NADIŽA | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

OBILJE RADOSTI- NADIŽA, NAPOLEONOV MOST

Bratova družina, midva, mama, oče ter njun pes smo se spravili na družinski izlet. Svojo družino obožujem, a vedno malo dvomim, kako se bo vse odvilo. Brat in fant hecata očeta, mama bratove otroke vedno 'vzgaja' malo po svoje, svakinja in jaz pa, kakor nama pravijo, preveč teživa o zdravi prehrani. A v resnici nas vse te male 'karakterne hibe' delajo prav posrečene. Radi smo skupaj.
 
Brat je predlagal, da gremo na reko Nadižo, kjer bomo imeli osvežitev čisto na dosegu. Mama je poskrbela za obilico hrane. Spravila jo je v set posod s pokrovom Viva, vzela še vrč in kozarčke ter se celo pot postavljala, kako fino darilo je dobila za rojstni dan. Češ, tudi iz najine strani ne bo pripomb o tem, da hrana ni spravljena kot bi morala biti. Prikimavam in se nasmiham pri sebi, draga mama, vsem želi ustreči.
 
Ko smo prispeli, so se fantje vrgli v vodo, malo postavljali pred nami, dekleti, potem pa sestradani zahtevali hrano. Ko smo pripravljale hrano in jo dajale na krožnike, se je vrč domačega ledenega čaja že izpraznil. Sonce nas je grelo, oče je otrokom razlagal o Napoleonovem mostu, ki idilično zaokroži podobo korita Nadiže, ostali pa smo zadovoljno predli na nabrežju reke. 'Še več takšnih dni,' si mislim, 'čim več'.
 
Voda je bila presenetljivo topla, z urejenimi parkirišči ni bilo problema in vse je šlo kot po maslu. Kopanje za Nadižo ostaja v mojemu spominu tista lokacija, ki razvaja s prečudovitimi razgledi, osveži človeka s prijetno vodo in ob pripovedovanju očetovih zgodb o mostu, ravno prav potunka v preteklost. Da lahko malo še sanjariš.
 

Favourites