800 tekačev skupaj s podjetjem Skaza zbralo kar 9.000 EUR | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

800 tekačev skupaj s podjetjem Skaza zbralo kar 9.000 EUR

24.09.2018

Kljub enodnevnemu premiku termina iz sobote na nedeljo, se je 3. dobrodelnega Skazinega teka Otrok otroku udeležilo kar 800 otrok, ali 80 več kot lani. Za Društvo celjskih rejnic so tako zbrali kar 9.000 evrov. Po 3.000 evrov donacije pa so v Skazi namenili še Atletskemu klubu Velenje ter Športni zvezi Velenje, ki sta skupaj z ekipo Skaza organizirala odličen in nepozaben dogodek. 
Premik dogodka na nedeljo in hladnejše vreme, nista vplivala na že 3. Skazin dobrodelni tek. Teka se je namreč udeležilo kar 800 nasmejanih otrok, ki so polni energije čakali na svoj start.
Po registraciji, kjer je vsak tekač dobil svojo majico in nahrbtnik z darili, so sledile različne otroške delavnice. Otroci so se zabavali ob premagovanju različnih ovir na poligonu, skakali na napihljivi igralih ali pa se odločili za poslikavo obraza. Nekateri si bodo svojo udeležbo na teku zapomnili zaradi fotografije v posebnem foto kotičku.
 
Tek je tako kot vsako leto potekal v štirih skupinah. Letošnja novost je bila kategorija mamic in očkov z vozički. Najmlajši tekač v vozičku je štel samo 7 mesecev. Za dobro ogrete tekače je letos poskrbela Mojca iz Plesne šole M dance, ki je dodobra ogrela množico pred odrom. Na letošnjem teku sta se vsem kot ambasadorja dogodka, pridružila tudi slovenska olimpijca, Primož Kozmus in Lucija Polavder, ki sta odtekla vsak svoj krog. Po zaključenem teku so otroci z roko v roku pritekli v cilj, kjer so dobili medalje.
 
Z zbranimi startninami in donacijo podjetja Skaza v enaki višini ter z donacijo podpornikov, so lahko Društvu celjskih rejnic podarili kar 9.000 evrov. Vsa zbrana sredstva, bodo rejnice porabile za risanje nasmehov na otroških obrazih. Vse njihove rejence, kar okoli 150 jih imajo, bodo prihodnje leto popeljale na morje. Nekateri med njimi bodo morje videli prvič in tudi včeraj so se lahko vsi zbrani še enkrat več prepričali, da gre donacija na pravi naslov.
 
To pa niso vse donacije, ki so bile v nedeljo podeljene. Ker sta pri organizaciji dogodka ogromno pomagala Atletski klub Velenje in Športna zveza Velenje, smo vsakemu od njiju podarili donacijo v vrednosti 3.000 evrov. Za vso pomoč smo vsem članom društev izredno hvaležni.
 
Po tekih je navdušeno množico razveselil tudi nastop skupine BQL. Anej in Rok sta naredila pravi žur in otroci uživali od prepevanju njunih uspešnic.
V podjetju Skaza so hvaležni za sponzorsko podporo res številnim partnerjem in sponzorjem dogodka. Tudi zato so otroci domov odnesli lepa in uporabna spominska darila.
 
Se vidimo na 4. Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku čez leto dni.
 
Najlepša hvala vsem!
 
Zmagamo, ko si pomagamo.

Arhiv novic

Favourites