Obogatena resničnost vsakdanjega sveta | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Obogatena resničnost vsakdanjega sveta

22.10.2018

Embalaža Bokashi Organka 2 ponuja popolnoma novo dimenzijo prikaza izdelka in njegove zgodbe s pomočjo obogatene resničnosti (Augmented Reality). Ta tehnologija omogoča, da embalaža postane interaktivna, uporabniku pa omogoča, da s pomočjo kamere na mobilni napravi vidi navidezne elemente v realnem prostoru. Navidezni objekt je dodan v resnično okolje in si ga je mogoče ogledovati z vseh zornih kotov. Obogatena resničnost je tehnologija, ki širi naš fizični svet in ji doda plasti digitalnih informacij. Prikaže se v neposrednem pogledu na obstoječe okolje in doda zvoke, videoposnetke in grafike.  Od družbenih medijev do kirurških posegov, obogateni resničnosti hitro narašča priljubljenosti, saj prinaša elemente virtualnega sveta v naš realni svet in s tem izboljšuje stvari, ki jih vidimo, slišimo in čutimo.


Obogatena resničnost, prepoznana kot inovativen in kreativen način povezovanja s strankami, hitro postaja eden najbolj vročih trendov v marketingu. Oglaševalcem in marketingašem nudi možnosti za ustvarjanje inovativnih kampanj, ki digitalni svet vključujejo v resnični svet in je priljubljena pri številnih potrošnikih, od otrok do tehnoloških navdušencev - v bistvu pri vsakem, ki ima pametni telefon.

Navdušenci kompostnika Bokashi Organka 2 si tako lahko izdelek že pred nakupom virtualno postavijo neposredno v njihov dom, na kuhinjski pult in si ogledajo celotni krog uporabe izdelka. Z izdelkom so tako mnogo hitreje povezani, dodatne informacije pa dobijo v brezpapirni, eko obliki. Tehnologija obogatene resničnosti predstavlja inovativni prikaz informacij, potrjuje tehnološko in kreativno naprednost podjetja Skaza ter izpolnjuje obljubo uporabnikom, preseganje pričakovanj.

Poleg neposredne možnosti virtualizacije preko kode na embalaži Bokashi Organka 2, bo ta zagotovljena tudi preko skeniranja kode na letakih.

 
S Skazino obogateno resničnostjo in brezplačno aplikacijo Zappar lahko uporabnik:
  • s 3D animacijo pridobi vpogled v vsebino Bokashi Organka 2 in kompozicijo celotnega izdelka;
  • predvaja video z uporabnimi nasveti o sami uporabi kompostnika;
  • predvaja delček Skazinega dokumentarnega filma WHO AM I;
  • brska po spletni trgovini, kjer najde dodatne informacije o kompostniku in lahko opravi nakup
                                                                                                                 


Kako deluje?
  1. Na svoj telefon prenesete brezplačno aplikacijo Zappar, ki je dosegljiva tako v iTunes app store kot tudi Google Play Store. Prenos aplikacije je zelo enostaven in hiter. 
  2. Natisnite si letak tukaj in postavite na lokacijo, kjer želite uporabiti obogateno resničnost. Dosegljiva je tudi na pokrovu embalaže Bokashi Organka 2. 
  3. Letak postavite na svoj pult in ga skenirajte z aplikacijo Zappar. Priporočljivo je, da je telefon usmerjen na celoten krog ves čas.
  4. Uporabnik vstopi v svet obogatene resničnosti in uživa v petih funkcijah, ki jih aplikacija omogoča.
                  
Aplikacijo bomo ves čas nadgrajevali, zato ostanite z nami. Nove funkcije in zanimive vsebine vas čakajo že kmalu!


Poiščite brezplačno Zappar aplikacijo v svoji APP trgovini:
 
Uporabniki telefonov z operacijskim sistemom iOS  tukaj naložite svojo aplikacijo za obogateno resničnost.
 
Uporabniki telefonov z operacijskim sistemom Android tukaj  naložite svojo aplikacijo za obogateno resničnost.
 


Povzeto po:
Forbes Agency Council: 11 Creative Uses Of Augmented Reality In Marketing And Advertising;
Think Mobiles: What is Augmented Reality (AR) and How does it work;
RealityTechnologies.com: Augmented Reality

Arhiv novic


NE SPREGLEJTE

Favourites