5 zabavnih aktivnosti za lepši dan | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

5 zabavnih aktivnosti za lepši dan

26.03.2020

V družabnih igrah uživa cela družina

Se vam dogaja, da otroci tekmujejo za vašo pozornost? Stresno delo, stalno pomanjkanje časa, služba, služba, služba… skratka prezaposlenost velikokrat privede do tega, da se naši otroci počutijo zapostavljene. In ravno zdaj je pravi čas, da se posvetimo svojim najmlajšim. Otroci imajo najraje družabne igre, drži? In ne glede na starost, je vedno priporočljivo trenirati svoj spomin. Zakaj? Z igro Spomin lahko:
  • izboljšamo koncentracijo,
  • treniramo možgane,
  • treniramo vizualni spomin,
  • krepimo hitrejše razmišljanje/ sklepanje,
  • postanemo natančnejši,
  • treniramo osredotočenost,
  • izboljšamo sposobnost iskanja podobnosti in razlik,
  • izboljšamo besedišče,
Lahko si natisnete »Skaza spomin« ali ga izdelate sami, v izdelavo pa vključite svoje otroke. Vzemite trši papir, nanj narišite mrežo s kvadrati 5 x 5 cm. Otroci naj v kvadrate narišejo različne predmete, živali, rastline… karkoli jim pade na pamet. Seveda morata po dva kvadrata vsebovati enako risbico. Nato vse skupaj le že izrežite in začnite trenirati svoj spomin. Prenesi in natisni Skazastičen spomin tukaj ali s klikom na sliko spodaj. 


 

Postanite del čisto prave kuharske oddaje

Ste ljubitelji televizijskih kuharskih oddaj? Kuhanje je vroča tema. Pravzaprav so kuharske oddaje v teh časih tako priljubljene, da obstajajo televizijske mreže, ki predvajajo samo oddaje o kuhanju. Izberite recept, ki ga želite poskusiti. Pretvarjajte se, da gostujete svojo kuharsko oddajo in si jo posnemite s telefonom. Poskrbite, da bo na tak ali drugačen način sodelovala celotna družina. Zagotovo se boste med gledanjem družinske epizode nasmejali od srca.
Če želite, da se nasmejimo tudi mi, vas vabimo, da delite svoj mini video, posnet s telefonom, z nami na našem družbenem omrežju Facebook.
 

Uredite si svoj zeleni kotiček

Danes večino časa preživimo ob delu in obveznostih, zato so prosti trenutki postali »svetišče« našega življenja. Želimo, da se v njih izpolnimo, sprostimo, nasmejimo, poskrbimo za svoje zdravje, smo kreativni in inovativni, doživimo nekaj novega in predvsem, da se družimo s svojimi najdražjimi. Aktivno preživljanje prostega časa v naravi je postalo nepogrešljivi del življenja v vsaki družini. Ob vikendih obiščemo in raziskujemo kotičke v naravi, počitnice nas vabijo na camping, glamping ali potovanja z avtodomom. Včasih pa je najbolj priročno mesto za druženje in aktivnosti kar naš vrt, zeleni kotiček našega doma. Pred nami so toplejši dnevi in morda je čas, da si uredite svoj zeleni kotiček. Pri tem pa se spomnite na zelene izdelke iz okolju prijaznih materialov.
 

 

Poskrbite za svežino garderobnih omar in reciklirajte stara oblačila

Koliko časa že niste oblekli določenega kosa oblačila? Izkoristite te dni za to, da prevetrite svoje omare. Preglejte in odstranite vsa oblačila, ki jih niste nosili v zadnjem letu dni. Sigurno lahko vsaj katero od teh oblačil predelate, ga polepšate s kakšnim okraskom ali pa ga uporabite za izdelavo novega kosa nakita. Tukaj najdete veliko zanimivih idej.

 
Poskrbite za svoje telo

Telesna aktivnost je ključnega pomena za vzdrževanje zdravega duha v zdravem telesu. Študija Univerze v Kanadi je ugotovila, da že 30 minut gibanja na dan zelo pozitivno vpliva na izboljšanje zdravja. To ne pomeni, da se je potrebno odpraviti v fitnes ali na desetkilometrski tek.  Gibate se lahko tudi doma. Pospravljanje, pomivanje, sesanje, čiščenje hiše ali stanovanja je le nekaj aktivnosti, s katerimi boste naredili nekaj dobrega tako za svoj dom kot tudi zase. V kolikor pa bi kdo želel še kakšno dodatno krepitev moči, predlagamo, da si pomagate z pripomočki, ki jih najdete doma. Kakšna steklenica za vodo je lahko čisto prava utež. Ob tem pa se spomnite, kako zelo pomembno je skrbeti za ustrezno hidracijo, zato pijte veliko vode.

Arhiv novic


NE SPREGLEJTE

Favourites