Skaza z mentorstvom do najboljših kadrov | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Skaza z mentorstvom do najboljših kadrov

26.05.2016

"V mladih ljudeh se skrivajo najboljše ideje. So neobremenjeni, njihove misli pa neomejene," je na okrogli mizi 4. Konference o razvoju kadrov, ki se je v Laškem odvijala 25. in 26. maja, povedala izvršna direktorica podjetja Skaza Ana Laura Rednak.

Izvršna direktorica Skaze, Ana Laura Rednak

"Ker v mladih vidimo velik potencial, smo jih v podjetju Skaza vključili v številne projekte, v katerih jim z našim vodstvom omogočamo lepšo prihodnost in dajemo dragocene praktične izkušnje, ki jim višajo stopnjo zaposljivosti. Mentorstvo je pomembno, saj z njim širimo in predajamo naše znanje. Z njim oblikujemo najboljše kadre, ki jih lahko pozneje tudi zaposlimo. Z mentorstvom povezujemo generacije," je dodala Rednakova.

Sodelovanje prinese koristi vsem udeleženim
Na letošnji konferenci "Za prihodnost vseh – sodelujmo!" so gosti govorili o uspešnem sodelovanju na več ravneh in med različnimi deležniki. Govorniki na okrogli mizi "Kjer sodelujeta dva, družba dobiček ima", so navzočim predstavili primere dobrih praks sodelovanja šolstva z gospodarstvom, sodelovanja med podjetji, medgeneracijskega sodelovanja ter sodelovanja med javno upravo in gospodarstvom. "Sodelovanje je ključno, saj si z njim medsebojno pomagamo, hkrati pa doprinesemo družbi. Skratka, korist imamo prav vsi," je ob tem povedala Rednakova.

Svoje izkušnje na to temo so med drugim delili tudi antropolog Jože Ramovš, avtorica knjige o sodelovalnem voditeljstvu Sonja Klopčič in vodja ambulante Pro Bono Aleksander Doplihar.

Sodelovanje, inovativnost in prevzemanje odgovornosti
Več kot 20 govornikov je izpostavilo tri teme, kjer je dobro sodelovanje še posebej pomembno. Govorili so o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša starajoča se družba, o implementaciji inovativnosti v produktivnost ter o odgovornostih, ki jih sprejemamo, ko se odločamo o svoji prihodnosti in prihodnosti naše družbe.

Drugi dan konference je bil namenjen praktičnim delavnicam, na katerih so se udeleženci lahko naučili, kako bolje sodelovati in delovati med seboj.

Konferenco je tradicionalno organiziral Javni sklad Republike Slovenije (RS) za razvoj kadrov in štipendije v sodelovanju s Službo vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Sofinancirata jo RS in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

Arhiv novic

Favourites