Natečaj "Ločujem, naravo varujem" - zaključen! | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Natečaj "Ločujem, naravo varujem" - zaključen!

01.07.2015

Plastika Skaza je ponovno poskrbela za prijeten družinski dan, tokrat na Bledu. Tam se je odvil zaključek natečaja Organko: Ločujem, naravo varujem, v katerem so sodelovali otroci kar 100 vrtcev in šol. Otroci so skupaj z mentorji izdelovali skulpture iz odpadnih materialov, ki so jih prinesli od doma. Na ta način so jim skozi igro in ustvarjanje želeli približati ločevanje odpadkov in njegovo pomembnost.

Portugalski petelin, Cvetoče drevo, Eko prijatelji, Gospa pomlad, Ločujemo za lepši jutri in Tehtnica so imena nagrajenih skulptur. Turbo polž, skulptura 1. a-razreda OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja iz Ljubljane pa je bila izžrebana za prav posebno nagrado. Plastika Skaza bo namreč s koši Organko opremila vse razrede 1. triade te osnovne šole, da se pobliže spoznajo s pravilnim ravnanjem z organskimi odpadki.

Organko je pameten, napreden in vedno bolj nepogrešljiv koš za biološke odpadke. Z njim se izognemo neprijetnim vonjem, nadležnemu mrčesu, obenem pa ustvarimo tekočino, ki deluje kot gnojilo. Z njim bodo otroci na OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja še bolj vestno in s še večjim veseljem ločevali odpadke in se naučili odgovornosti do podjetja.

»Veseli nas, da smo bili del dogodka, ki družinam in posebej otrokom nudi kvalitetno preživljanje prostega časa in hkrati pri otrocih spodbuja razmišljanje in ustvarjalnost ob učenju pravilnega ravnanja z odpadki,« je zadovoljno povedala Tanja Skaza, direktorica podjetja Plastika Skaza. Čarobni dan na Bledu je sicer potekal v prijetnem vzdušju, otrokom pa so nudili tudi poslikave obraza, s čimer so nastale prave umetnine.

Arhiv novic

Favourites