Skaza obeležila 40. obletnico delovanja s strateško konferenco | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

Skaza obeležila 40. obletnico delovanja s strateško konferenco

25.05.2017

V letu 2017 Skaza praznuje 40. obletnico delovanja. Pomembni jubilej je obeležila s posebnim dogodkom. Na strateško konferenco, posvečeno krožnemu gospodarstvu, je povabila okoli 100 poslovnih partnerjev in drugih gostov, ki so se pogovarjali, kako krožno gospodarstvo vtkati v naše skupno delo.
 
Strateška konferenca je bila sestavljena iz več različnih delov. Po nagovoru direktorice Tanje Skaza, je na oder prišla Karmen Vidonja Ozvatič iz podjetja Tiko Pro. Govorila je tem, da je s krožnim gospodarstvom mogoče tudi zaslužiti. Udeležencem je povedala, da plastika velja za enega najbolj perspektivnih materialov, zato je Evropska unija pripravila obsežna finančna sredstva, ki bodo podjetjem pomagala pri razvoju in uporabi okolju prijazne plastike.
 
Melanie Seier Larsen iz Boston Consulting Group je podrobneje predstavila primere dobrih praks. Kot je povedala, so podjetja v tujini veliko bolj naklonjena sodelovanju. Govorila je o različnih in zelo uspešnih trajnostno naravnanih projektih. Gre za storitve in izdelke, ki so prijazni do okolja in človeka, kupci pa so jih zelo lepo sprejeli.
 
Petra Krameriova in František Tomašek, predstavnika Ikee sta udeležencem strateške konference povedala, kako o trajnosti razmišlja svetovna blagovna znamka iz pohištvene industrije. Občinstvo sta spomnila tudi na to, da sedijo na stolih iz reciklirane plastike, ki jih je možno kupiti v Ikei, brizgamo pa jih v Sloveniji, v Skazi.
 
Okrogla miza
Skazini sodelavci so spregovorili o strategiji podjetja v naslednjih letih, čemur je sledila okrogla miza. Pogovor je vodil Peter Frankl iz Časnika Finance. Z zanimivimi in na trenutke rahlo provokativnimi vprašanji je Frankl k pogovor spodbujal Tonija Kotarja iz Biesterfeld Interowa, Majo Mešl, direktorico Fakultete za tehnologijo polimerov, Petro Krameriovo iz Ikee, dr. Thomasa Wilhelma, dekana Fakultete za tehnologijo polimerov in Skazinega generalnega direktorja, Igorja Skazo.
 
Igor Skaza: Nadaljujmo skupaj
Strateška konferenca se je zaključila z ogledom proizvodnje in delavnicami, kjer so se udeleženci v posameznih skupinah pogovarjali o optimizaciji stroškov oskrbovalne verige. Strateško konferenco je s krajšim govorom zaključil Igor Skaza, ki se je gostom zahvalil za udeležbo in jih povabil, da se nam pridružijo pri skupnem pisanju prihodnosti. Skupaj bomo namreč dosegli več.
 

Arhiv novic

Favourites