PIROŠKE Z MLETIM MESOM | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Priprava:
  1. Za testo v mlačno mleko vmešajte suh kvas, jajce in premešajte.
  2. Pripravljeno kvasno mešanico dodajte k moki, dodajte žličko soli, pregnetite in pustite vzhajati pol ure.
  3. Vmes narežite čebulo, jo prepražite, nato pa dodajte mleto meso, sol in ga prepražite skupaj s čebulo ter odstavite, da se ohladi.
  4. Testo razvaljajte na pol centimetra debel kvadrat in izrežite 4 pravokotne kose testa.
  5. Na vsak pravokotnik testa dodajte meso, ga zavijte in dobro stisnite testo z vseh strani.
  6. Piroške ocvrite v olju in postrezite.
Pograbite Pick&Go, svežo solato in piroške ter hitro v naravo na spontan piknik z vašimi najdražjimi. Verjemite, piroške so odlične tudi ohlajene!
 
Deli recept

PIROŠKE Z MLETIM MESOM

4 osebe
60 minut
SESTAVINE:
  • 200 g moke
  • pol zavojčka suhega kvasa
  • 1 dl mleka
  • 2 žlički soli
  • 200 g mletega mesa
  • ena čebula
  • eno jajce
  • olje za cvrtje

Priljubljeni