ŠPINAČNA PITA S TIMIJANOM IN KREMNIM SIROM | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Priprava:
  1. Testo za pito razporedite po namaščenem pekaču za pito premera 20 cm in ga postavite v hladilnik.
  2. Špinačo na hitro blanširajte v vreli vodi in jo odcedite.
  3. Zmešaj kremni sir, špinačo, jajci, osmukane liste timijana, sol, poper in enakomerno razporedite po testu za pito. Na vrh pite dodajte še riban sir.
  4. Pecite 35 - 40 minut pri 190 °C
Ta pita je primerna za vsak obrok dneva. Ohlajena je še boljša, zato lahko narezana in shranjena v zaprto skledo Viva, odigra tudi vlogo super krepčila na družinskem izletu.
Deli recept

ŠPINAČNA PITA S TIMIJANOM IN KREMNIM SIROM

4 osebe
30 minut
SESTAVINE:
  • zavoj testa za pito
  • 400 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 300 g mlade špinače
  • 50 g ribanega sira
  • žlička soli
  • poper
  • tri vejice svežega timijana

Priljubljeni