Priznanje podjetju Skaza za uvrstitev v zaključni izbor nagrade TARAS 2019 ​​​​​​​ | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Priznanje podjetju Skaza za uvrstitev v zaključni izbor nagrade TARAS 2019 ​​​​​​​

04.06.2019

Podjetje Skaza je prejelo priznanje za uvrstitev v zaključni izbor nagrad TARAS 2019. Priznanje smo dobili v partnerstvu in sodelovanju s Fakulteto za strojništvo Univerze v Mariboru in sicer za razvoj naprednega sistema za ločevanje sekundarne surovine transparentnega polikarbonata. 

Podjetje Skaza na področju razvoja in inovacij sodeluje z več akademskimi institucijami, s katerimi si delijo sorodno poslanstvo, še posebej odgovoren odnos do okolja, vpet v vse vidike trajnostnega razvoja.

»Veseli nas, da se lahko pohvalimo z dobrim sodelovanjem s Fakulteto za strojništvo, z doc. dr. Simonom Klančnikom, ki daje tako izjemne rezultate. Prav zaradi naše skupne rešitve, strojnega vida, smo ponosni finalisti za prestižno nagrado Taras«, ki so jo včeraj podelili v Portorožu. Priznanja strokovnjakov in neodvisnih institucij so merilo naše inovativnosti, naprednosti in dobro organiziranega, učinkovitega sodelovanja«, je ob prejemu priznanja za uvrstitev v zaključni izbor TARAS 2019 povedala vodja projekta, dr. Branka Viltužnik, vodja raziskav in inovacij.

Napredni sistem za ločevanje recikliranega transparentnega polikarbonata deluje na temelju umetne inteligence in se je sposoben sam naučiti oziroma prepoznati dobre oz. slabe granule vhodnih materialov pri proizvodnji njihovih izdelkov.
»S strojim vidom zagotavljamo, da bomo lahko v naši proizvodnji v prihodnje lahko uporabljali vse več reciklatov, ki jih do sedaj zaradi nečistoč in drugih degradacij materiala nismo uspeli. Ta nagrada je velika javna  potrditev, da ustvarjamo prebojne rešitve, za nas interno pa, da delujemo v smeri naših vrednost in poslanstva ter dokazujemo, da je sodelovanje ključ do največjih uspehov«, je še povedala vodja projekta v Skazi.
Taras nagrado podeljujejo v okviru Industrijskega foruma IRT za najuspešnejše sodelovanje gospodarstva in raziskovalno-razvojnega okolja na področju inoviranja, razvoja in tehnologij.

Arhiv novic

Favourites