Teja Povhe Slamar iz Skaze med finalisti za mladega projektnega managerja 2016 | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Teja Povhe Slamar iz Skaze med finalisti za mladega projektnega managerja 2016

08.05.2017

Teja Povhe Slamar, vodja Skazine mini družbe projektna pisarna, se je uvrstila v ožji izbor za nagrado mlada projektna managerka 2016, ki jo podeljuje Slovensko združenje za projektni management. Med finalisti za nagrado sta bila še projektna managerja iz Krke in Litostroja Power. Nagrado je dobil Uroš Kušar iz Litostroja Power.

Odkar imamo v Skazi mini družbo projektna pisarna, so se naši odnosi s kupci še izboljšali. Projektna pisarna skrbi za vse projekte v podjetju, zato kupci lahko v vsakem trenutku dobijo vpogled v status določenega projekta. Boljši pregled nad delovanjem podjetja pa imajo tudi Skazini lastniki.

Kaj je s projektno pisarno pridobila Skaza?
Za vzpostavitev Skazine mini družbe projektna pisarna, je najbolj zaslužna njena vodja, Teja Povhe Slamar. Kot je ob nominaciji za nagrado mladi projektni manager 2016 povedala Povhe Slamarjeva, je z mini družbo, ki jo vodi, Skaza pridobila predvsem večji pregled nad vsemi projekti. "Skrbniki projektov v vsakem trenutku vidijo, kje se nahaja določen projekt. Pretok informacij se je izboljšal tako interno kot eksterno. Napredek pa so opazili tudi naši kupci," je povedala Povhe Slamarjeva.

VIDEO: Teja o Skazini projektni pisarni 

Projektni management vzpostavlja tudi vse več proizvodnih podjetij
V svetu ima približno 78 odstotkov proizvodnih podjetij lastne projektne pisarne. Odstotek iz leta v leto raste, saj podjetja prepoznavajo pozitivne učinke, ki jih prinese boljši pregled nad različnimi projekti, ki se izvajajo. Projektno vodenje pomembno prispeva tudi k agilnim procesom, ki se uvajajo v vseh podjetjih, usmerjenih v prihodnost. 

Optimizacija časa, denarja in večji dobički
Dobro projektno vodenje, s pomočjo katerega se dodelijo posamezne naloge in odgovornosti, izboljša pretok informacij znotraj podjetja in s kupci. Naši kupci sami poročajo o še večjem zadovoljstvu pri delu s Skazo. Zaradi vpeljave večjega reda in discipline, je dobro projektno vodenje v Skazi povečalo odstotek inovativnih rešitev in skrajšalo časovno obdobje, v katerem nastajajo novi izdelki. Zaradi optimizacije so se zmanjšali stroški izdelave, podjetje pa se lahko veseli večjega dobička.

VIDEO: Teja o pomenu nagrade mladi projektni manager 2016

Arhiv novic

Favourites