Med 10 nominirankami za Inženirko leta 2020 tudi naša dr. Branka Viltužnik | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Med 10 nominirankami za Inženirko leta 2020 tudi naša dr. Branka Viltužnik

12.11.2020

Znanih je 10 nominirank za Inženirko leta 2020, ki predstavljajo največji potencial, da so s svojim delom in osebnostjo lahko zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. S ponosom sporočamo, da je ena od nominirank tudi naša dr. Branka Viltužnik, vodja raziskav in inovacij, ki s svojim optimizmom, žarom in strokovnostjo navda vsakega, ki se ji približa.

Letošnji izbor je rekorden, saj je na razpis prispelo kar 53 prijav. Skupno so tako v treh letih izbora v register skupnosti slovenskih inženirk vpisali že 103 izjemne posameznice. Inženirka leta 2020 bo znana na slavnostni prireditvi 6. januarja 2021. 

V središču tretjega slovenskega izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, temveč njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. Namen izbora je čim širša in učinkovita družbena promocija inženirk, med katerimi ena prejme priznanje Inženirka leta. Tudi letošnje glavno merilo izbora nominirank je bila raznolikost: glede na izobrazbo, starost, organizacijo oz. zaposlovalca, področje dela, dosedanjo pojavnost in poklicno usmeritev. Po tem merilu odkrivajo potencial pestre izbire poklicne poti, ki jo omogoča inženirski poklic, in kaj vse lahko inženirke na svoji poklicni poti dosežejo.

Med letošnje nominiranke za Inženirko leta 2020 so uvrščene:
  • Branka Viltužnik, vodja raziskav in inovacij v podjetju Plastika Skaza d.o.o.; 
  • Elizabeta Škrget, raziskovalka in razvijalka receptur v podjetju Lek Veterina d.o.o.;
  • Jasna Marušić, razvijalka programske opreme v podjetju Cosylab d.d.;
  • Katja Smolič, skrbnica tehnične dokumentacije v podjetju Iskra Pio d.o.o.;
  • Lea Pilić, tehnolog robotik v podjetju LTH Castings d.o.o.;
  • Monika Koroša, samostojna tehnologinja v podjetju Krka, d. d.;
  • Patricija Krt, tehnologinja za inovacije in kakovost v podjetju Pivovarna Laško Union d.o.o.;
  • Sara Fink, koordinatorka e-mobilnosti v podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.;
  • Saša Vrhovec Hartman, daktiloskopinja na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju na Ministrstvu za notranje zadeve;
  • Špela Bolka, vodja tehnologije v podjetju Hidria d.o.o.
 

Dr. Branka Viltužnik se zavzema za spremembo v svetu plastike

Branka vodi oddelek raziskav in inovacij, kjer skrbi za razvoj ter karakterizacijo novih naprednih trajnostnih materialov. Vzporedno z novi­mi trajnostnimi materiali s sodelavci razvija in vpeljuje tudi nove napredne tehnologije, kot so strojni vid, umetna inte­ligenca, veriženje podatkovnih blokov idr. Vodi in implementira zahtevne rešitve v skladu s konceptom Industrija 4.0, v sklopu katere v podjetju razvijajo nove inteligentne senzorske sisteme za plastične izdelke.

V svojem okolju se Branka ne ozira na stereotipe: »Ženske v moškem poklicu lahko veliko spremenimo s svojo žensko energijo, nežnostjo in intuicijo.« Pri delu in sodelovanju s tehniškimi fakultetami se pogosto srečuje z dekleti, ki jim s svojo zgodbo dokaže, da so ženske lahko zelo uspešne tudi na tehničnem področju.

V podjetju Skaza ne čakamo do 6. januarja 2021, ko bo znana zmagovalka za Inženirko leta 2020, temveč ti, Branka, že zdaj sporočamo, da smo nate izjemno ponosni in nas v srcu prijetno poboža, ko pomislimo na tvoje izredne uspehe, zanos, energijo, ki nam jo nudiš, in strokovno znanje, ki ga z nami deliš.

Za nas si že zdaj prava zmagovalka!

Arhiv novic

Favourites