Mladim pomagamo do prvih zaposlitev | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Mladim pomagamo do prvih zaposlitev

10.09.2014

Več kot 15. 0000 mladih se je na zadnjo počitniško soboto, v ljubljanskem parku Tivoli zabavalo na že 13. Žuru z razlogom. Izkupiček, ki so ga mladi prispevali z vstopnino z namenom,  je prejel projekt  zaposlitvenih klubov za mlade Zavoda Nefiks. Novost letošnjega Žura z razlogom je objava razpisa delovnih mest za mlade, tej pobudi pa se je pridružil tudi Plastika Skaza d.o.o.
Letošnji Žur z razlogom želi spodbuditi zaposlovanje mladih. Zato gredo sredstva, zbrana v okviru letošnjega dogodka, v roke Zavodu Nefiks za izvedbo zaposlitvenih klubov za mlade v sezoni 2014/2015. Cilj zaposlitvenih klubov je mladim pomagati pri povečanju njihove zaposljivosti in vzpostavljanju stikov s potencialnimi delodajalci.
Posebnost tokratnega dogodka pa je objava prostih delovnih mest, ki so jih posebej za mlade razpisali v 14 podjetjih.
“Zavedamo se pereče problematike mladih s prvo zaposlitvijo – s to akcijo bomo omogočili 4 mladim, ki še niso bili zaposleni, da začnejo pridobivati izkušnje v našem podjetju. Nudili bomo zaposlitve na delovnem mestu logist, skrbnik ključnih kupcev, razvojni konstrukter in tehnolog.” je povedala Laura Rednak, direktorica komerciale in financ  v podjetju Plastika Skaza d.o.o.
»Razpis je novost letošnjega Žura z razlogom, s katero želimo mladim pomagati do zaposlitev, saj brezposelnost mladih pri nas večja kot kdajkoli prej. Veseli smo, da se je na našo pobudo odzvalo tudi podjetje Plastika Skaza d.o.o. in skupaj s preostalimi podjetji smo za mlade odprli 18 novih delovnih mest,« je dejala Eva Aljančič, direktorica prodaje in  marketinga v Si.mobilu.
Podjetja, ki so na Žuru z razlogom objavila nova delovna mesta za mlade iskalce zaposlitve, so poleg Plastike Skaza in Si.mobila tudi Atlantic Grupa, Studio Moderna, Skupina Panvita, Sportina Group, POP TV, Mercator, SRC, Zavarovalnica Tilia, časnik Finance, Knauf Insulation, Adriatic Slovenica, Steklarna Hrastnik in Si.mobil. Več informacij o razpisanih delovnih mestih skupaj s pogoji za prijavo je na voljo na spletnem mestu www.orto.si/zurzrazlogom. Mladi lahko oddajo prijavo med 30. 8. in 14. 9. 2014.

Pobudnik Razpisa za prve zaposlitve mladih je ORTO. Žur z razlogom je projekt znamke ORTO.

Arhiv novic

Favourites