Kako lahko tudi vi pomagate varovati naš planet? | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Kako lahko tudi vi pomagate varovati naš planet?

04.08.2020

Varovanje okolja je pojem, ki zajema varovanje voda, zemlje in zraka, ravnanje z odpadki, komunalne storitve in vzdrževanje infrastruktur. Na prvi pogled izgleda, da je stanje okolja v Sloveniji dobro, a ko pogledamo podrobneje, opazimo, da je potrebno še veliko storiti na tem področju.
 

Zakaj? Ker je Zemlja naš edini dom.

Vsi si želimo čistega okolja. To je bistvenega pomena za zdravo življenje, saj imamo radi neokrnjeno naravo, ki jo izkoriščamo tudi za športne aktivnosti. Če za okolje ne bomo skrbeli, se bomo morali srečevati z onesnaženostjo, ki bo močno vplivala tako na naše počutje, kot na okolje.
 
V Sloveniji imamo možnost živeti s štirimi letnimi časi. Stabilno vreme, ki je med drugim tudi posledica varovanja okolja, bo to raznolikost ohranilo. Prav tako smo privilegirani z biotsko raznovrstnostjo, kvalitetno hrano, pitno vodo, čistim zrakom … In vse to si želimo tudi za naše potomce.
 

Kako? Z majhnimi koraki.

Morda imate občutek, da posameznik ne more storiti veliko za varovanje okolja, pa vendar temu ni tako. Prav vsak od nas lahko z majhnimi koraki naredi veliko, in to s preprostimi vsakdanjimi triki.
 1. V svetilke namestite varčne žarnice.
 2. Perilo perite pri nižjih temperaturah, s čimer boste prihranili kar 80 % energije.
 3. Perilo sušite na svežem zraku ali na stojalu v vašem domu.
 4. Z vodo, v kateri ste oprali solati, lahko zalijete rože in varčujete z življenjsko tekočino, ki je na naših tleh še vedno brezplačna.
 5. Med krtačenjem zob zaprite vodo.
 6. Umazane posode ne perite pod tekočo vodo, ampak se zorganizirajte tako, da boste detergent pod na koncu le sprali.
 7. Skrajšajte čas prhanja na največ 10 minut.
 8. Stare brisače in majice raztrgajte na manjše kose in jih uporabite ob naslednjem čiščenju kot krpe.
 9. Ponovno uporabite steklene kozarce vloženih živil in plastičnih jogurtov.
 10. Pohištvo namestite tako, da boste karseda izkoristili naravno svetlobo.
 11. Ločujte odpadke in reciklirajte.
 
V podjetju Skaza se zavedamo problematike onesnaževanja okolja in pomena večkratne uporabe plastike, zato je kar 85 % izdelkov lastne blagovne znamke narejenih iz recikliranih ali bio-osnovanih materialov. Trudimo se biti korak pred drugimi na poti v prihodnost, zato sodelujemo v razvojno-raziskovalnih projektih, s katerimi vstopamo v nova področja varovanja okolja.

Arhiv novic

Favourites