BABA GANUSH Z JOGURTOVIM KRUHOM | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Priprava:
  1. Jajčevca večkrat prebodite z vilico in ju pecite v pečici na žar funkcijo 40 minut pri 220 °C.
  2. Ko sta zmehčana, ju ohladite, olupite in postrgate meso.
  3. V mešalniku zmešajte meso jajčevcev, tahini, sok limone, česen in sol.
  4. Baba ganoush nato prestavite v posodo in ga pokapajte z olivnim oljem.
  5. Za kruh zmešajte moko, jogurt, malce soli in olivnega olja.
  6. Pregnetite testo in ga razvaljajte na pol centimetra debele ter specite do zlato rumene skorjice.
Zvrhana pastelna skleda baba ganousha, pisani kozarčki in vrč osvežilnega napitka pa je hitro poletno kosilo na mizi!
 
Deli recept

BABA GANUSH Z JOGURTOVIM KRUHOM

4 osebe
30 minut
SESTAVINE:
  • dva jajčevca
  • 5 žlic tahinija
  • sok ene limone
  • dva stroka česna
  • Testo za kruhke:
  • žlička soli
  • 100 g moke
  • 6 žlic jogurta
  • žlica olivnega olja

Favourites