Otroci tečejo za otroke | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Otroci tečejo za otroke

17.08.2018

Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Letos organiziramo tek že tretjič. V dosedanjih dveh smo zbrali in podarili že 12.300 evrov, lani za plavalno skupino otrok z Downovim sindromom Delfinčki 7.200 evrov, predlani pa Medobčinski zvezi prijateljev mladine 5.100 evrov. Letos zbrana sredstva bomo namenili Društvu rejnic celjske regije za letovanje rejniških otrok. Teh je v celjski regiji okoli 150, in marsikateri med njimi še nikoli ni bil na morju. Vsako  leto tečejo otroci do vključno 14. leta starosti, vabljeni pa so otroci in starši iz vse Slovenije.

Sedaj že tradicionalni, 3. Dobrodelni tek Otrok otroku je darilo, ki ga otroci podarjajo drugim otrokom, saj gredo letos zbrana sredstva tistim najmlajšim, ki živijo v stiskah ali odrinjeni na rob, pa kljub vsemu v varnem in ljubečem zavetju rejniških družin. Pomoč je namreč namenjena za njihovo letovanje, prejemnik donacije pa je Društvo rejnic celjske regije, ki skrbijo kar za okoli 150 otrok, ki so se v domačih družinah znašli v nemogočih razmerah. Več o Društvu si najdete tukaj.

Tek je tako kot vsako leto, namenjen otrokom do vključno 14. leta starosti, otroci pa si lahko sami izberejo dolžino proge, ki bo 400, 750 ali 2.000 metrov. Lahko tečejo v paru ali sami, novost letošnjega tega bo tek staršev z otroškimi vozički. Startnina za tek znaša 5 evrov, zbrana sredstva pa bomo  mi v podjetju Skaza podvojili. Vsem tekačem bomo za pretečeno progo podelili medaljo, ki je priznanje za srčnost, prijateljstvo in razumevanje družbenih dogajanj, ki se jim tako pridružujejo tudi otroci sami.

Dogodek, ki bo v soboto, 22. Septembra, je družinskega značaja in bo trajal od 9. do 12. ure. V času tekov smo za otroke in družine pripravili različne animacije, zabavo in igre, zato vabimo vse slovenske otroke in njihove starše, da se dogodka udeležijo v čim večjem številu ter tako prispevajo k čim višjemu zbranemu znesku, ki ga bomo podvojili.

Prijavite se TUKAJ.

Arhiv novic

Favourites