Nove sodelavce iščemo tudi na hitrih zmenkih | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Nove sodelavce iščemo tudi na hitrih zmenkih

10.03.2016

9. marca so se predstavniki Plastike Skaza udeležili hitrih zmwenkov s študenti, ki ga je na Fakulteti za upravo v Ljubljani že četrtič organiziral Karierni center Univerze v Ljubljani v sodelovanju z medijsko hišo Dnevnik.

Pred začetkom dogodka, je vsako podjetje pripravilo in opremilo svojo mizo.

Uspešni slovenski podjetniki večkrat govorijo o tem, da imajo težave s pridobivanjem dobrih in usposobljenih sodelavcev, zato se vse bolj povezujejo z izobraževalnimi ustanovami in že v času šolanja vabijo k sebi mlade, da jih lahko s pomočjo štipendij, praks ipd. vzgojijo za svoje bodoče sodelavce, ki bodo ob nastopu službe že dobro poznali delovanje podjetij.

Tudi v Plastiki Skaza želimo na različne načine najti svoje sodelavce. Zelo radi sodelujemo s študenti. Pred kratkim smo prav poseben izziv zastavili študentom GEA College, večkrat pa smo se tudi udeležili hitrih zmenkov s študenti.

Kako potekajo hitri zmenki?
Na Fakulteti za upravo so imeli študenti priložnost, da se predstavijo najhitreje rastočim podjetjem v Sloveniji. Vsa od sodelujočih podjetij so bila v preteklosti že nagrajena z nagrado gazela. Druženje med študenti in predstavniki podjetij se je začelo s krajšimi predstavitvami podjetij. Predstavniki so med drugim povedali tudi, kakšen kader iščejo.

Študenti so na zmenke dobro pripravljeni
Sledili so hitri zmenki, ko so študenti, ki so se prijavili na dogodek, dobili na voljo 5 minut, da se predstavijo predstavnikom izbranih podjetij. Na pogovor, ki je izgledal kot neke vrste kratek intervju za službo, so prinesli vizitke in življenjepise. Nekateri so tik pred zaključkom študentske poti, drugi še na sredini, a vsi imajo že dokaj jasno začrtane cilje in vedo, kaj bi radi počeli na svoji poklicni poti.

Ko se je končal 8. krog hitrih zmenkov, so predstavniki podjetij s pomočjo ankete ocenili dogodek in si izmenjali mnenja. Nekateri so že na predstavitvi povedali, da so tudi preko takšnih zmenkov našli svoje nove sodelavce.

Tudi v Sloveniji se da uspeti
Plastika Skaza se rada udeležuje takšnih dogodkov, saj si tako kot ostala uspešna podjetja želi v svoje vrste privabiti in pridobiti uspešne in ambiciozne mlade, ki bi pripomogli k nadaljnjemu razvoju podjetja. Ob poplavi novic s področja zaposlovanja, ki niso ravno spodbudne, je lepo vedeti, da realnost ni tako zelo črna. Tudi v Sloveniji se da uspeti in sodelovati z najboljšimi svetovnimi znamkami. Najboljši dokaz za to so uspešna slovenska podjetja, ki nimajo sedežev le v naši prestolnici.

Plastika Skaza je na hitrih zmenkih s študenti z veseljem delala družbo podjetjem: Četrta pot, Dewesoft, Nektar Natura, Steklarna Hrastnik, Smartis in Teater.

Za zmenke je bilo veliko zanimanja.

Vsakega študenta smo lepo sprejeli in z zanimanjem poslušali, kaj ima povedati.

Vrvež v avli Fakultete za upravo. Foto: Željko Stevanič

Arhiv novic

Favourites