Za nami je Skazalčkov počitniški teden | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Za nami je Skazalčkov počitniški teden

14.07.2020

Končalo se je še eno Skazalčkovo poletno počitniško varstvo za otroke Skazinih zaposlenih. Učni počitniški program, ki je prinašal nasmehe na obraze tako našim najmlajšim, kot tudi odraslim, za zaposlene ni predstavljal dodatnega stroška, saj je bil brezplačen. Trenutki, ki so jih otroci doživeli v tem tednu, so pa tako in tako vedno neprecenljivi.
 
Otroci so Skazalčkov počitniški teden začeli s pozitivno energijo in dobro voljo, ki so jo hitro prenesli tudi na ostale zaposlene. S svojo nedolžnostjo in nasmejanostjo so Skazine delovne prostore do zadnjega kotička napolnili z igrivostjo ter z njo začinili vsakdan.
 
Prvi dan so se Skazini najmlajši srečali z ekologijo. Naučili so se ločevati odpadke in različne kose plastike z namenom varovanja okolja. Odgovornost do planeta, ki jo vcepimo že navsezgodaj, je tista, ki bo kot najpomembnejše načelo predstavljala vodilo posameznika. Preizkusili so se tudi v testni sobi za čisto prave proizvodne delavce.
 
Skazalčkovi najmlajši so ustvarjali tudi v kuhinji – pripravili so slastne čokoladne cake popse, oblite s pisanimi kremami. Končne sladice so razdelili po podjetju in s tem razširili smeh na ostale. Kdo si ne bi želel posladkati s svežimi cake popsi, in to ravno po kosilu?
 
Pri obisku v proizvodnji so se otroci srečali z recikliranimi granulati in s stroji, ki so jih s svojim avtomatizmom in dovršenostjo navdušili. Izvedeli so, kako nastane Bokashi Organko, ki ga imajo izjemno radi.
 
In ker so Skazalčkovi srečkoti končno ugotovili, od kod Organko prihaja, so si zaslužili, da se z njim tudi spoznajo. Zelen dan v naravi so preživeli z njim in se naučili, kako skrbeti za rast in vzgojo cvetlic tako, da so jih na zelenih površinah zasajevali. Naj cvetlice zrastejo tako, kot bodo zrasli tudi otroci.
 
Vrednote, ki jih živimo v podjetju Skaza, so vodilo za vse naše zaposlene, zato smo se odločili, da o njih podučimo tudi svoje najmlajše. Srčnost, medsebojno sodelovanje in dobrodelnost so lastnosti, ki naredijo odraslo osebo Človeka, in ponosni smo, da smo z njimi okužili tudi otroke. Zadnji dan so Skazalčkovi mulčki organizirali dobrodelno tržnico, med katero so zbirali sredstva za otroke Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje. Zadovoljstvo, ki so ga malčki doživeli konec dneva, je bilo nepopisno.
 
Verjamemo, da so se otroci v tem tednu veliko naučili o okolju in o življenju samem. Verjamemo, da lahko Skazini zaposleni s svojim zgledom pripomorejo k temu, da bodo tudi naši otroci postali družbeno in okoljsko odgovorni ljudje za čist in zdrav planet.

Arhiv novic

Favourites