamke.
Preberi več
04.08.2017
Za nami je uspešno praznovanje 40­letnice delovanja podjetja Skaza. Prekrasen, pa vendar naporen dan, nabit s čustvi in slikami iz preteklosti. Kljub utrujenosti sem še pozno v noč premlevala in razmišljala o vsem, kar se nam je dogajalo ta leta. Veliko smo naredili, prebrodili dve hudi krizi in kljub temu uspešno nadaljevali pot naprej, samo naprej in s kupci, ki nas od začetka spremljajo še danes. Skoraj neverjetno ... ampak, ali je to tudi dobro? Iskreno, ne vem. Vem pa, da sem v vsem tem času, ki je del tudi mojega duhovnega in poslovnega odraščanja, spoznala kar nekaj novih ljudi in spletla veliko novih prijateljstev, z nekaterimi pa smo pretrgali stike in šli vsak svojo pot.
Preberi več
30.06.2017
Zadnji junijski dan smo v Skazi praznovali zaključek šolskega leta in 80 sodelavcem, ki so uspešno zaključili izobraževanja z različnih področij, podelili priznanja in diplome.
Preberi več
23.06.2017
Novi 3D tiskalnik Stratasys F370 bo Skazinim razvojnim tehnologom omogočil lažje in hitrejše brušenje idej. Skazini kupci bodo hitreje prišli do svojih izdelkov, saj se bo z omenjeno tehnološko pridobitvijo skrajšal čas izdelave prototipa. Skazini zaposleni pa so dobili dodaten zagon za delo, saj bodo njihove ideje hitreje postale realnost.
Preberi več
21.06.2017
Skazini sodelavci so se udeležili Oviratlona, atraktivne preizkušnje z ovirami na 8-kilometrski progi, ki je v soboto, 17. junija 2017, potekala v Planici. Pri Oviratlonu ne gre za tekmovanje ali bitko s časom, temveč za preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči ekipe. Oviratlon v Planici je imel tudi dobrodelni pridih, saj so organizatorji 1 evro od vsake plačane prijavnine namenili URI – Soča, za nakup prilagojenih športnih pripomočkov.
Preberi več
19.06.2017
V sklopu Skaza Academy smo izvedli prvo delavnico, ki jo je vodila Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak. Skaza Academy bo skrbela za prenos znanj med sodelavci znotraj podjetja, občasno pa se bodo notranjim predavateljem pridružili tudi zunanji.
Preberi več
08.06.2017
V Skazi prisegamo na znanje. Znanje nam med drugim omogoča, da ideje izbrusimo do ravni, ki preseneti pričakovanje ljudi. Zato zelo spodbujamo zaposlene pri izobraževanju. Skaza je letos prejela bronasto priznanje Učeča se organizacija. Naš sodelavec Andrej Kozan, je prejel priznanje Referena, njegova mentorica Polonca Tratnik pa priznanje Mentor.
Preberi več
29.05.2017
AmCham bo že četrto leto podelilo nagrado Best of the Best s področij inovativnosti, motivacije in odprtosti. Za nagrado se lahko potegujejo podjetja z najboljšimi poslovnimi praksami v gospodarstvu. Letos se je na razpis prijavilo 23 podjetij z 28 projekti. Med podjetji, ki so prišla v finale, je tudi Skaza.
Preberi več
28.05.2017
Skaza je svojo 40. obletnico praznovala tudi s svojimi zaposlenimi. Zanje je pripravila posebni piknik.
Preberi več
25.05.2017
V letu 2017 Skaza praznuje 40. obletnico delovanja. Pomembni jubilej je obeležila s posebnim dogodkom. Na strateško konferenco, posvečeno krožnemu gospodarstvu, je povabila okoli 100 poslovnih partnerjev in drugih gostov, ki so se pogovarjali, kako krožno gospodarstvo vtkati v naše skupno delo.
Preberi več
24.05.2017

V družinskem podjetju Plastika Skaza, ki je po mnenju Londonske borze med tisočimi, ki najbolj navdihujejo Evropo, bodo jutri slovesno praznovali 40-­letnico. Z direktorico podjetja Tanjo Skaza so se v časniku Finance pogovarjali o Skazini poti, uspehih, izzivih in kje se vidimo čez 10 let.
Preberi več
23.05.2017
Pred 40 leti se je v Velenju rodilo družinsko podjetje Plastika Skaza, ki danes dela družbo uspešnim slovenskim podjetjem in šteje več kot 300 zaposlenih. V četrtek, 25. maja 2017 bomo ta jubilej obeležili s posebnim dogodkom.
Preberi več
10.05.2017
Slovenska vlada je regijski obisk v Savinjski regiji začela s strokovnim posvetom v Velenju, ki mu je sledil obisk nekaterih podjetjih. 9. maja je Skaza gostila dr. Roberta Kokalja, veleposlanika in generalnega direktorja Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ).
Preberi več
08.05.2017
Teja Povhe Slamar, vodja Skazine mini družbe projektna pisarna, se je uvrstila v ožji izbor za nagrado mlada projektna managerka 2016, ki jo podeljuje Slovensko združenje za projektni management. Med finalisti za nagrado sta bila še projektna managerja iz Krke in Litostroja Power. Nagrado je dobil Uroš Kušar iz Litostroja Power.
Preberi več
21.04.2017
Leto 2008 je bilo resnično eno izmed prelomnih let. Zame, za Igorja, za celotno podjetje. Čas recesije, odpuščanja zaposlenih, mnogo žalostnih obrazov in emocionalnih trenutkov. Podjetje brez prihodnosti in vizije?
Preberi več
20.04.2017
Kot člani gospodarskega združenja AmCham Slovenia smo se v Skazi odločili, da dvema zaposlenima omogočimo šolanje skupaj z že 8. generacijo AmChamovih mladih profesionalcev, AmCham Young ProfessionalsTM.
Preberi več
19.04.2017
Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je udeležencem 10. Študentske marketinške konference Fanfara, predstavila nov koncept prodaje, ki smo ga izvedli za naš novi produkt Pick&Go.
Preberi več
10.04.2017
Če bi v tem trenutku vedeli, kolikokrat sem se lotila pisanja današnje kolumne, mi ne bi verjeli. Pa ne, da mi gre pisanje težko od rok, ravno nasprotno. Želim pa si, da se vas dotakne. Želim, da si izpišete nekaj pomembnih stavkov, in resnično želim, da vam pomaga pri nadaljnjem delu, ne glede na poklic, ki ga opravljate.
Preberi več
06.04.2017
Nemčija je izjemno pomembno tržišče za družbo Skaza, ki je izrazito izvozno naravnana, saj izvozi več kot 90 odstotkov svoje proizvodnje. Dobro leto je podjetje tudi član Slovensko-nemške gospodarske zbornice, ki pomaga spodbujati medsebojno menjavo in povezovati gospodarstvi obeh držav. Na IEDC – Poslovni šoli Bled so pripravili srečanje na temo digitalizacije in vstopa slovenskih podjetij v četrto industijsko revolucijo. 
Preberi več
31.03.2017
Te kolumne ne bi mogla napisati pred petnajstimi leti, ker enostavno nisem verjela, da ima lahko oseba prav vse, kar si resnično želi, vključno s tem, da lahko postane vzornica mnogim ženskam. Že kot majhna deklica sem srčno verjela in želela voditi ljudi, ekipo, podjetje in hrepenela po spremembah. Nekateri bi celo rekli, da sem bila dokaj naporen otrok. Kajne, mami?
Preberi več
07.03.2017
V letu, ko praznujemo 40. obletnico delovanja, smo na široko odprli svoja vrata in v soboto, 4. marca, sprejeli skoraj 200 obiskovalcev. Dan odprtih vrat je za Skazo odlična priložnost za komunikacijo z lokalno skupnostjo in potencialnimi novimi kadri. Med drugim so si obiskovalci lahko ogledali večino od 12.000 m2 novih poslovnih in proizvodnih prostorov, ki jih je podjetje uredilo v zadnjem letu.
Preberi več
04.03.2017
Ste se kdaj spraševali, s čim se ukvarja eno najuspešnejših družinskih podjetij v Sloveniji? Vas zanima, kaj je nastalo na območju, kjer je nekoč kraljeval Vegrad? Vas mika, da bi postali del Skazine družine?
Preberi več
16.02.2017
Skazina ekipa je tokrat na vodilnem svetovnem sejmu trendov Ambiente, ki je potekal od 10. 2. do 14. 2. 2017 v Frankfurtu, predstavila novo paleto izdelkov pod imenom Skaza style your life.
Preberi več
16.02.2017
15. februarja se je v Ljubljani odvijal že 11. Sales Summit. Med govorci je bila tudi direktorica Skaze, Tanja Skaza.
Preberi več
09.02.2017
Med 10. in 14. februarjem nas boste našli v Frankfurtu, kjer bomo na sejmu Ambiente obiskovalcem predstavljali čudovite novosti, ki nastajajo pod našo blagovno znamko Skaza Style your life.
Preberi več
31.12.2016
Pri Plastiki Skaza verjamejo v zgodbo, v kateri že uporabljeno plastiko vračajo v življenje. Tanja Skaza je odločna, sodobna menedžerka, vodi podjetje Skaza, ki se iz družinskega hitro vzpenja v mednarodno delujoče podjetje.
Preberi več
16.12.2016
Skaza z optimizmom vstopa v leto 2017, ko bomo praznovali 40 let delovanja. Letos bomo ustvarili 34,5 milijona evrov prihodkov, potem ko smo jih lani 31 milijonov. Spomladi bomo dokončali tudi selitev v nove proizvodne prostore.
Preberi več
01.12.2016
Visoka šola za trajnostni razvoj polimerov (VŠTP) iz Slovenj Gradca letos praznuje 10. obletnico ustanovitve. Ob tem jubileju so na šoli pripravili več dogodkov.
Preberi več
15.11.2016
Skrb za okolje je v središču naših usmeritev. Odgovorna raba naravnih virov, uvajanje čistejših tehnologij in zmanjševanje vplivov na okolje. Sistem ravnanja z okoljem ISO 14001:2004 smo uvedli leta 2008, pridobili pa so tudi certifikat IWAY oziroma IKEA WAY.
Preberi več
07.11.2016
Hiter razvoj in močna konkurenca sta razlog, da se morajo podjetja v želji za obstanek hitro odzivati spremembam. Tega se zavedamo tudi v Skazi, zato smo se lotili projekta, s katerim v naše delovanje uvajamo agilni proces dela in ostale procesne izboljšave.
Preberi več
02.11.2016
Francija se je odločila, da bo prva država, ki bo prepovedala plastične kozarce in krožnike za enkratno uporabo. Po novem zakonu bo morala vsa posoda za enkratno uporabo do leta 2020 vsebovati 50 % materialov biološkega izvora, ki se jih bo dalo kompostirati doma. Do leta 2025 se bo ta odstotek zvišal na 60 odstotkov.
Preberi več
11.10.2016

Za nami je prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Skupaj s 420 otroki, ki so se udeležili dobrodelnega teka, smo zbrali 5.100 €, ki jih je Skaza darovala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Denar bodo namenili za otroška oblačila in obutev, nekaterim otrokom pa bodo omogočili obisk različnih dejavnosti, ki jih veselijo.

Preberi več
07.10.2016

V četrtek, 6. oktobra, je v Šolskem centru Celje potekal izbor za regijsko gazelo savinjsko-zasavske regije. V družbi odlične konkurence, ki so jo sestavljala podjetja Petre, Mega M in Plastika Skaza, je naslov že drugo leto zapored osvojila Plastika Skaza.

Preberi več
22.09.2016

Med iskanjem pozitivnih zgodb, povezanih s plastiko, nismo mogli mimo ganljive zgodbe o "železniškem psu" Hudsonu, ki mu je plastična proteza vrnila staro življenje.

Preberi več
09.09.2016

Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je dobitnica nagrade Evropski podjetnik leta 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija.

Preberi več
02.09.2016

Publikacija European CEO je podelila nagrado Evropski podjetnik 2016 za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija. V Skazi zopet slavimo, saj je naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak osvojila prvo mesto in si prislužila nagrado.

Preberi več
30.08.2016

Naša izvršna direktorica Ana Laura Rednak je nominirana za nagrado Evropski podjetnik leta za vzhodno Evropo 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) v kategoriji predelovalna industrija, ki jih vsako leto izbira priznana publikacija European CEO. Bila je izbrana med TOP 3!

Preberi več
29.08.2016

"Življenje s Cuisine je zabavno, drzno in navdihujoče. Cuisine je igra domišljije. Prednost naših barvitih izdelkov je v njihovih neštetih barvnih kombinacijah." Najdite C! Cuisine na pariškem sejmu Maison&Objet med 2. in 3. septembrom 2016.

Preberi več
24.08.2016

Ljudje razvijamo različne tehnologije, da bi izboljšali naša življenja na različnih področjih. Veliko dela je vloženega tudi v odkrivanje novih, bolj obstojnih materialov. Ste že slišali za plastične ceste?

Preberi več

Priljubljeni