JAGODNA PITA Z RABARBARO | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Priprava:
  1. Rabarbaro narežite na tanke rezine in jo skupaj s 3 žlicami sladkorja segrevajte v ponvi 5 minut.
  2. Jagode narežite na rezine, jih zmešajte skupaj z rabarbaro, dodajte še preostali sladkor, vaniljo v prahu, koruzni škrob in premešajte.
  3. Na testo za pito razporedite jagode in rabarbaro, pri robu si pustite za dva prsta testa in ga prepognite čez jagode.
  4. Razžvrkljajte jajce in z njim premažite rob pite.
  5. Pecite 30 - 35 minut pri 180 °C, odstranite iz pečice in premažite z žlico jagodne marmelade in pecite še 5 minut
Deli recept

JAGODNA PITA Z RABARBARO

6 kosov
30 minut
SESTAVINE:
  • en zavoj testa za pito
  • 400 g jagod
  • 100 g rabarbare
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 jajce
  • žlička vanilje v prahu
  • žlica koruznega škroba
  • žlica jagodne marmelade

Favourites