MLIN NA MURI | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

KOT MLINAR NA MURI – BABIČEV MLIN, VERŽEJ

Zadnjič smo sedeli na pijači trije pari in en izmed prijateljev reče, da še nikoli ni bil v Pomurju. Prijatelj, ki je iz Beltincev se je delal kar malo užaljenega. A mi ne počivamo! Odpeljemo se na nove poti!  No, za nekatere. Skratka, dobri prijatelji kot smo, smo še tisti večer organizirali pot v Prekmurske ravnice. In se naslednji vikend odpravili preko Mure.
 
Najprej smo se ustavili pri prijateljevih starših, ki so nas najtopleje sprejeli in zabičali, da nas zvečer čaka mala prijateljska golažijada na njihovem dvorišču in da se moramo prikazati. Bolje za nas! Po ogledih okolice in njegovega domačega kraja, nas je prekmurski domačin iz naše družbe peljal gledat nekaj, kar se je meni zdelo kot privid preteklosti. Peljal nas je gledat mlin na Muri, edini stari delujoči mlin na reki, ki jih je včasih poganjala okoli sto.
 
Ob mlinu smo pomalicali super prigrizke, ki sta jih pripravila Ana in Blaž ter poglabljali razmišljanja o tem kako je bilo živeti še nekaj desetletji nazaj. Potem se je tok pogovora obrnil in nas, punc, ni več zanimalo, kakšno kolo si želi Mitja. Raje smo se navduševale nad totalno šik kolekcijo piknik posod, kozarcev in krožničkov, s katero je presenetila Ana. Super pastelne barve in res lep dizajn.

 

Ker je bil plavajoči mlin odprt za ljudi, smo lahko tam nakupili moko – izbrala sem si ajdovo in rženo. Pot se je od tega relikta bližnje preteklosti nadaljevala do Ižakovcev, kjer stoji nov mlin, narejen po vzoru starega. Tam je Mura ustvarila naravni otok, ki mu pravijo Otok ljubezni, nanj smo se popeljali z brodom! Čudovita izkušnja, ki je tudi vsem nam, ki smo tam že bili, povsem drugače približala Pomurje. Golaž na dvorišču prekmurske hiše je bil pa tudi odličen!    
 

Favourites