SOLATA S PEČENIMI LIGNJI IN BOROVNICAMI | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Priprava:
  1. Lignje očistite in narežite.
  2. Krompir olupite in narežite na večje koščke.
  3. V pekač dodajte lignje, krompir, olivno olje in rožmarin. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 30 minut pri 250 °C.
  4. Nato odstranite folijo, premešajte lignje in krompir in pecite še 20 minut pri 200 °C.
  5. Vmes očistite in narežite papriko in jo popražite v ponvi na štedilniku.
  6. Pečene lignje in krompir posolite, dodajte papriko, limonin sok in narezan peteršilj.
Solato spakirajte v skledo in hop na izlet!
 
Deli recept

SOLATA S PEČENIMI LIGNJI IN BOROVNICAMI

4 osebe
30 minut
SESTAVINE:
  • 600 g lignjev
  • 400 g krompirja
  • 2 rdeči papriki
  • 0,5 dl olivnega olja
  • sok ene limone
  • pest peteršilja
  • vejica rožmarina

Priljubljeni