Vabljeni na virtualno razstavo Future Circles | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Vabljeni na virtualno razstavo Future Circles

07.07.2020

Slovenija je izredne premike naredila na področju krožnega gospodarstva. S takšnim delovanjem želimo zaščititi naš planet pred prekomernimi odpadki in izkoriščanjem surovin. Cilj je zagotoviti ugodne življenjske razmere za nas in za generacije, ki nam sledijo.
 
Že poznate manifesto krožnega gospodarstva, prvič objavljenega leta 2019? Ta vključuje dvanajst točk, ki se dotikajo naslednjih področij:
 1. Implementacija krožnega gospodarstva v lokalne politike,
 2. Zavezanost ciljem trajnostnega razvoja,
 3. Mednarodno povezovanje,
 4. Medsektorsko sodelovanje,
 5. Vodenje z zgledom,
 6. Izobraževanje širše družbe,
 7. Promocija krožnih izdelkov,
 8. Promocija načel trajnostne porabe,
 9. Podpora raziskovalni in inovacijski kvalifikaciji,
 10. Izvajanje finančnih spodbud,
 11. Vlaganje v infrastrukturo,
 12. Spremljanje in merjenje učinkov.
 
Vse do septembra si lahko v namene promocije krožnega gospodarstva preko spleta na straneh Gospodarske zbornice Slovenije ogledate virtualno razstavo – Future Circles. Razstava vključuje dosežke in inovativne rešitve slovenske industrije in institucij znanja na področju krožnega gospodarstva.
 
Med razstavljavci, ki predstavljajo svoje dosežke, se nahaja tudi Podjetje Skaza. V našem podjetju je že danes na segmentu lastne blagovne znamke kar 85 % vsega, kar proizvedemo, bodisi reciklat, bodisi izdelek iz bio-osnovanega materiala. Naše poslanstvo je z razvojem inovativnih produktov, ki so narejeni iz eko materiala, ohranjati čim lepši planet.
 
Na razstavi Future Circles predstavljamo kreativno rešitev za zero waste ravnanje z odpadki, kompostiranje in urbano vrtnarjenje – BOKASHI ORGANKO 2. S kuhinjskim kompostnikom lahko pridobite prvovrstno kompostno osnovo, organsko gnojilo za rastline in čistilo za odtoke, hkrati pa blagodejno vplivate na zmanjšanje ogljičnega odtisa in onesnaževanje z odpadki.
 
Po virtualni razstavi se lahko sprehajate kar z miško. Na vmesnih postajah lahko odgovorite na osem vprašanj in se z oddajo spletnega obrazca potegujete za tedensko nagrado.
 
Več na: https://www.gzs.si/future-circles/vsebina/Virtualna-razstava

Arhiv novic

Favourites