Dobro raste iz dobrega | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Dobro raste iz dobrega

07.05.2019

Ste kdaj pomislili, kako eko življenjski slog vse bolj prevzema in navdušuje osveščene prebivalce mest? In jih res! Tudi v mestih se hitro in množično razvija trend urbanega eko lifestyla. Ljudje se vse bolj zavedamo pomena zdravega načina življenja, ki vključuje zdravo prehrano ter oskrbo z biološko pridelanimi živili. Marsikdo si uredi svoj mini zeleni kotiček tudi doma, na svojem balkonu ali pa kar na okenskih policah, kjer lahko vzgaja svoja zelišča, osnovno vsakodnevno zelenjavo in druge rastline, ki ga razveseljujejo s svojo lepoto. Na ta način se učimo o naravi, smo ustvarjalni in uživamo sadove svojega dela, ki nas napolni in sprosti po naporni službi.
 
Odgovoren, zelen življenjski slog ustvarja tudi mnogo skrbno zbranih bioloških odpadkov. Ti predstavljajo večno neprijetnost v naših kuhinjah. Tlačimo jih v posode, ki se še kako prekmalu napolnijo in kaj hitro iz njih zaveje neprijeten vonj, ki pa zelo prija nadležnim insektom. Velikokrat takšne kompostne posode kvarijo izgled naše moderne kuhinje, zato jih skrivamo po kotih in v omarah. Nihče od družinskih članov pa tudi ni srečen, kadar je zadolžen za praznjenje bioloških odpadkov.

Revolucija v glavah in ravnanjih- Bokashi organko 2

Bokashi Organko 2 predstavlja popolni odgovor na zagate urbanega eko potrošnika. Združuje vrhunsko estetiko z dovršeno uporabnostjo. Je presežen izdelek v vseh pogledih in prinaša revolucijo v naših glavah ter ravnanju. Težko si predstavljamo, da bi kompostirna posoda postala okras naše kuhinje. Vendar nam je v podjetju Skaza uspelo narediti prav to. Ta izjemen oblikovalski dosežek je bil nagrajen s prestižno nagrado Red Dot Award! Oblika Bokashi Organka 2 je izjemno moderna in čista, takoj je jasno, da gre za prestižen izdelek, ki ga radi pokažemo tudi drugim. Toliko raje, ker ta oblika v sebi skriva dovršeno in inteligentno praktično rešitev. Pa to ni edino priznanje! Na največjem sejmu izdelkov široke potrošnje Ambiente 2019, je bil uvrščen med 26 inovativnih rešitev Solutions 2019, ki jih odlikuje inovativnost in kreativnost, ki uporabnikom rešuje vsakdanje izzive.
 
Velika notranja posoda omogoča kompostiranje velike količine organskih odpadkov. Unikatna tlačilka ta proces še dodatno optimizira. Prava čarovnija pa se zgodi, ko našim biološkim odpadkom dodamo posip s koristnimi mikroorganizmi, ki pospešujejo proces razgradnje (s čimer se dodatno sprošča prostor za nove biološke odpadke) in hkrati preprečujejo nastajanje neprijetnih vonjav. Ta posip omogoča, da iz kvantitete nastane kvaliteta – biološki odpadki se spremenijo v osnovo za prvovrsten kompost in koristno fermentacijsko tekočino, ki je odlična za zalivanje rastlin ali kot okolju prijazna tekočina za naše odtoke. Vsak segment je izdelan inteligentno in domišljeno, tako da je rokovanje enostavno in nadvse zanimivo. Najbrž je povsem odveč je dodati, da je Bokashi Organko 2 tudi sam po sebi del ekološkega kroženja materialov, saj je popoln reciklat.
 
Bokashi Organko 2 nas s svojo krožno dinamiko ozavešča o nenehnem kroženju življenja. To, kar odmre, zamenja svojo formo in se spremeni v tisoč nevidnih gradnikov, ki omogočajo novo življenje. Vse je med seboj povezano. Uči nas o harmoniji v naravi, o zelenem krogu ravnovesja, o obilju; uči nas tudi o preobrazbi  življenja v življenje. Le iz dobrega lahko zraste dobro! Proces razgradnje je v resnici darovanje življenja – življenju. »Bokashi Organko 2 obogati življenje«, kar je tudi globalno sporočilo kampanje, s katero se znamka podaja na svetovno pot.
 
 

 
Ne bodite le opazovalci

V kampanji Good grows from good je mesto in prostor vse, z veliko dodano vrednostjo. Z video vsebinami, ki zelo nazorno, poučno in zanimivo prikazujejo ravnanje z Bokashi Organkom 2, podpiramo širitev znanja in zavedanja o domačem kompostiranju, o zbiranju bioloških odpadkov, od začetnikov do izurjenih. Prav enostavno in zabavno.
 

 
Ljubitelji domačega vrtnarjenja boste lahko zasadili svoja ekološka semena, ki ji boste dobili kot darilo ob nakupu svojega Bokashi Organka 2. Vabimo vas, da sodelujete tudi v fotografskem natečaju Urban Garden in se potegujete za super nagrado MIDI Sprout (Data Garden). Preprosto, fotografirajte svoj 'urbani vrt' in ga objavite na Instagram profilu. Označite nas na fotografiji # photo –  @skaza_bokashi_organko. Nagradili bomo tudi izžrebance med naročniki na naše novičke, vsak mesec pa razveselili še enega urbanega vrtičkarja z multicolor kozarčki. Veliko žrebanje sledi v avgustu 2019!
 
Pospešeno in z velikim uspehom širimo mrežo ambasadorjev. Tkemo močna poslovna zavezništva po svetu, smo odprti za nove širitve in partnerjem zagotavljamo zanesljivo, kreativno podporo. Ta je namenjena prav vam, ki ste se odločili postati nosilci globalnih zelenih idej. Zato stopite naprej, da vas vidimo in slišimo. Obogatite tudi sebe, v Bokashi Organku 2 boste našli celovito modrost narave.

Arhiv novic

Favourites