Donirali smo posebne pripomočke za udobnejše nošenje zaščitnih mask | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Donirali smo posebne pripomočke za udobnejše nošenje zaščitnih mask

24.04.2020

V Skazi verjamemo, da zmagamo, ko si pomagamo, zato smo se nemudoma odzvali pobudi platforme KO-OPERATIVA, ki jo upravlja Klub podjetnikov Zlatorog Celje in se pridružili njihovemu projektu »glavnički za zaščitne maske«. Z veseljem smo ponudili svoje znanje, materiale in tehnično opremo ter s pomočjo 3D tiskalnika izdelali posebne plastične pripomočke, ki močno olajšajo nošnjo zaščitnih mask najbolj izpostavljenim v tem trenutku – zdravstvenim delavcem, policistom, gasilcem in trgovcem. Prvi del naše donacije pripomočkov, ki so zaradi svoje edinstvene oblike dobili ime »glavnički«, je namenjen celjskemu domu za starejše.

Če si še pred nekaj meseci ne bi predstavljali, kako pomembno vlogo bodo odigrale zaščitne maske, verjetno njihova uporaba na javnih mestih vsaj še za nekaj časa ostaja naša realnost. Žal pa njihova dolgotrajna nošnja nikakor ni udobna, česar se najbolj zavedajo tisti, ki so najbolj izpostavljeni – zdravstveni delavci, gasilci, policisti in trgovci. S prošnjo za pomoč so se na nas obrnili člani sekcije mladih Kluba podjetnikov Zlatorog Celje, ki so zagnali projekt KO-OPERATIVA in predlagali izdelavo drobnih pripomočkov, s katerimi je nošnja zaščitnih mask veliko bolj prijetna.
 

Njihovi pobudi smo se z veseljem odvali in se pridružili projektu. Naši strokovnjaki so skrbno preučili načrte, izbrali potrebne materiale ter s pomočjo 3D tiskalnika pričeli z izdelavo tako imenovanih »glavničkov«. Naša donacija bo razdeljena v več delov, od katerih prvi zajema 100 »glavničkov«, ki jih bodo prejeli v Domu ob Savinji Celje. Vemo, da prav zaposleni v domovih za starejše občane te dni opravljajo izjemno pomembno nalogo, saj so najstarejši najbolj ogroženi ter dovzetni za okužbo. S tem se jim želimo zahvaliti za vso požrtvovalno delo, ki ga opravljajo v teh izrednih razmerah, hkrati pa jim slednjega vsaj nekoliko olajšati z zmanjšanjem neugodja in bolečin zaradi večurne nošnje zaščitnih mask.

Pozdravljamo odlično in plemenito idejo projekta KO-OPERATIVA, saj smo prepričani, da je medsebojno sodelovanje v teh dneh še kako pomembno. S skupnimi idejami, povezovanjem in izmenjavo znanja lahko dosežemo marsikaj, predvsem pa smo lahko drug drugemu v oporo v tem času, polnem izzivov. 
 
 

Arhiv novic

Favourites