Projekt "Zeleno mesto Osijek" smo predstavili tudi na 9. srečanju hrvaških občin in podjetnikov | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Projekt "Zeleno mesto Osijek" smo predstavili tudi na 9. srečanju hrvaških občin in podjetnikov

14.02.2018

V Vodicah se je v preteklem tednu odvijalo že 9. srečanje županov hrvaških občin in gospodarstvenikov. Namen dvodnevne konference (48 ur) je bila predvsem priložnost za razpravo o različnih temah za razvoj lokalnih skupnosti. Letos je bil v ospredju razvoj lokalnega turizma, lokalna samouprava in gospodarjenje z odpadki. Na srečanju je sodelovalo 350 udeležencev, od tega je bilo 110 predstavnikov občin in okoli 150 gospodarstvenikov iz različnih podjetij.

Na dogodku je uspešno zgodbo podjetja z mestom Osijek in podjetjem Unikom, predstavilo tudi podjetje Skaza.

Mestna občina Osijek je zato, da bi dodatno motivirala občane pri sooblikovanju zelenega mesta, brezplačno razdelila med prebivalce Osijeka kar 3.500 mini kompostnikov Bokashi Organico.
Z njegovo pomočjo so samo v enem letu zmanjšali količino bioloških odpadkov v posameznem gospodinjstvu kar za približno 25 odstotkov. Tako so v mestu Osijek leta 2016 v primerjavi z letom prej, zaradi uporabe Bokashi Organica, zmanjšali količino bioloških odpadkov za 1.200 ton.

Odličen primer uporabe Bokashi Organica v Osijeku je pokazal tudi številne prednosti, ki jih naš izdelek prinese za same občane:
- zmanjšanje količine biološkega odpada,
- ustvarjanje svojega lastnega komposta,
- prihranek za gospodinjstvo. Občani mestne občine Osijek so v enem letu prihranili kar približno 178 EUR/gospodinjstvo (stroški odvoza, stroški bio vrečk, …) in
- soustvarjanje zelenih mest.

Zgodba Osijeka je odlična "zelena" zgodba, ki jo želimo še naprej pisati tudi v drugih mestih, tako v Sloveniji kot v tujini. 

Arhiv novic

Favourites