Na sejmu Maison&Objet v Parizu odeti v nove trendi barve | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Na sejmu Maison&Objet v Parizu odeti v nove trendi barve

19.12.2019

Skaza bo v začetku leta 2020, med 17. in 21. januarjem obiskala mednarodni sejem Maison&Objet v Parizu, namenjen predstavitvi trendov prihodnosti iz različnih sektorjev, kot so oblikovanje, kuhinjski pripomočki, dekor, tekstil in drugi. Na sejmu bomo  predstavila trajnostne produkte, kot celovito rešitev za osveščen življenjski slog. Sejemski prostor smo si zamislili kot posebno predstavitev izdelkov, kjer bo moč videti tudi video projekcije, interaktivno aplikacijo in napoved novosti, kar bo enotno zaokrožilo izkušnjo njihovega trajnostnega poslanstva.

Kot osrednjo trajnostno rešitev bomo izpostavili kuhinjske kompostnike Bokashi Organko in Bokashi Organko 2, ki omogočajo kompostiranje bioloških odpadkov, zero-waste življenjski slog, krožno gospodarjenje z odpadki in urbano eko vrtnarjenje. Kompostniki bodo tokrat prvič odeti v trendi nove barve, s katerimi žellimo še dodatno približati kuhinjske kompostnike uporabnikom.
 

Ti so namenjeni osveščenim ljudem v urbanih središčih, ki potrebujejo v svojih kuhinjah učinkovito rešitev za ravnanje z biološkimi odpadki. Z vrhunsko obliko in barvitostjo se kompostniki Bokashi Organko podajo k vsaki kuhinji, njihova funkcionalnost pa jih dela nepogrešljive. Kompostniki ne prepuščajo neprijetnih vonjav in ne privabljajo mrčesa, količino bioloških odpadkov pa zmanjšajo kar do 25 %, s čimer se zmanjša tudi ogljični odtis gospodinjstva. Zaradi izjemnega dizajna je Bokashi Organko prejel že kar nekaj prestižnih nagrad. Med njimi so RED DOT AWARD za produktni dizajn 2019, Solution 2019 na sejmu Ambiente, ki jo podelijo najboljšim rešitvam za dom, kot zmagovalec pa je blestel tudi na BIG SEE DESIGN AWARD 2019.
 
 
Danes smo v podjetju povsem usmerjeni na razvoj trajnostnih izdelkov, ki z materiali, proizvodnimi tehnologijami in funkcionalnostjo predstavljajo temelj tega zelenega podjetja. Kot pravimo:

»Globoko v DNA našega podjetja je vpisana trajnostna zgodba. To poslanstvo uresničujemo z dobrim praksam, ki naš planet ohranjajo zelen in čist. Z inovativnimi rešitvami sooblikujemo zdravo in varno okolje, ki zagotavlja najboljšo kakovost življenja in dobro počutje vseh ljudi. Veliko poudarka dajemo na ohranjanje okolja in reševanje največjih okoljski izzivov z našimi izdelki. V vseh pogledih, naj bo to postopek izdelave, izboljšanje kakovosti, zmogljivosti naših izdelkov ali izboljšanje materialov, si prizadevamo, da imamo na okolje in skupnosti pozitiven vpliv. Slednje izhaja iz trdnega prepričanja, da moramo prevzeti odgovornost za naš planet, naš dom in ga ohraniti za prihodnje generacije.«
 
MAISON & OBJET je eden izmed pomembnejših dogodkov tega kova, saj združuje strokovnjake različnih področji, ki razvijajo izdelke, s katerimi bogatimo naš raznoliki življenjski slog. Predstavlja stičišče ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnih rešitev. Na sejmu je nazadnje razstavljalo 2762 podjetji iz 69 držav, obiskalo pa ga je več kot 76.000 ljudi.
 
MAISON&OBJET tokrat proslavlja svojo 25-letnico obstoja. Ob tej prelomnici so se organizatorji osredotočili na trende prihodnosti, ki jih določajo svetovni izzivi, kot so ohranjanje okolja, fluidnost identitet, spletno okolje, migracije in drugi. Menijo, da so sodobni potrošniki angažirani posamezniki, ki kupujejo trajnostne izdelke blagovnih znamk, ki jim je iskreno mar za okolje in poskušajo ohraniti naravo. Prav zato so se del te zgodbe odločili biti tudi pri slovenskem podjetju Skaza, saj verjamejo, da nas svetla prihodnost na tem planetu čaka le, če bomo danes poskrbeli zanj.
 
Našo ekipo lahko obiščete na sejmu Maison&Objet, med 17. - 21. januarjem 2020, v Parizu.  Prijavo na sestanek lahko uredite tukaj. Več informacij: 

Arhiv novic

Favourites