Prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku je odlično uspel | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku je odlično uspel

11.10.2016

Za nami je prvi Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Skupaj s 420 otroki, ki so se udeležili dobrodelnega teka, smo zbrali 5.100 €, ki jih je Skaza darovala Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Denar bodo namenili za otroška oblačila in obutev, nekaterim otrokom pa bodo omogočili obisk različnih dejavnosti, ki jih veselijo.

Najlepša HVALA vsem, ki ste se odzvali našemu vabilu na tek. Dragi starši, vam pa bi se radi zahvalili, da ste prepoznali namen našega teka in ste nam pomagali ozaveščati otroke, da smo skupaj močnejši in – tako kot pravimo v Skazi – vsak delček šteje!

Dve različno dolgi razdalji

Na prvem Skazinem dobrodelnem teku Otrok otroku so se nekateri otroci podali na 2-kilometrsko progo, drugi so za dober namen odtekli krajši, 330 metrov dolg krog. Vsak par, ki je v cilj pritekel z roko v roki, je dobil nalepko in jo nalepil na posebno steno. Na koncu smo nalepke prešteli, Skaza pa je za vsako nalepko dala 10 € Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. 5.100 € (2.100 €, ki so jih pritekli otroci v parih in že vnaprej določenih 3.000 €) bo Zveza prijateljev mladine porabila za nakup otroških oblačil in obutve, drugim pa bodo omogočili obiskovanje kakšne interesne dejavnosti.

Tek je namenjen spodbujanju medsebojne pomoči med otroki

Srce Skazinega dobrodelnega teka Otrok otroku je spodbujanje medsebojne pomoči med otroki, saj lahko vsak otrok, ne glede na starost in velikost, prispeva k velikim dejanjem. Bistvo dobrodelnega teka je, da otroci tečejo v parih in pomagajo drug drugemu. Hkrati pomagajo otrokom iz socialno šibkih družin, saj denar za dober namen v njihovem imenu prispeva Skaza – smart plastic.

Oglejte si več fotografij z dogodka:

Arhiv novic

Favourites