Trajnostni razvoj | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

Trajnostni razvoj

SKRBIMO ZA NAŠ PLANET TAKO, DA POMAGAMO SPREMINJATI NAVADE LJUDI IN S TEM OHRANJAMO NAŠ PLANET
Zmanjševanje odpadnih plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, kot so plastične posode za živila ali lončki za pijače, bodo članice Evropske unije morale doseči s sprejetjem ukrepov na državni ravni, spodbujanjem alternativnih proizvodov ali s preprečevanjem brezplačne distribucije plastičnih proizvodov za enkratno uporabo. Podjetje Skaza že ima zeleno rešitev za vse prebivalce EU. 
 
Pri nas je že danes na lastni blagovni znamki kar 85 % vsega, kar proizvedemo, bodisi reciklat ali bio material. Z oznako EcoBib označujemo le tiste izdelke, ki smo jih naredili iz okolju prijaznega materiala na bio osnovi. Naš izdelek Pick&Go je namreč kar v 81 % narejen iz materialov rastlinskega izvora. Naravne surovine so pridelane na strogo nadzorovan način, ki preprečuje dolgoročno škodljive vplive na okolje. Ne vsebuje melamina, je brez BPA in je primeren za recikliranje. Več o razmišljanju podjetja Skaza o uporabi plastike si lahko preberite v prispevku Za ohranitev planeta so potrebne spremembe.
Reciklabilni materiali
Izdelki blagovne znamke Skaza niso izdelki za enkratno uporabo. Spodbujamo odgovorno uporabo s strani posameznikov in zato izdelki Skaza niso za enkratno uporabo, ki končajo na smetišču, ampak so primerni za večkratno uporabo. Pri nas je že danes okoli 40 % vsega, kar proizvedemo, bodisi reciklat, bodisi je narejeno iz drugih, okolju prijaznih materialov. Več o razmišljanju podjetja Skaza o uporabi plastike si lahko preberite v prispevku Za ohranitev planeta so potrebne spremembe.
Materiali rastlinskega izvora
Izdelek Pick&Go je namreč kar v 81 % narejen iz materialov rastlinskega izvora. Naravne surovine so pridelane na strogo nadzorovan način, ki preprečuje dolgoročno škodljive vplive na okolje. Ne vsebuje melamina, je brez BPA in je primeren za recikliranje. Je odporen proti praskam, čiščenje pa je enostavno tudi v pomivalnem stroju.
Krožno gospodarstvo se začne doma
Bokashi Organko je kuhinjski kompostnik, v katerem organske odpadke s pomočjo posebnega posipa fermentiramo. V tem procesu pridobimo fermentacijsko tekočino, ki jo lahko uporabimo za zalivanje rož ali vrtnin, pa tudi za čiščenje domačih odtokov. Osušeni in volumensko zmanjšani odpadki so odlična osnova za kompost. Gre torej za prvi korak h krožnemu gospodarjenju, ki se prične doma. Odpadne surovine namreč postanejo vir za nov življenjski cikel. 
ZELENE ŠTEVILKE SKAZE
Uporabe trajnostnih materialov na lastni blagovni znamki
Uporaba obnovljive energije
Zmanjšanje ogljičnega odtisa pri izdelavi Pick&Go
ZELENE ZGODBE PODJETJA SKAZA
MNENJA Zaposlenih

Klemen Slemenšek,

Vodja strateške prodaje in nabave

»Trajnostni razvoj ni kompromis, je zaveza in edini način potovanje v prihodnost.«

Favourites