Novo življenje | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Imamo rešitev!

Namesto da izdelki Skaza končajo v smeteh, jih vrnite nam!
 

Novo življenje

Odpadki iz plastike so obremenitev za okolje
V Sloveniji vsako leto proizvedemo velike količine plastičnih odpadkov. Zadnji statistični podatki so na voljo za leto 2016, kar 59 tisoč ton. Preveč! Skoraj četrtino jih recikliramo, ostale pa odlagamo na odlagališča ali pa so namenjeni za sežig. Oboje predstavlja velik stres za okolje, zato si v podjetju Skaza prizadevamo, da bi se čim več plastike recikliralo. S tem bi odslužene izdelke uporabili kot surovino za nove rešitve in tako doprinesli k lepšemu in manj onesnaženemu okolju.   
ŽELIM RECIKLIRATI IN PREJETI UGODNOST
Imamo rešitev!
Kljub temu, da v podjetju Skaza proizvajamo visoko kakovostne izdelke, se zavedamo, da bodo ti enkrat zaključili svojo življenjsko dobo in postali neprimerni za nadaljnjo uporabo. Zato uvajamo novost. To je preprosta možnost, da uporabniki naših izdelkov, ki so že odslužili svojemu namenu, te vrnete nazaj v naše podjetje. Namesto da končajo v smeteh, jih vrnite nam!
 
Hitro in učinkovito v reciklažo
Z našimi vrnjenimi odsluženimi izdelki bomo ravnali odgovorno in s spoštovanjem do okolja, saj bodo namenjeni čim hitrejši reciklaži. Ker naše izdelke najbolje poznamo, jih tudi brez težav ločimo glede na material in barve. Tako lahko že pri razvrščanju pripravimo prvovrstno sekundarno surovino, ki ni onesnažena z umazanijo ali drugimi vrstami plastike. To zelo olajša postopek recikliranja, ki je tako hiter in učinkovit.
Novo življenje
Surovino iz naših odsluženih izdelkov lahko uporabimo sami v naši proizvodnji in iz odpadka ustvarimo novo življenje – izdelamo nove, inovativne, koristne in lično narejene izdelke, ki bodo ponovno bogatili vaša življenja. Lahko pa surovino tudi, glede na vrsto, predamo našim zaupanja vrednim in odgovornim partnerjem, ki jo pretvorijo v recikliran osnovni material ali sami iz njih prav tako naredijo nove izdelke.
 
ZELENE ŠTEVILKE
milijonov ton plastičnih odpadkov ustvarimo letno v EU
plastičnih odpadkov na svetu se reciklira
ali manj zbrane plastike se v EU zbira za reciklažo
Brezplačna vrnitev
Če imate doma izdelke podjetja Skaza, ki so že opravili svojo življenjsko nalogo, ne zavrzite jih! Pošljite jih raje k nam. Postopek je enostaven in za vas povsem brezplačen. Izpolnite obrazec, sledite postopku vrnitve in po očiščene ter pripravljene izdelke v paketu bodo k vam prišli skrbni kurirji Pošte Slovenije. Paket bodo prevzeli in ga dostavili k nam vi pa boste prejeli ugodnost za nakup naših novih izdelkov blagovne znamke Skaza. 
 
ŽELIM RECIKLIRATI IN PREJETI UGODNOST

Najlepše je, ko se rojeva novo življenje.
Mi to znamo. Mi to želimo. Za nas, za vas, za naš planet!
MNENJA Zaposlenih

Branka Viltužnik

Vodja raziskav in inovacij

»Z izbiro materialov in optimizacijo postopkov med proizvodnjo naših izdelkov ne vplivamo na okolje. Prav tako z našimi izdelki zamenjamo plastiko za enkratno uporabo in s tem zmanjšamo nastanek odpadkov. Z uvedbo projekta Novo življenje zaključimo krog in odsluženim izdelkom še po koncu njihove uporabe dodamo vrednost.«

Boštjan Kretič

Vodja skladišča

»Na odslužene izdelke ne smemo gledati kot na odpad, ampak kot na novo surovino. V podjetju Plastika Skaza že več let uspešno uvajamo spremembe in smo tako iz linearnega prešli na krožno gospodarstvo. Projekt novo življenje pomeni zavedanje, da je vse kar damo na trg naša odgovornost in smo pripravljeni za naše odslužene izdelke tudi poskrbeti.«

Matej Dominkovič

Vodja proizvodnje P5

»Ta projekt je samo nadaljevanje naše dosedanje trajnostne zgodbe. Že sedaj poskušamo čim več odpadnega materiala, ki nastane znotraj podjetja porabiti za nove izdelke. S tem projektom dajemo možnost koristne porabe odpadkov tudi našim končnim kupcem.«

Favourites