Kaj pomeni prepoved plastike za enkratno uporabo za plastično industrijo? | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Kaj pomeni prepoved plastike za enkratno uporabo za plastično industrijo?

02.11.2016

Francija se je odločila, da bo prva država, ki bo prepovedala plastične kozarce in krožnike za enkratno uporabo. Po novem zakonu bo morala vsa posoda za enkratno uporabo do leta 2020 vsebovati 50 % materialov biološkega izvora, ki se jih bo dalo kompostirati doma. Do leta 2025 se bo ta odstotek zvišal na 60 odstotkov.

Kaj pomeni prepoved za podjetja, ki v Franciji prodajajo plastične kozarce in krožnike?

Ker zahtev po lažje razgradljivi plastiki nima samo Francija, ampak že tudi nekatere multinacionalke, kot na primer Ikea, se bo treba čim prej prilagoditi trgu. V nasprotnem primeru bodo podjetja težko ostala konkurenčna. Kot kažejo različne napovedi, bo leto 2020 prelomno.

Če bodo podjetja iz plastične industrije želela ostati v igri, morajo že danes budno spremljati spremembe na trgu. Vlagati je treba v zaposlene, ti bodo svoje znanje vložili v razvoj izdelkov, ki si jih trg želi. Plastične izdelke za enkratno uporabo bodo zamenjali izdelki za večkratno uporabo, ki so prijazni našemu zdravju in okolju.

Povezovanje tehnologije, narave in človeka

Ljudje se tako v zasebnem kot v poslovnem življenju vse bolj zavedamo pomena svojih dejanj, ki vplivajo na okolje. Zaradi klimatskih sprememb in onesnaženja Zemlje uporabljamo svoja znanja tako, da razvijamo tehnologijo, ki bi tesneje povezala človeka z naravo. Zato vse večji poudarek dajemo tudi na pridobivanje energije iz obnovljivih virov (pridobivanje elektrike s pomočjo sonca, vetra, plimovanja), spodbujanje krožnega gospodarstva, ponovne uporabe itd.

Preglejte dokument, ki ga je sprejela Francija o prehodu na zeleno energijo: Energy transition for green growth act.

Vir: CNN
Foto: Meir Roth

Arhiv novic

Favourites