DOMAČA ROLADA IZ MALIN | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI

DOMAČA ROLADA IZ MALIN

4 osebe
30 minut
SESTAVINE:
  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • malinova marmelada
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 100 g maskarponeja
  • 100 g svežih malin
Priprava:
  1. Sladkor in jajca penasto vmešajte, nato postopoma dodajajte moko, ki ji primešate pecilni prašek.
  2. Testo zlijte na pekač pokrit s papirjem za peko in pecite 10 – 15 minut pri 200 °C.
  3. Ko je testo še toplo, ga pokrijte z vlažno krpo in ga zavijte v rolo.
  4. Stepite smetano in jo zmešajte z mascapronejem.
  5. Na pečen biskvit namažite marmelado, smetano z mascarponejem in potresite s svežimi malinami.
  6. Rolado zavijte in postavite v hladilnik za pol ure preden jo narežete.
Sladka rolada gre dobro s kakšno osvežilno pijačo. Najdete jo med našimi slastnimi recepti. Da bo miza usklajena, si oglejte še našo pestro ponudbo krožnikov in kozarčkov.
 
Deli recept

Favourites