Nagrada nemškega gospodarstva za Skazo | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Nagrada nemškega gospodarstva za Skazo

05.06.2019

Slovensko-nemška gospodarska zbornica je podjetju SKAZA v torek, 4.6.2019, v Ljubljani, podelila prestižno nagrado nemškega gospodarstva, s katero nagradijo najbolj inovativno in trajnostno naravnano podjetje v Sloveniji. S tem so nam priznali, da smo med desetimi najboljšimi, trajnostno, ekološko in inovativno naravnanimi podjetij na svetu.
 
Strokovna komisija je iskala podjetje, ki si prizadeva za tehnološki napredek ob upoštevanju družbenih in okoljskih potreb ter spodbuja trajnostne poslovne strategije z dodano vrednostjo za podjetja in družbo. Nagrajenca vsako leto izbere strokovna komisija, ki jo sestavljajo osebnosti in nagrajenci s področja gospodarstva, znanosti in politike:  član upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, predstavnik nemškega veleposlaništva v Sloveniji, prof. dr. René Schmidpeter, IEDC-Poslovna šola Bled, Cologne Business School in lanskoletni nagrajenec.
 
Član strokovne komisije, Prof. dr. René Schmidpeter, IEDC-Poslovna šola Bled, Cologne Business School, je nagrado za naše podjetje utemeljil: »Gospodarstvo prihodnosti temelji na poslovnih modelih, kjer dobiček definirata pozitiven vpliv na okolje in podjetniško reševanje družbenih izzivov. Upanje na tem področju zato prinašajo tisti, ki se ne oklepajo starih konceptov, to so pragmatični podjetniki, ki razvijajo nove gospodarske modele, ki so zelo dobičkonosni in hkrati koristijo družbi. In to podjetje Skaza zagotovo je.«
 
Podjetje Skaza je letošnji prejemnik nagrade nemškega gospodarstva, ki jo je podelila Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) v sodelovanju z nemškim veleposlaništvom v Sloveniji in Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih. Slednjega je IEDC – Poslovna šola Bled ustanovila skupaj s tremi mednarodno priznanimi poslovnimi šolami, med drugim tudi s kölnsko poslovno šolo Cologne Business School.
 
O nagradi:
Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim se nagrajuje inovativnost med podjetji v Sloveniji. Z njo se nagrajuje najpomembnejše tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji.
 

Arhiv novic

Favourites