Prihodnost vidimo v povezovanju tehnologije z naravo | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Prihodnost vidimo v povezovanju tehnologije z naravo

13.05.2016

Poznavanje kupca, ustvarjanje inovativnih izdelkov iz okolju prijazne reciklirane plastike, vlaganje v razvoj in mlade kadre, nenehna nadgradnja, postavljanje trendov in strast. To je srce našega podjetja. Ob prihajajočem velikem mejniku, 40 letih delovanja, sta naše pretekle dosežke, predvsem pa vizijo za nadaljnje uspešno poslovanje, na novinarski konferenci predstavili direktorici Tanja Skaza in Ana Laura Rednak.

"Lani smo imeli 31 milijonov evrov prihodkov, letos jih načrtujemo 40. Kazalec uspešnosti poslovanja gospodarske družbe (EBIT), torej razlika med poslovnimi prihodki in odhodki, je z 1,7 milijona evrov lani zrasel na letošnjih 2,8 milijona evrov. Želimo postati multinacionalka, ki bo z izdelki iz reciklatov še naprej oskrbovala predvsem pohištveno industrijo ter podjetja iz elektro- in avtomobilske industrije," je povedala direktorica Tanja Skaza. Letos smo povečali tudi število zaposlenih – z lanskih 260 na načrtovanih več kot 300 do konca leta. Lani smo v opremo in stroje vložili skoraj milijon evrov, prav toliko smo namenili tudi za razvoj.

Ana Laura Rednak (izvršna direktorica) in Tanja Skaza (lastnica in direktorica) Foto: Katja Kodba

V ospredju sta potrošnik in kakovost
Kulturo oziroma usmeritev podjetja spreminjamo iz proizvodne v prodajno, zdaj je v ospredju potrošnik. "Naš uspeh temelji na statusu razvojnega partnerja multinacionalkam, kjer skrbimo, da smo vedno prva in zadnja misel pri naših kupcih. Kakovost je brezkompromisna. Ne govorimo samo o kakovosti izdelkov, ampak o kakovosti celotnega sistema delovanja podjetja, kjer je vedno v ospredju potrošnik ter njegovo zadovoljstvo in izkušnja z našim podjetjem," je povedala Skaza.

"Smo drzni, pogumni, predvsem pa odgovorni. Rastemo in želimo se še naprej razvijati. Vedno iščemo nove priložnosti. Nikoli se ne ustavimo," je dodala Skaza. V naslednjih štirih letih želimo podjetje pripeljati do 100 milijonov evrov prihodkov.

Vizija in strategija sta ključni. V Skazi veliko navdiha črpamo iz narave, saj menimo, da je najboljša učiteljica. Zato vidimo prihodnost v povezovanju tehnologije z naravo. Naše poslanstvo je razvijati inovativne produkte, ki bodo povezali človeka z naravo.

Na mladih svet stoji
Naše podjetje je tudi soustanovitelj Visoke šole za polimere, s svojim vplivom pa pripomoremo k oblikovanju lažje zaposljivih kadrov takoj po študiju. Mladi so v ospredju pri številnih letošnjih projektih, s katerimi jim dajemo priložnost, da dobijo kakovostne in realne delovne izkušnje ter odlične reference, ki jim bodo pomagale do zaposlitve. Med drugim sodelujemo z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, Fakulteto za podjetništvo Gea College, mladim smo dali priložnost tudi na mednarodnem poslovnem Hackathonu, kjer smo dobili idejo za nov izdelek GROW, ki ga bomo tudi proizvajali. "Pripravljeni smo na spremembe, sprejemamo mlade, se povezujemo, kajti – kaj je lepše kot mladi in izkušeni ljudje v sinergiji. Mladi so ključ do našega razvoja in rasti. So neobremenjeni in polni idej," je dodala Tanja Skaza.

Želimo biti tudi dobrodelni
Nekaj projektov z mladimi bo tudi dobrodelnih. Predvsem se bomo osredotočili na delo z nadpovprečno nadarjenimi otroki, ki prihajajo iz socialno šibkih družin. Eno večjih dobrodelnih akcij bomo izvedli v začetku oktobra ob svetovnem tednu otroka. Organizirali bomo humanitarni tek s sloganom »Otrok otroku«, na katerem bodo tekli otroci. Za vsakega, ki se bo teka udeležil, bomo v Skazi podarili donacijo v dobrodelne namene.

Arhiv novic

Favourites