Lov na čisto pravi zaklad | Plastika Skaza d.o.o.
0
SI
Zelene aktivnosti

Lov na čisto pravi zaklad

14.04.2019

Ena izmed bolj priljubljenih aktivnosti za otroke v naravi je lov na zaklade. Lahko se ga naredi s preprostimi namigi in ugankami, ki jih potem vodijo do naslednje lokacije in nazadnje do 'zaklada'. Lahko pa se dodajo še naloge, te izpolnjujejo na vsaki postaji, s čimer se je za zaklad potrebno mali bolj potruditi. 
Naloge in zahtevnosti lova na zaklade so odvisne od starosti otrok, od terena na katerem se avantura odvija, hkrati pa tudi od časa, ki ga imate na voljo. A nekaj namigov je vseeno mogoče dati.

Vsak čisto pravi lov na zaklade mora imeti temo, otroci se lahko prelevijo v pirate, v raziskovalce, v znanstvenike, vrtne škratke, ali pa olimpijske športnike. Spodobi se tudi, da ima lov na zaklade zemljevid do zaklada, ki se prilagodi glede na temo.  Potem se ustvari namige. In začne se pustolovščina.
Namigi so lahko uganke, ki jih vodijo do naslednje postojanke, kjer jih čakajo različna opravila - določanje imen rož, zelenjave, napolni balon z vodo in ciljaj na tarčo, premagaj ovire, nariši svoje najljubše opravilo, poišči predmete ipd. Na koncu pa nikar ne pozabite na zaklade! Ti so lahko resnično preprosti, eno malo darilce za vsakogar – jojo, sestavljanke, mehurčki ali kaj podobnega, kar bo razveselilo otroške obraze. 
 

Vse zelene aktivnosti

Favourites