Ob svetovnem dnevu prebivalstva … | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Ob svetovnem dnevu prebivalstva …

10.07.2020

Leta 1989, dve leti po tem, ko je število prebivalcev na svetu doseglo 5 milijard, so Združeni narodi 11. julij razglasili za svetovni dan prebivalstva. Ta med drugim služi kot opomnik, da se zazremo v okolje in v naš odnos do njega.
 
Slovensko prebivalstvo predstavlja 0,3 promila celotnega svetovnega prebivalstva. Napovedujejo, da bo do leta 2024 v naši državi število še naraščalo, nato pa bo sledil upad. Predvideva se, da bo do leta 2060 na našem področju živelo manj kot 2 milijona ljudi.
 
Vir: Statistični urad Republike Slovenije (https://www.stat.si/StatWeb/news/Index/8948)
 
Ne glede na slovensko populacijo je splošno svetovno stanje drugačno. V zadnjih 12 letih se je število ljudi na svetu povečalo za kar 1 milijardo. Zemlja se srečuje s prenaseljenostjo, tej pa sledijo tudi določene težave.
 

Kako je prenaseljenost povezana z okoljem?

Povezava prenaseljenosti z vplivi na okolje je zelo tesna. Zaradi nje se Zemlja srečuje s težavami, kot so nižanje biološke raznolikosti, deforestacija, degradacija tal in degradacija okolja.
 
Nezadržne in negativne podnebne spremembe so posledica toplogrednih plinov, ki nastajajo zaradi povečanega obsega vozil in novih industrij, ki vplivajo na kvaliteto zraka. Visok nivo emisij vodi do globalnega segrevanja. Topljenje arktičnega ledu, spremenjeni podnebni vzorci in nižanje ter višanje nivoja morja je zgolj nekaj od pojavov, ki smo jim priča zaradi onesnaževanja okolja.
 

Trajnostni razvoj ne more obstajati brez trajnostnega prebivalstva

Cilji za trajnostni razvoj, povezani z okoljem, so čista in pitna voda, trajnostna mesta ter družba, odgovorna potrošnja in proizvodnja, podnebne aktivnosti in skrb za čiste oceane.
 
V podjetju Skaza se zavedamo teže odgovornosti, ki jo nosimo na svojih plečih, zato stremimo k trajnostnemu delovanju in varstvu okolja. Spodbujamo alternativne proizvode in inoviramo kreativne zelene rešitve za celotno prebivalstvo.
 
Zmanjševanje odpadnih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo smo privedli skoraj do najvišje stopnje, saj je danes na lastni blagovni znamki kar 85 % vsega, kar proizvedemo, bodisi reciklat, bodisi bio material. Naša vizija je postati eno od 10 najboljših ekoloških podjetij, ki postavljajo zelene trende v industriji plastike. Stremimo k uresničitvi našega poslanstva in s skupnimi močmi ter premišljenimi odločitvami ohranjamo lepši planet, našim uporabnikom pa nudimo rešitve, ki jim omogočajo lepše življenje.

Arhiv novic

Favourites