Regijska Zlata gazela ponovno v rokah Plastike Skaza | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Regijska Zlata gazela ponovno v rokah Plastike Skaza

17.09.2015

V Velenju se je danes zvečer v organizaciji časopisne hiše Dnevnik odvil tretji regijski izbor v sklopu Gazele 2015. Za gazelo savinjsko-zasavske regije so vnovič izbrali naše podjetje Plastika Skaza, ki je bila lansko leto prepoznana celo za zlato gazelo, med nominiranimi podjetji pa sta bili še Biomasa iz Luč in Baumüller Dravinja iz Slovenskih Konjic.

Plastika Skaza bo tako tretji letošnji finalist, ki bo regijo zastopal na zaključnem izboru v Ljubljani 21. oktobra in se potegoval za naziv zlata gazela skupaj z drugimi petimi finalisti.

In kako je izbor utemeljila metodološka komisija? “Podjetje Plastika Skaza predstavlja zgled uspešnega prehoda iz nekdaj obrtniške kooperantske delavnice v profesionalno vodeno in globalno usmerjeno razvojno podjetje. Pred devetimi leti so se s prenosom vodenja podjetja s staršev-ustanoviteljev na sina in snaho odpovedali filozofiji »sledimo kupčevim zahtevam in rastemo skupaj z njimi«. Prvič v zgodovini so vzpostavili formalno organizacijsko strukturo in se naravnali na dinamično rast. A leto 2008 je s prineslo streznitev: zaradi krize je glavni kupec neusmiljeno potegnil naročila, ki jih je prej dajal kooperantom, nazaj pod lastno okrilje. To je pomenilo upad poslovanja na tretjino obstoječega. A uporno podjetje se ni predalo. S pomočjo analiz zunanjih strokovnjakov so prepoznali, da v podjetju obstajajo visoke razvojne sposobnosti in odločili so se za realizacijo tega potenciala.

Podjetje je leta 2010 stopilo na trg z Organkom, prvim izdelkom pod lastno blagovno znamko. Opogumljeno z uspehom se je podalo v prodajo na tuje trge in v razvoj novih izdelkov. V letu 2012 je tako na trg prišla nova linija lastnih produktov za uporabo, Cousine. Danes že kar 25 odstotkov celotne proizvodnje Plastike Skaza predstavljajo lastne razvojne rešitve. V letih od 2009 do 2014 je podjetje potrojilo prihodke od prodaje na 29,4 milijona evrov, za 2016 že napovedujejo povečanje na 40 milijonov evrov. Podjetje, ki organizacijski razvoj gradi na trojčku ljudje-strast-uspešnost, je v petih letih gospodarstvu in družbi prispevalo več kot 80 novih delovnih mest.“

Arhiv novic

Favourites