Zavzeti zaposleni so ključ do uspeha | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Novice

Zavzeti zaposleni so ključ do uspeha

03.04.2020

»Če se nečesa lotiš, imej pred sabo cilj in odgovornost, da ta cilj dosežeš. Če si se odločil, da nekaj narediš, zaupaj vase in to naredi.« pravi Sena, ki še enkrat poudari, da je potrebno biti odgovoren.
Sena Azemović. Operaterka v proizvodnji, ki ji je uspelo nekaj, kar lahko vsakemu zavzetemu sodelavcu v Skazi. Oddala je BIPS in za svojo idejo prejela lepo denarno nagrado.
 
Kaj je BIPS?
BIPS (Brezmejne ideje Plastike Skaza) je sistem, preko katerega spodbujamo nenehne izboljšave v podjetju in omogočamo vsem sodelavcem podajanje predlogov za izboljšanje pogojev dela na vseh področjih. Res vsem, od sodelavca na operativni poziciji v proizvodnji do režijskega sodelavca na strateški poziciji. Vsakemu omogočimo, da izstopi iz povprečja. In spodbujamo razmišljanje, da nobena ideja ni slaba ideja. V primeru ideje, na podlagi katere prihranimo v podjetju določen znesek, to idejo oziroma njenega lastnika nagradimo.

Želeli smo, da se tudi zaposleni začnejo čutiti del podjetja, da so aktivno soudeleženi pri odločanju. Ko se čutijo kot del podjetja, namesto da delajo, ustvarjajo. Postanejo zavzeti. Verjamemo, da so zavzeti zaposleni ključ do uspeha.
Vsako leto beležimo porast števila inovativnih idej. V preteklem letu smo prejeli več kot 250 predlogov in za koristne izboljšave izplačali več kot 20.000 EUR sodelavcem, ki so s svojimi idejami in implementacijo doprinesli podjetju več kot 200.000 EUR prihranka.
 
Kdo je Sena?
»Sena je preprosta, prijazna, iskrena in sramežljiva oseba. Ima smisel za humor. Vedno dobre volje in pripravljena pomagati sodelavcem. Lahko ji zaupam katerokoli dodatno nalogo.  Delo na laserju obvlada in podaja predloge za inovacije ter izboljšave.« tako o njej Matej, vodja izmene.
Malce sramežljiva, ne povsem samozavestna, pa vendarle prijetna, vztrajna in kakor zase pravi, predvsem odgovorna oseba, ki ji veliko pomeni, da je lahko pri svojem delu samostojna.
Sena se je rodila v Bosni, kjer je končala osnovno šolo in gimnazijo, nato pa vpisala faks, a ji je ljubezen prekrižala načrte in jo pripeljala v Slovenijo. Zelo hitro se je zaposlila v Skazi, kjer je zaposlena že eno tretjino svojega življenja. Z izkušnjami, ki jih je Sena pridobila na svojem delovnem mestu in z opazovanjem okolice, je v njej nekega dne vzklila ideja »Zakaj ne bi naredili več izdelkov naenkrat in s tem prihranili čas?«.
 

Sena je z izvedbo svoje ideje poskrbela za kar 35% višjo produktivnost pri laserskem graviranju rozet. Njena ideja je podjetju prihranila več kot 12.000 EUR, za svojo idejo pa je bila lepo nagrajena.

V Skazi so na prvem mestu zaposleni. Zavedamo se, da so zavzeti zaposleni, ki jim nudimo nenehen razvoj in široko paleto novih znanj, temelj poslovne uspešnosti.
 

Arhiv novic

Favourites