Intervju z Ano Lauro Rednak | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Intervju z Ano Lauro Rednak

09.09.2016

Skazina izvršna direktorica Ana Laura Rednak je dobitnica nagrade Evropski podjetnik leta 2016 (European CEO Entrepreneur Of The Year 2016) za vzhodno Evropo v kategoriji predelovalna industrija.

Ana Laura, kako se počutite ob prejemu takšne nagrade je pri 38 letih?

Leta 2008, ko sem se pridružila podjetju Skaza, si niti v sanjah nisem predstavljala, da bom že pri 38-ih letih posegala po najboljših evropskih priznanjih, kot je European CEO Enterpreneur Of The Year. Ambicioznost, drznost in avtentičnost so vrline, ki so me takrat pripeljale v okolje, v katerem še danes uživam v vsakodnevnih odločitvah, v katerem mi učenje predstavlja odpiranje novih priložnosti in v katerem dejansko živim svoje sanje. Komisija mi je odločitev za prvo mesto sporočila osebno. Še danes mi v glavi odzvanjajo besede, da mi je prvo mesto prinesla kombinacija moje osebnosti, rezultatov podjetja in drznosti v strategiji prehoda v lastno znamčenje. 

Kaj je potrebno za uspeh?

V poslovnem svetu ni prostora za mencanje. Po štirinajstih dneh dela v podjetju sem spakirala kovčke in odšla s tehničnim slovarjem na letalo ter v svet po nove posle, s ciljem, da  spoznam, kdo so sploh naši kupci. Prvi sestanki so bili izredno naporni, ampak navdihujoči. Domov sem prinesla neprecenljive informacije, s katerimi smo lahko skupaj z ekipo izredno hitro implementirali spremembe ter nadgradili celotno poslovanje v smeri višje dodane vrednosti za kupce. Danes moraš  biti prisoten povsod, na spletu, družbenih omrežjih, na sejmih, konferencah. Poskrbeti moraš, da te bodo pravi ljudje našli ob pravem času. In ko dobiš priložnost, se ne smeš prestrašiti, ampak jo moraš zgrabiti in izkoristiti.

Zakaj je Londonska borza izbrala Skazo za eno od 1000 podjetij, ki navdihujejo Evropo?

Rada bi poudarila, da Skazina vizija ne temelji zgolj na poznavanju kupca, ustvarjanju inovativnih izdelkov iz okolju prijazne reciklirane plastike in vlaganju v razvoj, ampak temelji tudi in predvsem na vlaganju v mlade. Mladi so neobremenjeni, njihove misli pa neomejene. Ker v njih vidimo velik potencial, jih v Skazi vključujemo v številne projekte, s katerimi jim dajemo možnost pridobivanja dragocenih praktičnih izkušenj, ki jim višajo stopnjo zaposljivosti.

Zakaj imate radi delo z mladimi?

Ko delam z mladimi, v njih vidim sebe. Danes globoko spoštujem delo izjemnih mentorjev, ki sta se ukvarjala z menoj. Tanja in Igor. Lastnika podjetja. Nikoli nista popuščala, vedno sta si vzela čas zame in za mojo kariero, pa čeprav ne nosim priimka Skaza. Ambiciozni mladi potrebujejo usmeritve, potrebujejo nekoga, s katerim jim bo lažje poseči po sanjah, tokrat njihovih. Veliko študentov, ki so sodelovali na Skazinih izzivih, mi je povedalo, da sem jim zaradi svoje predanosti in strasti do dela tudi vzor, vir navdiha. To je bilo, mimogrede, tudi eno izmed meril, ki jih je pri izboru dobitnika nagrade Evropski podjetnik leta 2016 upoštevala strokovna komisija publikacije European CEO.

Arhiv novic

Favourites