Skazini sodelavci na Oviratlonu v Planici | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Skazini sodelavci na Oviratlonu v Planici

21.06.2017

Skazini sodelavci so se udeležili Oviratlona, atraktivne preizkušnje z ovirami na 8-kilometrski progi, ki je v soboto, 17. junija 2017, potekala v Planici. Pri Oviratlonu ne gre za tekmovanje ali bitko s časom, temveč za preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči ekipe. Oviratlon v Planici je imel tudi dobrodelni pridih, saj so organizatorji 1 evro od vsake plačane prijavnine namenili URI – Soča, za nakup prilagojenih športnih pripomočkov.

Skaza na Oviratlonu v Planici

Za začetek ledeni šok

Tekmovalci smo najprej morali prestati ledeni šok v Nordijskem centru Planica, kjer smo se po ledu in snegu plazili pod žico. Sledil je elektro žur – tek skozi električne žice, nato plazenje po mravljišču, ki smo ga premagovali po vseh štirih. Naslednja ovira, plezanje čez prelaz, je zahtevala timsko delo, iz srca pa smo se nasmejali pri nošenju »štuporamo« – naši fantje so se tu odlično odrezali.

Temu je sledilo plezanje po vrvi do vrha, nošenje bremena, plazenje skozi cevi, premagovanje kurjih lestev ter izziv anakonda – plazenje v dolgi vreči, ki je zahteval veliko poguma od tekmovalcev, ki imajo strah pred temnimi in tesnimi prostori.

Sledeče ovire, imenovane lojtr’ce domačih, še eno plezanje čez stensko oviro, prečkanje kolutov in opičja kletka so spet zahtevale timsko delo in preizušale našo moč. Pred največjo oviro, vzponom na planiško velikanko, nas je čakal še 60-metrski predor, zavit v čisto temo, tako da smo se morali zanašati samo na stopala, roke in ekipo.

Nato je sledila legendarna velikanka, kjer je bilo potrebno premagati več kot 200 metrov višinske razlike. Veselje na vrhu je bilo nalezljivo, privoščili pa smo si kratek počitek in se osvežili s pijačo. Nato se je začela pot navzol, ki je bila kjub nekaj oviram, pravi balzam po vzponu. Spodaj nas je čakal skok v ledeno jezero, ki ga je bilo treba preplavati in po vrvi splezati na suho, nato pa še sprehod po potoku in tunelih, ki ga je spremljajo škropljenje z ledeno vodo. Zadnja »ovira« je bila imenovana Spolzki Janez, kjer smo se v smehu spustili po toboganu z mrzlo vodo.

Oviratlonu je bil poln zabave in smeha, spoznali smo pomen timskega dela in se še bolj povezali.

Besedilo: Maša Kolmančič
Foto: Oviratlon

Arhiv novic

Favourites