Projekt Polyregion ProAct okrogla miza | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Projekt Polyregion ProAct okrogla miza

09.01.2015

5.12.2014 se je Plastika Skaza udeležila okrogle mize v sklopu projekta Polyregion. Sodelovali so predstavniki podjetij in razvojno raziskovalne inštitucije. Izhodišče okrogle mize je bila analiza problemov in potreb na strani podjetij in RRI inštitucij s področja polimernih materialov in tehnologij iz čezmejnega področja Poliregije, s ciljem intenziviranja gospodarsko uspešne R&R&I dejavnosti ter povečevanja konkurenčnosti v Poliregiji.

Udeleženci so se razdelili v dve ločeni okrogli mizi za analizo problematike na strani RRI in podjetij (MSPjev in industrije) na področju Poliregije, kjer se je skozi diskusijo izvedla SWOT analiza problematike na področju polimerov na strani podjetij in na strani razvojno raziskovalnih in izobraževalnih inštitucij. Ugotovljene so bile prednosti, pomanjkljivosti, priložnosti in ovire na področju polimerov v okviru tem: visokotehnološki izdelki, sodelovanje, raziskava, inovacije, človeški viri – izobraževanje kadra, spodbude za RR projekte, na področju Poliregije.

Predstavitev rezultatov se je nadaljevala z debato glede ukrepov in aktivnosti za izboljšanje situacije; z diskusijo in brain stormingom.

Arhiv novic

Favourites