ŠKD Skaza skrbi za zdrav duh v zdravem telesu Skazovcev | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

ŠKD Skaza skrbi za zdrav duh v zdravem telesu Skazovcev

25.02.2020

Športno kulturno društvo Skaza, katerega namen je druženje ljubiteljev športa in drugih rekreacijskih dejavnosti ter dejavnosti na področju kulture, organizira izlete, tečaje, seminarje, predavanja, sodeluje pri načrtovanju vzgojno izobraževalnih programov, spodbuja raziskovalno dejavnost.

Tokrat je društvo svoje člane iz družini prijaznega podjetja peljalo na izlet v Katschberg ali slovensko Kačjak, ki velja za družini prijazno smučišče.

Kačjak se nahaja nekaj več kot 70 kilometrov severno od Beljaka, na nadmorski višini med 1640 in 2220 metri. Smučarsko območje ima 70 kilometrov prog na različnih pobočjih Ainecka in Tschanecka, s čimer se vrstam za vlečnice in sedežnice praktično izogne. Pohvalijo se lahko s tremi kabinskimi žičnicami (gondolami), šestimi sedežnicami, ki imajo ogrevane sedeže ter osmimi vlečnicami. Vsakdo lahko izbere progo, ki je glede na izbrano težavnost najbolj primerna zanj. Tako se lahko smučarji in deskarji spuščajo po osmih modrih progah, enaindvajsetih rdečih, tisti najbolj pogumni pa izzive najdejo na šestih črnih progah.
Kačjak, družini prijazno smučišče, na avstrijskem Koroškem ponuja tudi številne animacije, tople paviljone, varstvo za otroke, še posebej s ponosom pa domačini pokažejo prirejene sedežnice, na katerih se vozijo le najmlajši smučarji.

Naše Skazovce, ki so se v zgodnjih jutranjih urah odpravili iz Velenja proti Avstriji, je čakal topel in sončen smučarski dan. Kačjak, ki ima sicer odlične pogoje za naraven sneg, je letošnjo toplo zimo svoja smučišča zasnežil tudi z dodanim umetnim, a ne glede na to je bilo smučanje ta dan vrhunsko.

In kaj so Skazovci sklenili konec dneva? »KOMAJ ČAKAMO SMUČARSKI IZLET 2021!«

 

Arhiv novic

Favourites