Plastika Skaza med dobitniki prestižnih nagrad "Ustvarjalci stoletja" | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Plastika Skaza med dobitniki prestižnih nagrad "Ustvarjalci stoletja"

07.03.2016

Podjetje Plastika Skaza je med letošnjimi dobitniki prestižnih nagrad in priznanj »Ustvarjalci stoletja«, ki jih podeljuje Mednarodni ekonomski forum (EMF) Perspektive s sedežem v Dubrovniku. Nagrade in priznanja so podelili 5. marca 2016 na Regionalnem vrhu podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših« v Dubrovniku.

Glavni namen Regionalnega vrha podjetnikov Srednje in Jugovzhodne Evrope »300 najboljših«, ki je potekal prvi konec tedna v marcu, je promovirati kulturo podjetništva, javnost opozarjati na odmevne podjetniške dosežke in seveda nagraditi najboljše na tem področju. V Dubrovniku so tako že drugič podelili prestižne nagrade in priznanja »Ustvarjalci stoletja« – tistim, ki so v največji meri prispevali k razvoju podjetništva na območju Srednje in Jugovzhodne Evrope. Mednje prav gotovo spada Plastika Skaza, ki je že 39 let nepogrešljiv del Šaleške doline in gonilo razvoja v tem delu Slovenije, v zadnjih letih pa je zaradi dosežkov na področju razvoja in brizganja plastike ter predelave plastičnih mas prejela številne nagrade, med drugim se je uvrstila tudi med pet najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi.

Mednarodno neodvisno komisijo, ki podeljuje nagrade in piznanja »Ustvarjalci stoletja«, sestavlja 16 strokovnjakov za ekonomijo, marketing, menedžment, finance in podjetništvo iz devetih evropskih držav. Predsednik komisije prof. dr. Siniša Zarić je dejal: »Tudi letos gredo nagrade in priznanja v roke tistim, ki si to najbolj zaslužijo. Vsi so junaki današnjega in jutrišnjega dne, ključni za razvoj lokalnega okolja, v katerem delujejo, pa tudi za razvoj širše regije. Zelo me veseli, da so prejemniki iz kar desetih držav, kar je še dodatna spodbuda vsem, ki se trudijo za splošno dobro.«

Direktorica podjetja Plastika Skaza Tanja Skaza je dejala: »Nagrada je priznanje našemu delu, potrditev, da dobro delamo in peljemo razvoj v pravi smeri. Delamo zato, da nekaj ustvarimo, pri tem pa se moramo truditi, da smo zgled vsem drugim. Pri delu se držimo načela, da kar vemo in znamo, delimo z drugimi. Le tako vsi prispevamo k boljšemu jutri. Pri tem se ne bojimo sprememb, nasprotno, vedno smo pripravljeni nanje, saj se zavedamo, da le tako lahko tudi rastemo in razvijamo vedno nove izdelke z visoko dodano vrednostjo. Poleg tega vsaka sprememba pozitivno vpliva na nas, na ljudi okrog nas, na našo prihodnost in na naše otroke.«

Na regionalnem vrhu je sodelovalo približno 150 podjetnikov in menedžerjev iz desetih držav Srednje in Jugovzhodne Evrope, med njimi najboljši in najuspešnejši. Med tistimi, ki so delili svoje podjetniške izkušnje, je bila tudi Tanja Skaza, lastnica in direktorica Plastike Skaza, Branko Roglić, lastnik skupine Orbico Zagreb, ki z 18 podjetji deluje v 17 evropskih državah, Dragoljub Vukadinović, predsednik in ustanovitelj srbskega podjetja Metalac ter prof. dr. Reinhard Priebe, nekdanji visoki uradnik Evropske komisije in častni član MEF Perspektive.

Arhiv novic

Favourites