Sodelovanje med znanostjo, gospodarstvom in šolami je zmagovalna kombinacija za preboj | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Sodelovanje med znanostjo, gospodarstvom in šolami je zmagovalna kombinacija za preboj

01.12.2016

Visoka šola za trajnostni razvoj polimerov (VŠTP) iz Slovenj Gradca letos praznuje 10. obletnico ustanovitve. Ob tem jubileju so na šoli pripravili več dogodkov. Na pogovoru z naslovom VŠTP včeraj, danes in jutri! je sodelovala tudi izvršna direktorica Skaze, Ana Laura Rednak.

Slovenija: Na področju polimerne tehnologije zaposlenih 18.000 ljudi

Po podatkih VŠTP, ki mlade nagovarja s sloganom: »Znanje z razlogom. Študij s prihodnostjo«, je v Sloveniji kar 1.700 podjetij, ki delujejo na področju polimerne tehnologije in zaposlujejo 18.000 ljudi. Zato ne preseneča, da so mladi po zaključku šolanja tako hitro zaposljiv kader. Nekateri med njimi so službo dobili tudi v Skazi.


dr. Blaž Nardin in Ana Laura Rednak

Rednak: Cilje dosegamo skupaj s strokovnjaki, ki jih podpiramo že med šolanjem

»Ker se zavedamo pomena, ki ga imata v naši stroki raziskovanje in razvoj materialov, je bila odločitev za pristop k soustanovitvi Visoke šole za tehnologijo polimerov povsem jasna. Veliko nam pomeni, da lahko strokovno usposobljen kader, s katerim skupaj uresničujemo poslovne cilje, najdemo v naši bližini,« je ob praznovanju okrogle obletnice VŠTP povedala Ana Laura Rednak.

»V Skazi smo si za prihodnost zadali še višje cilje. Postati želimo multinacionalka, ki je že zdaj prepoznana kot zaupanja vreden partner, saj svojim kupcem nudimo tudi napredne, visokotehnološke razvojne rešitve. To dokazuje tudi dejstvo, da v svojem 40-letnem delovanju nismo izgubili še nobenega kupca. Pomemben košček v tem čudovitem mozaiku, ki ga ustvarjamo, pa predstavljajo tudi strokovnjaki, ki k nam prihajajo z VŠTP,« je odločna Rednakova. »Študenti in diplomanti s področja razvoja materialov, tehnologije in kakovosti, ki si želijo biti del uspešne zgodbe, kakršno pišemo v Skazi, so pri nas vedno dobrodošli. Med drugim jim ponujamo tudi študentsko delo in štipendije,« je še dodala.

Z domačimi strokovnjaki uspeti na svetovnem trgu

Skaza in VŠTP imata veliko skupnih točk. Kljub temu, da delujejo mednarodno, se vsi zavedajo odgovornosti do lokalnega okolja. Uspešne zgodbe bodo še naprej pisali s sodelavci, ki živijo v neposredni bližini. Z razvojem in uporabo naravi prijaznih biorazgradljivih materialov in reciklatov pa prav tako izkazujejo veliko odgovornost, ki jo čutijo do narave.

Vabljeni k ogledu posnetka svečanosti

Na Skazini Facebook strani smo svečanost prenašali v živo. Oglejte si posnetek.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica

Arhiv novic

Favourites