Skaza na MOS-u predstavila odlično sodelovanje s Hrvaško | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Skaza na MOS-u predstavila odlično sodelovanje s Hrvaško

13.09.2017

Skaza je prvi dan sejma MOS v Celju predstavila odlično sodelovanje s hrvaških mestom Osijekom, kjer meščani že dobro leto uporabljajo mini kompostnik Bokashi Organico.

Hrvaško mesto Osijek s svojim komunalnim podjetjem Unikom in Skaza so združili moči in s pomočjo evropskih sredstev izpeljali prav poseben projekt za zmanjšanje bioloških odpadkov. Mesto Osijek je lani razdelilo 3.500 Skazinih mini kompostnikov.

Količino bioloških odpadkov zmanjšali za 1.200 ton
S pomočjo mini kompostnika Bokashi Organico se je količna bioloških odpadkov v posameznem gospodinjstvu zmanjšala za približno 25 odstotkov. Tako so v mestu Osijek leta 2016 v primerjavi z letom prej zaradi uporabe Bokashi Organica zmanjšali količno bioloških odpadkov za 1.200 ton. Do leta 2020 si v Osijeku želijo količino omenjenih odpadkov še dodatno zmanjšati.

Bo osiješko zgodbo ponovila tudi katera slovenska občina?
V Skazi upamo, da se bo tudi kakšno slovensko mesto odločilo, da količino bioloških odpadkov zmanjša s pomočjo mini kompostnika Bokashi Organico. Za vse, ki bi radi izvedeli še več o tem projektu, bomo 9. novembra 2017 organizirali poseben dogodek pri nas v Velenju. Vabljeni, da se nam pridružite.

Letos že 50. MOS
Med 12. in 17. septembrom v Celju poteka že 50. sejem MOS. Gre za osrednji in največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji in širši regiji, ki ga je letos podprla tudi Hrvaška. MOS spodbuja poslovni napredek in gospodarsko rast ter predstavlja različna področja gospodarstva.

Arhiv novic

Favourites